Kiteen törkeä ryöstö syyteharkintaan – Saalis lähes 10 000 euroa

0

Sunnuntaina 24.9. aamuyöstä kaksi miestä murtautui Kiteen keskustassa sijaitsevaan liikekiinteistöön ja tekijät pahoinpitelivät ihmisiä liikkeen edustalla paetessaan paikalta.

Liikekiinteistön yhteydessä on asuinkiinteistö, jonka asukas oli kuullut ääniä liikekiinteistön puolelta hieman kello yhden jälkeen aamuyöstä. Asukas oli mennyt pihalle ja havainnut yhden miehen liikekiinteistön pihalla ja toisen miehen tulevan liikekiinteistöstä ulos. Asukkaan hälyttämä toinen henkilö saapui paikalle ja nämä henkilöt yrittivät yksissä tuumin ottaa kiinni murtautujia.

Joko molemmat murtautujat tai ainakin toinen heistä kohdisti väkivaltaa heitä kiinniottaviin henkilöihin ja murtautujat pääsivät pakenemaan paikalta. Henkilöt saivat tapauksessa lieviä vammoja ja heidät käytettiin tarkastuksessa sairaalassa. Teon yhteydessä käytetyn väkivallan vuoksi tapausta tutkittiin törkeänä ryöstönä, sillä ainakin toinen tekijöistä oli varustautunut jonkinlaisella lyömä- tai teräaseella, jolla hän pahoinpiteli häntä kiinniottavaa henkilöä.

Tekijät saivat liikekiinteistöstä saaliikseen lähes kymmenen tuhatta euroa käteistä rahaa. Takavarikoimme asiaan liittyvissä kotietsinnöissä jonkin verran rahaa, joka vastaa noin puolta rikoksella haltuun saadusta omaisuudesta.

Selvitimme omien tutkimustemme kautta epäiltyjen tekijöiden henkilöllisyydet ja heidät otettiin kiinni tekoa seuraavana aamuna Joensuusta ja Tohmajärveltä. Vuonna 1967 syntynyt tohmajärveläinen mies ja vuonna 1974 syntynyt joensuulainen mies ovat olleet esitutkinnan ajan vangittuna todennäköisin syin epäiltynä tekoon 27.9 lähtien.

Vuonna 1967 syntyneen miehen kiinteistöltä löydettiin asiaa tutkittaessa myös katkaistu haulikko ja jonkin verran marihuanaa.

Yhtenä tutkintalinjanamme oli myös se, onko joku antanut vihjeen siitä, että liikekiinteistössä säilytetään huomattava summa käteistä rahaa. Esitutkinnassa tälle ei kuitenkaan saatu näyttöä ja olemme tulleet siihen tulokseen, että tekoon liittyy vain kaksi edellä mainittua miestä.

Tapaus on lähetetty syyteharkintaan ja syyte asiassa on nostettava marraskuun loppuun mennessä.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.