Supo: Radikaali-islamistinen terrorismi muodostaa merkittävimmän turvallisuusuhan Euroopassa

SUPO:n 4.12.2017 päivätyn  katsauksen mukaan radikaali-islamistinen terrorismi muodostaa merkittävimmän turvallisuusuhan Euroopassa ja konfliktialueilla.  Radikaali-islamismilla tarkoitetaan salafi-jihadistiseen ideologiaan perustuvaa islamismin muotoa, jonka tavoitteena on luoda väkivallan avulla islamilainen, sharia-lain mukaan hallittu, yhteiskunta ja taistella länsimaista sekularismia vastaan.

”Terrorismijärjestöt ja niiden toiminta muuttuvat, mutta radikaali-islamistinen ideologian kannatus jatkuu. Terrorismi muodostaa merkittävimmän turvallisuusuhkan maailmanlaajuisesti” SUPO 4.12.2017

Supo pitää ongelmallisena nykyisen kehityksen, jossa järjestöt haastaa toimintakyvyllään turvallisuusviranomaiset. Al-Qaida ja ISIS ovat pystyneet muuttamaan toimintatapojaan ja sopeutuneet ympäristönsä nopeisiin muutoksiin.

Supo kertoo, että haasteina on yksinkertaisten iskumenetelmien yleistyminen, heterogeeninen tekijäprofiili, toimintanopeuden kiihtyminen ja iskukohteiden monipuolistuminen. Haasteena nähdään myös vankeinhoito. Nyt palaavat taistelijat tuo ongelman Eurooppaan, jossa terroristiseen toimintaan osallistuneille langetetut vankeustuomiot. Tämä taas lisää radikaaliajattelua vankien keskuudessa ja voi olla iso ongelma pitkällä aikavälillä.

Radikaalijärjestöjen yksinkertaisesti toteutetut iskut tulevat Supon mukaan jatkumaan vielä pitkään länsimaissa. Uhkana ovat myös palaavat ja palanneet vierastaistelijat sekä konfliktialueilla terrorismin tukitoimiin osallistuneet, myös teknologia nähdään uhkana. ”Teknologinen kehitys tarjoaa terroristeille uusia mahdollisuuksia levittää sanomaansa ja toteuttaa iskuja”.

Supon mukaan eri turvallisuusviranomaisten toimintaa on tehostettu viime vuosien aikana monin tavoin. Tämä ei kuitenkaan riitä torjumaan kaikkia iskuja. Vaikka nyt eri terroristijärjestöjen toimintatavat muuttuvatkin, niin yhteiskunnalliset tekijät säilyvät vielä pitkään ja radikaali-islamistisen ideologian kannatus todennäköisesti jatkuu.

Lähde: Supo

7 thoughts on “Supo: Radikaali-islamistinen terrorismi muodostaa merkittävimmän turvallisuusuhan Euroopassa

  • 4.12.2017 at 20:16
    Permalink

    ”Haasteena nähdään myös vankeinhoito. Nyt palaavat taistelijat tuo ongelman Eurooppaan, jossa terroristiseen toimintaan osallistuneille langetetut vankeustuomiot. Tämä taas lisää radikaaliajattelua vankien keskuudessa ja voi olla iso ongelma pitkällä aikvälillä.”

    Asiaan on olemassa ratkaisu. Ei vankia, ei radikaaliajattelua 😉

    Reply
  • 4.12.2017 at 21:14
    Permalink

    No älä! Kuinka pitkään supo mietti tätäkin asiaa?
    Tavallinen älykäs kansalainen on tämän uhan tiedostanut jo aikaa sitten, hyvä että nyt julkistettiin tosiasia mitä me rasisteiksi haukutut olemme sanoneet 15 vuotta sitten.
    Miksi muuten puhutaan yleisesti terrorismista kun uhkana on yksi uskonto?

    Reply
  • 4.12.2017 at 21:53
    Permalink

    Mikä ihmeen ”radikaali”? Terroristit toteuttavat uskontoaan juuri niin miten koraani käskee. Eivät siis ole mitään ”ääriryhmää” vaan toimivat heille annetun ohjeistuksen mukaan -tavoite on KAIKKIEN toisin uskovien sekä ateistien tappaminen ja maailmanherruus. Jokainen muslimi on sitoutunut tämän suunnitelman läpiviemiseen, mitään maltillista linjaa ei ole olemassa. Jokainen muslimi on potentiaalinen terroristi vaikka saattaa esiintyä taktisista syistä ”maltillisena”.

    Supo tietää tämän varsin hyvin. Näiden julkaistujen, täysin hatusta vedettyjen tiedotteiden ainut tarkoitus on antaa kantaväestölle mielikuva että tilanne olisi hallinnassa. Samaan aikaisesti maahan virtaa jatkuvasti lisää tyyppejä jotka saattavat räjähtää missä ja milloin tahansa. Kysymys kuuluukin kenen suojelemiseen suojelupoliisin toiminta keskittyy? Kantaväestön vai miehitysjoukkojen?

    Reply
  • 5.12.2017 at 03:45
    Permalink

    Radikaali-islamistinen terrorismi muodostaa merkittävimmän turvallisuusuhan Euroopassa – jota juutalainen suurpääoma rahoittaa epäsuorasti ja suorasti ja jota juutalainen eliitti tukee kaikin keinoin painostusjärjestöjen ja likaisen mediansa kautta.

    Tavoitteena on Eurooppalaisen valkoisen kantaväestön terrorisointi ja vähemmistöön joutuminen omassa maassa. Tätä ohjelmaa toteutetaan ”kylvämällä” miljoonia neekereitä ja arabeja Eurooppaan joukkoraiskaamaan tasa-arvoisia ja tyhmänylpeitä eurooppalaisia naisia sekä tekemään heistä joko vapaaehtoisesti tai väkisin synnytyskoneita maahantunkeutujille.

    Reply
  • 5.12.2017 at 05:11
    Permalink

    Olette vielä viranomaiset kusessa noiden tappajien kansaa. Aion nauraa paskasen naurun kun seuraava joukkomurha tapahtuu.Liput taas liehuu, järkytytään ja muuta paskaa.

    Reply
  • 5.12.2017 at 06:09
    Permalink

    Kaikki ”islaimilainen terrorismi” Euroopassa on koostunut tiedustelupalveluiden falseflag-iskuista. Ei siis ole islamilaista terrorismia, koska se koostuu tiedustelupalveluiden ohjaamista ja osittain feikkijärjestöistä sekä täysin lavastetuista iskuista, joissa joko ei ole uhreja tai joissa tiedustelupalvelu murhaa ihmisiä. Supo ja poliittinen eliitti tietää kaiken ja tekee jopa yhteistyötä terroristien kanssa.

    Reply
  • 5.12.2017 at 14:21
    Permalink

    Ettei nyt vaan supo sorru islamofobiaan, kyseessähän on rauhanuskonto ja muuta liibalaabaa. Vihapuhetta, missä vihapuhepoliisit?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.