Yle Kioskin toimittaja ja SDP:n kaupunginvaltuutettu seikkailivat vastarintaliikkeen seassa (video)

7

Suomen valtamedia yritti eilen nostaa kohua siitä, että ruotsalaisen NTV-YouTube-kanavan reportteri kierteli itsenäisyyspäivänä Helsingissä eri tapahtumissa kuvaamassa ja haastattelemassa ihmisiä. Kyseinen ammattitaitoinen reportteri leimattiin suomalaisessa mediassa ”valetoimittajaksi”.

Valetoimittajaepäilyt nousivat monen mieliin, kun edellä mainittua ruotsalaisreportteria tenttasi ennen PVL:n marssia suomalainen mieshenkilö. Miehellä ei ollut kunnon kameraa tai mikrofonia, vaan hän kuvasi tapahtumaa pelkällä ilmastointiteipatulla puhelimella.

Hänellä ei ollut pressiliiviä tai minkäänlaisia lehdistön saati Ylen tunnuksia. Kun ruotsalaisreportteri kysyi häneltä, mitä tahoa mies edustaa, hän meni todella vaikeaksi ja alkoi takeltelemaan sanoissaan. Lopulta hän sai sanottua ulos, että hänen edustamansa taho on ”Finnish public broadcasting company”.

Kun ruotsalaistoimittaja esitti tarkentavan kysymyksen: ”The state TV?”, nyökytteli mies ja sanoi ”Yeah”. Mies siis kertoi englanniksi olevansa Suomen Yleisradiosta.

Äkkipäätään voisi kuvitella, että jos kyseinen herra on oikeasti töissä Ylellä, olisi hänellä ollut kunnon kalusto ja Ylen tunnukset. Lisäksi hän olisi varmasti kertonut nimensä. Lisäksi luulisi Ylenkin toimittajien olevan hieman sujuvasanaisempia ja kielitaitoisempia.

Pienen tonkimisen jälkeen kuitenkin paljastui, että kyseessä on sittenkin ihan aito ja oikea Yle Kioskin toimittaja Jaakko Keso. Vaikka hänen raporttiaan ei näkynytkään Ylen tv-lähetyksissä tai uutissivuilla, on hänen puhelimella kuvaamansa video julkaistu Yle Kioskin Facebook-sivulla.

NTV:n YouTube-videota katsoessa tulee mieleen, että näin ammattitaitoisen väen palkkaamiseenko verovarojamme käytetään. Valtamedian ja myös Ylen valetoimittajaksi leimaama ruotsalaisreportteri osoittautuu virallista Ylen toimittajaa paljon sanavalmiimmaksi, kielitaitoisemmaksi ja taitavammaksi.

Ylen toimittajan osuus alkaa videolla kohdasta 18:45. Video on laitettu alkamaan juuri siitä kohdasta.

Kannattaa myös huomata videon alussa, kohdassa 2:21 väkijoukon seassa muistilehtiön ja kynän kanssa seikkaileva mies, joka kertoo olevansa Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

”Hei, oletko vasemmistolainen?”, kysyy NTV:n toimittaja mieheltä. ”Ei, olen vain katsomassa, vastaa mies, mutta kertoo kuitenkin olevansa sosialidemokraattisesta puolueesta, ja kannattavansa globalismia, avoimia rajoja ja massamaahanmuuttoa.

Mies kierteli kyselemässä paikan päällä olevilta ihmisiltä, ovatko he kansallissosialisteja. Ruotsalaistoimittajan kysymyksiä hän piti absurdeina, ja liukeni paikalta marssijoiden joukkoon, josta hänet kuitenkin pian poistettiin sivummalle.

Helsingin SDP:n sivujen mukaan kyseessä on Thomas Wallgren, joka Wikipedian mukaan on filosofian tohtori, yliopiston lehtori, dosentti, kunnallispoliitiikko ja kansalaisaktivisti. Hän työskentelee Helsingin yliopistolla ruotsinkielisessä filosofian oppiaineessa.

Lähteet: YouTube, Wikipedia

Katso myös:

Ruotsalainen ”valetoimittaja” laittaa antifasisteille jauhot suuhun – Katso video

7 KOMMENTIT

 1. Valetoimittaja voi olla vassarianarkisti tekemässä laitonta henkilörekisteriä äärivasemmistolaisten käyttöön ja väkivaltaisiin tarkoituksiin. Asia tulee saattaa poliisin tietoon, mieluiten jonkin muun piirin kuin helsingin poliisin.

  • Vihervasemmistomuslimianarkisteilla on stasin tietotaito ja käytännöt, siksi anarkomarkoilla on Kennyhuputus ja paperit hukassa.
   Hyödylliset idiootit toimittavat tiedustelu- ja kiristysmateriaalia…

 2. Kun muslimit ottavat vallan ei ole pupuja eikä lapsia. Missähän leikkikoulussa nuokin kurttuiset paperit on käyty rustaamassa. Asiasta kolmanteen taitaa olla suvakkien kehittelemä ”oikoluku” täällä käytössä kun lähes kaikki minkä kirjoitan viivataan punakynällä alle.

 3. Tämä Jaakko Keso tuntuu jotenkin vajakilta jankatessaan Jimi Karttusen kohtalosta. Jimin, joka tunnetusti oli nisti, eikä siksi ensinnäkään jaksanut olla sairaalassa toipuakseen, vaan halusi lähteä hakemaan itselleen lisää trippiä. Toisekseen Jimi Karttunen oli tuolla matkallaan jo ehtinyt kaatuilla uudessa huumehourussaan ja vahingoittamaan itseään lisää.
  Mutta Jaakko Keso onkin Yle-jöötiä palkkansa edestä.

 4. Miksi Jaakko Keso et näyttänyt videossa tapahtumaa jossa väittämäsi joku toinen tyyppi tuli ehkä ohjeistamaan henkilöä joka oli antanut sinulle haastattelun kohdassa n. 2:20? Olletikin olet Ylen ulosteen hapattaja, eikö yhtään hävetä? Siis kun muut eivät nähneet mitään siitä tapahtumasta ja silti väitit kamera kädessä niin käyneen?

 5. Jaakko Keso, olet olevinasi jotenkin faktan asialla (n. kohdassa 2:23), mutta kuitenkin heittelet esim. Jimi Karttusesta faktana ämmässuota sumeilemattavähintään viisi kertaa tässä striimissä. Olet Yle-saastaa, oikeasti – häpeä!

 6. Kohdasta noin -3:39:30 ”viime vuonna täs täsmälleen samalla kohdalla käveli Vastarintaliikkeen uusnatseja…” 😀

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.