Vauva kuoli ohituskolarissa Uudessa-Kaarlepyyssä

2

11.12.2017 aamulla noin 07.00 aikaan tapahtui valtatie 8 Uudenkaarlepyyn kunnassa kolmen henkilöauton välinen liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa menehtyi 10 kuukauden ikäinen lapsi. Tapahtumapaikka on muutaman sataa metriä Monåntien risteyksestä etelään.

Poliisin alustavan tiedon mukaan oli onnettomuusauto, jossa oli matkustanut kaksi aikuista ja menehtynyt lapsi, tullut pohjoisesta kohti Vaasaa jolloin auto oli tuntemattomasta syistä mennyt vastaantulevan liikenteen kaistalle ja siellä törmännyt pohjoiseen matkassa olleeseen henkilöautoon. Lapsen vanhemmat ovat viety Vaasan keskussairaalaan. Poliisilla ei ole tarkempia tietoja antaa heidän fyysisestä tilastaan. Pohjoiseen menevässä autossa matkusti yksi henkilö, vuonna -90 syntynyt mieshenkilö, joka kuljetettiin Vaasan keskussairaalaan. Poliisilla ei ole tarkempia tietoja antaa henkilön fyysisestä tilasta. Vaasan suunnalta samanaikaisesti tullut kolmas henkilöauto törmäsi edellä mainitun yhteenajon jälkeen edellä mainittuihin autoihin. Tämän auton kuljettaja ei onnettomuudessa loukkaantunut.

Poliisilla on syytä epäillä, että menehtynyt lapsi on ollut äitinsä kanssa onnettomuusauton takapenkillä. Lapsi oli alustavien tietojen mukaan menehtynyt yhteentörmäyksessä. Autossa ei ollut lasten turvaistuinta. Perhe on kotoisin Pedersören kunnasta.

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa minkä takia onnettomuusauto oli mennyt vastaantulevan liikenteen kaistalle. Tieosuudella on liukasta.

Poliisi on nyt paikalla suorittamassa tutkintaa ja näin ollen on tie osittain suljettu ja liikenne ohjataan kiertotien kautta.

Poliisin päivitetty tieto 11.12.2017 klo 11.40. Menehtynyt lapsi oli ollut turvakaukalossa kiinni ja oli törmäyksessä pysynyt kaukalossa kaukalon turvavöitten avulla. Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa siitä onko itse kaukalo ollut kiinni.

Poliisin päivitys 11.12.2017 klo 16.00. Esitutkinnassa ilmenevien tietojen perusteella on epäiltävissä, että auto jossa menehtynyt lapsi oli, on ohittanut edellä ajavaa autoa ja tällöin vastaantulevan liikenteen kaistalla kolaroinut vastaan tulleen auton kanssa. Tapahtumapaikalla on ohituskielto merkitty keltaisella sulkuviivalla.

Oikeuskirjallisuuden mukaan voidaan epäillä törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamista olevan käsillä jos moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja törkeästä huolimattomuudesta ryhtyy ohittamaan näkyvyyden ollessa turvallisen ohitukseen riittämätön taikka ohituksen muuten ollessa kielletty ja jos teko voidaan katsoa olevan omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle.

Edellä kirjatuilla perusteluilla on esitutkintaviranomainen lähtenyt tapahtumaa tutkimaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Lähde: Poliisi

2 KOMMENTIT

  1. Tämä nykypäivän ongelma on liian raskas kaasujalka. Nyt on poliisin aika järjestäisi kuuakauden mittainen sakotuskampanja ajoneuvoille. Samalla kertaa sakotetaan kaikki ylinopeudet sekä kerätään kilvet pois ajoneuvoista joista on maksamatta käyttömaksu tai jotka on katsastamatta.

    Ei tarvitse kuin mennä isojen kauppojen parkkipaikoille ja repiä kilvet autoista pois. Valukuvata ajoneuvot sitä ennen. Ja ulosmenoväylille sitten asettuu pysäyttämään ajoneuvot jonka jälkeen antaa pikävipit suoraan käteen.

    Ja aina työmatkaruuhkiin sijoittaa ratsiat. Esim. Tampere – Helsinkin moottoritielle sopii kymmenkunta ratsiaa. Ja joka kerta kun otetaan ylinopeudet pois niin kyllä se siitä. Normaalisti Riihimäen kohdalla ylinopeudet kasvaa 10-20km ja sen jälkeen ajetaan 120-130km/h näin talvellakin.

    Itse ajan nopeusrajoitusten mukaan ja voi mitä ohituksia autokamera tallentaakaan. Niitä voisi ladata esim. poliisien serverille mutta kun ei sinne mitään 100-200mb videota voi ladata. Kamera kun tekee HD-kuvaa ja Poliisin sivuille voi pudottaa 10mb kerralla.

    Vai tekeekö Nykysuomi foorumin minne voi tallettaa ”idioottiohituksia”? Kai niistä videoista saa muokaamalla pienempiä. Tarkkuus tosin kärsii…

  2. Ilmeisesti autoilijoiden ”omaa vastuuta” tulevassa liikennelaissa lisätään poistamalla nämä keltaiset sulkuviivat.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.