Helsingin ympäristölautakunta torppasi suurmoskeijan

12

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta päätyi juuri päättyneessä kokouksessaan yksimielisesti vastustamaan suurmoskeijahanketta hyväksymällä seuraavanlaisen, puheenjohtaja Anni Sinnemäen tekemän vastaesityksen:
Kaupunkiympäristölautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ei varaa hakijoille aluetta moskeija- ja monitoimikeskus-hankkeen jatkoselvittämistä varten.

PERUSTELUT:
Lautakunta pitää tärkeänä, että Helsingin muslimiyhteisöjen toiminnan edellytyksistä huolehditaan osana suomalaista yhteiskuntaa sekä osana pääkaupungin roolia mm asianmukaisten tilojen osalta. Nyt käsittelyssä olevan hankkeen laajuus ja yhä avoimena olevat kysymykset ja epävarmuustekijät, ennen kaikkea rahoituksen alkuperä sekä mahdolliset rahoituslähteiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole kestävä pohja tälle toteuttamisratkaisulle. Siksi lautakunta katsoo, että tämän hankkeen osalta ei ole etenemismahdollisuuksia.

Asiasta kertoi Nuutti Hyttinen Facebook tilillään

12 KOMMENTIT

 1. Rikkaat helsinkiläiset eivät halua kuulla Allahin sanaa aamuimaan, päivällä, illalla eikä yöllä. Eikös tuo aiottu ”Moskeija keskelle kylää” ole ökyasuntojen tyyssijassa.

 2. Kerrankin tekivät järkevän päätöksen.Vihapuhemoskeijaa ei pidä rakentaa suomen maaperälle ikinä.

  • Kaupunginhallitus oli selkeesti hanketta vastaan. Tämä jo tiedettiin. Siksi ottivat varasuunnitelman, koska hanke ei kuitenkaan olisi mennyt läpi ja näin selvisivät ikään kuin voittajina.

   Ovela silmänkääntötemppu siis Virheiltä ja Sinnemäeltä.

 3. Kuvitteleeko joku että tämä asia on nyt muka ratkaistu?

  Jotain mätää tässä on taustalla. Sehän olisi tietysti hyvä jos nyt laitettiin stoppi koko projektille. Vaan enpä usko että näin käy. Kaupunki on niin täynnä kieroja virkamiehiä ja poliitikoita että en jaksa millään uskoa että lopullista ratkaisua on vielä nähty tässä suurmoskeija asiassa.

 4. Vaaleja on liian lähellä. Niiden jälkeen pölyn laskeuduttua kansliapäätöksenä annetaan kaikki luvat.

 5. Tottakai helsinki tarvitsee moskeijansa. Mahdollisimman keskelle helsinkiä että kaikki pääsevät nauttimaan sen tuomista muutoksesta kulttuurin saralla.

 6. SUURI helputus kaikkille suomalaisille noista moskejoista on kuulunut vaikka ja mitä KERRANKIIN teekivät oikein päätöksen !!!!!!

 7. Ei pidä vielä nuolaista. Asia nousee varmaan uudelleen esille jonkin ajan kuluttua ihan niin kuin Guggenheimikin. Hyvä nyt silti ettei tota emämokaa tehty.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.