KRP kaipaa yleisövihjeitä kahdeksasta etsintäkuulutetusta henkilöstä

5

Keskusrikospoliisi julkaisi viime heinäkuussa etsintäkuulutetuista henkilöistä listan, jonka tarkoituksena oli täydentää Europolin ja Interpolin julkaisemia etsintäkuulutettujen listoja kansallisesti.

Heinäkuussa julkaistulta TOP 10 -listalta on jäänyt kiinni kolme etsintäkuulutettua henkilöä yleisövihjeiden ja hyvän viranomaisyhteistyön avulla.

Törkeästä petoksesta epäilty Adam Nilsen jäi marraskuussa kiinni Saksan ja Tanskan rajalla rajatarkastuksen yhteydessä. Hänet on luovutettu Suomeen.

Muun muassa törkeistä petoksista ja törkeästä ampuma-aserikoksesta tuomittu Markus Pönkä puolestaan saatiin elokuussa kiinni Tukholman lähistöltä. Kiinnioton tekivät Ruotsin keskusrikospoliisin NOA:n FAST-yksikkö ja Tukholman poliisin erikoisyksikkö.

Sisä-Suomen poliisi taas otti muun muassa taposta tuomitun Seppo Lindemanin kiinni Mänttä-Vilppulassa heinäkuussa. Kiinniottoon johtivat yleisövihjeet.

Kaikkiaan 60 Suomen kansainvälisesti etsintäkuuluttamaa henkilöä on jäänyt kiinni vuoden 2017 aikana ja Suomesta on luovutettu ulkomaan viranomaisille 48 etsintäkuulutettua henkilöä.

Keskusrikospoliisi kaipaa edelleen yleisöltä vihjeitä kahdeksasta etsintäkuulutetusta henkilöstä. Listalle on lisätty Ruotsin kansalainen Jani Juhani Kellokumpu, joka mahdollisesti oleskelee Suomessa.

Jos näet listalla esiintyvän henkilön tai tiedät hänen olinpaikkansa, ota yhteys poliisiin numerolla 050 440 1800 tai sähköpostilla wanted.krp@poliisi.fi.

Kiiretapauksissa ota yhteyttä hätäkeskukseen.

KELLOKUMPU, Jani Juhani

Synt. 9.5.1981, Ruotsin kansalainen ja Ruotsin kansainvälisesti etsintäkuuluttama henkilö.

Tuomittu seuraavista rikoksista: törkeä kuolemantuottamus, törkeä rattijuopumus ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. 2 vuotta vankeutta, kaikki suorittamatta.

Ruotsissa etsintäkuulutettujen tehostettuun etsintään erikoistuneen FAST-yksikön tavoittaa kellon ympäri numerosta +46105635540.

EESKIVI, Kalev

Synt. 17.12.1979, Viron kansalainen

Epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

HYTTI, Svetlana Aleksandrovna

Aliakset: KHIUTTI, Svetlana, KHYUTTI, Svetlana, entinen DEMIDENKO, Svetlana

Synt. 12.4.1968, Venäjän kansalainen

Epäillään kaikkiaan 13 rikoksesta, törkeitä veropetoksia ja kirjanpitorikoksia.

LINHO, Erkki Olavi

Synt. 2.5.1961, Suomen kansalainen

Epäillään seuraavista rikoksista: törkeä veropetos, törkeä kirjanpitorikos, rekisterimerkintärikos, törkeä velallisen epärehellisyys, törkeä velallisen petos, liiketoimintakiellon rikkominen ja törkeä työeläkevakuutusmaksupetos.

ALINKO, Arman Enrique

Synt. 10.10.1977, Irakin kansalainen

Epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

MUHAMAD, Ammar

Synt. 1.1.1981, Irakin kansalainen

Epäillään seuraavista rikoksista: törkeä veropetos, lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä.

KOHNEPUSHI, Aram

Synt. 15.8.1988, Iranin kansalainen

Epäillään seuraavista rikoksista: petos, törkeä petos ja törkeä väärennys yhteensä (33 rikosta), toiminnalla aiheutettu vahinko yli 600 000 euroa.

ALI, Israr

Synt. 25.12.1990, Pakistanin kansalainen

Epäillään seuraavista rikoksista: törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskaus, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Lähde: Poliisi

5 KOMMENTIT

  1. Kaikki ovat hyvin tarpeellisen näköistä porukkaa. Näin nyky suomen mittapuulla mitattuna. Nuo jos ketkä pitäisi vaihtaa niihin surullisen kuuluisiin alpakoihin ja pupuihin.

  2. Hienon oloista monikulttuurista porukkaa. Miksi vieraita kohdellaan näin nuivasti, tuovathan he aivan uutta värinää yhteiskuntaamme. Yrittäjiä ja moniosaajia ja ovat paiskineet töitä oikein olan takaa ja jota juurikin suomi tarvitsee ja koska kantasuomalaiset ovat niin laiskoja ja makaavat vain kotona suurten tukien varassa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.