Helsingin ja Tallinnan poliisipäälliköt vaihtavat vuorokaudeksi paikkoja

0

Helsingin ja Tallinnan poliisipäälliköt vaihtavat keskiviikkona 13.12.2017 keskenään paikkoja; Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio lähtee keskiviikkona iltapäivälllä vuorokauden mittaiselle visiitille Tallinnan poliisilaitokseen, ja Viron pohjoisen prefektuurin poliisipäällikkö Kristian Jaani tulee vastaavasti Helsinkiin. Tämäntyylistä poliisipäälliköiden vaihtoa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa.

– Tarkoituksemme on tutustua erityisesti toisten poliisilaitosten operatiiviseen poliisitoimintaan. Olemme molemmat kenttäpartioiden mukana iltavuorossa ja tutustumme hyviin käytänteisiin ja pohdimme, voisimmeko ottaa käyttöön niitä myös omalla poliisilaitoksellamme, Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoo.

Vierailun tarkoituksena on myös analysoida, voisiko jo nykyään hyvin sujuvaa yhteistyötä vielä jotenkin tehostaa.

– Vierailun yksi tärkeä näkökulma on miettiä, kuinka erityisesti tiedonvaihtoa ja yhteistyötä pääkaupunkien välillä voitaisiin tehostaa entisestään, Aapio mainitsee.

Helsingin ja Tallinnan poliisilaitoksilla on yhteistyösopimus, jonka päämääränä on tehostaa yhteistyötä poliisilaitosten välillä. Yhteistyösopimuksen sisältöön kuuluu muun muassa se, että molemmilta poliisilaitoksilta työskentelee toisella poliisilaitoksella yhdyshenkilö. Helsingin poliisilaitoksessa on työskennellyt virolainen poliisi nyt yhtäjaksoisesti viisi vuotta. Tallinnan päässä on myös yhteyshenkilö Suomesta.

– Yhä kansainvälistyvämmällä toimintakentällä on erittäin tärkeää tuntea yhteistyökumppaneiden toimintamallit, painottaa Viron pohjoisen prefektuurin poliisipäällikkö Kristian Jaani.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.