Näin autokoulun teoriakoe muuttuu

2
Kuljettajantutkintouudistus tuo uutta myös teoriakokeeseen. Vanhojen monivalintojen lisäksi mukaan tulevat laajemmat, kuvaa ja selitetekstiä yhdistävät kysymykset, joiden tarkoituksena on testata liikennetilanteiden ymmärtämistä ja reagointikykyä uudella tavalla. Uudistetut teoriakokeet tulevat voimaan 1.7.2018 alkaen.

Teoriakokeen uudistaminen on osa Trafissa käynnissä olevaa kuljettajantutkinnon kehittämistä, joka liittyy liikenne- ja viestintäministeriön ajokorttikoulutuksen uudistamiseen.

”Teoriakokeen uudet, kuvaa ja selitetekstiä yhdistävät kysymykset testaavat liikennetilanteiden ymmärtämistä ja liikenteen riskien hahmottamista aikaisempaa tarkemmin. Kysymyksessä voidaan esimerkiksi pyytää arvioimaan, mikä kuvassa näkyvistä tapahtumista vaikuttaa eniten turvallisuuteen”, kertoo asiantuntija Marjo Immonen.

Teoriakokeen kysymykset painottuvat aikaisempaa enemmän suoritettavan korttiluokan erityispiirteisiin

Teoriakokeen tarkoituksena on yhä mitata liikennesääntöjen ja liikennejärjestelmän vastuiden ymmärtämistä. Uutena osiona mukaan tuodaan riskintunnistamista mittaavia tehtäviä.

”Teoriakokeiden kysymykset painottuvat jatkossa entistä enemmän juuri suoritettavana olevan ajokorttiluokan erityispiirteisiin. Ajo-oikeusluokkakohtaiset painotukset näkyvät etenkin raskaiden luokkien ja traktorikortin kohdalla uutena mukaan tulevissa kuvakysymyksissä”, sanoo Immonen.

Lähde: Trafi

2 KOMMENTIT

  1. Turhaa säätämistä ja paskan puhumista. Otetaan käyttöön -80 luvun kokeet ja hinnat. Sen jälkeen ei tarvitse säätää eikä selitellä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.