Saksan maahanmuutto: Pitäisikö heille maksaa kotiinpaluusta?

3

Mikäli sinä matkaisit puolen mantereen halki paremman elämän toivossa, muuttaisitko maksusta takaisin kotiin? Saksalaiset arvelevat, että vastaus on kyllä.

Saksa on jo pitkään tarjonnut maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille rahallista korvausta kotiinpaluuseen ja on valmis maksamaan 03/18 alkaen vielä enemmänkin.

Yksittäinen palaaja saa 1 000 € ja perheet saavat 3 000 €:sta ylöspäin, jolla katetaan vuokra- ja uudelleenasettumiskustannukset.

Kriitikot sanovat, että Angela Merkelin hallitus yrittää näin lahjoa tiensä ulos hankalasta tilanteesta.

Nyt Saksassa mietitään onko tämä moraalisesti oikein.

Uusien turvapaikkahakemusten määrä Saksassa laski lähes puoleen, eli 90 389 kappaleeseen vuoden 2017 alkupuoliskolla, mutta tuhansille ihmisille, joiden pyyntö on jo hylätty, tarvitaan inhimillinen ratkaisu. Tällä hetkellä joka toinen kielteisen päätöksen saanut tekee valituksen, näistä neljännes onnistuu muutoksen haussa.

NDR:n tietojen mukaan Berliini maksoi oikeudenkäyntikuluina tammikuusta marraskuuhun 2017 noin 19 miljoonaa euroa. Tällä rahamäärällä olisi vielä mahdollista maksaa vaikka 19 000 vapaaehtoista palautusta.

Lähde: BBC

3 KOMMENTIT

  1. Mitäs ottivat tuhansia loisijoita, lähes kaikki miehiä, paskahousuja jotka jättivät naiset ja lapset kotimaihinsa. Vastenmielisiä naisia kuolaavia niljakkeita.
    Suvakkiämmät tietysti tyytyväisiä, etenkin siiderivalaat ja muut sotanorsut joihin kukaan länsimainen mies ei kajoa.

  2. Maksaahan Suomikin paluurahan, jos lähtee vapaaehtoisesti. Sitä ennen kuitenkin kannattaa korjuuttaa hampaansa ja hoidattaa muut terveydelliset vaivansa tai ehkäpä yrittää mennä naimisiin ja saattaa raskaaksi joku hyväuskoinen suomalaisnainen, ettei sitten tarvitsisikaan lähteä sinne kurjaan kotimaahan, jossa lorvailusta ei makseta mitään…

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.