Paavo Väyrysen vaalikampanja edistyy ongelmista huolimatta kovaa vauhtia

6

Nykysuomi haastatteli Kansalaispuolueen Varapuheenjohtaja Piia Kattelusta Paavo Väyrysen vaalikampanjan edistymisestä.

Kysyimme miten kampanja alkoi ja eteni. Kannattajakorttien kasaan saaminen kuitenkin venyi loppumetreille.

Kattelus piti alkua haastavana, lähinnä budjetin ja medianäkyvyyden takia. Paavon kampanjasta kun ei yksikään isompi media juurikaan suostunut kirjoittamaan. Katteluksen mielestä Niinistö sai palstatilaa suhteettoman paljon kaikissa medioissa, verrattuna muihin.

Budjetin osalta ongelmaksi osoittautui tukien puute, koska mitään puoluetukea ei ollut saatavalla, vaan kaikki on rahoitettu itse. Alun suuria ongelmia oli saada tieto kannatuskorttien keräyksen aloittamisesta ihmisille, koska harva osaa etsiä moista tietoa netistä, eikä media auttanut asiassa. Apuna kampanjassa käytettiin lähinnä ilmaisjakeluja ja lopulta kasaan saatiin 27000 kannattajakorttia, mikä oli iso saavutus.

Paavon suosio on yllättänyt nyt kun kortit ovat kasassa.

Sanomatalon presidentinvaalitapahtuma oli iloinen yllätys Paavolle. Paavon teltta keräsi sankoin joukoin kiinnostuneita ihmisiä, jopa enemmän, kun vakiintuneiden puolueiden teltat. Tämä oli Katteluksen mielestä iloinen ja tervetullut yllätys.

Keskustelua teltoilla on käyty kiivaasti ja Kattelus kertoo kansan suurimpina huolenaiheina olevan nykypäivänä turvallisuuspolitiikka ja Suomen asema nykyisessa maailmassa.

”Isänmaa pakotti lähtemään tähän touhuun mukaan”

Paavo kiertää nyt parhaillaan länsirannikko Satakunnan ja varsinais-Suomen aluetta. Matka jatkuu tästä kohti Keskipohjanmaata.

Galluppeihin Kattelus ei usko päivääkään.

Piia kertookin esimerkkinä, jos galluppiin tuhannesta vastaajasta 41 prosenttia ei kerro kantaansa ja koko galluppi kootaan jäljelle jääneiden 59 prosentin mielipiteiden mukaan, ei todellakaan lopputulos ole mikään fakta, vaan lähinnä gallupeilla on vain oma viihdearvonsa ja se siitä.

Kampanja on edennyt hyvällä fiiliksellä, tunnelma tapahtumissa on katossa ja nousua on paikkakunta paikkakunnalta.

Tavoite tällä hetkellä on päästä toiselle kierrokselle, mikä Piian mielestä on hyvinkin mahdollista Niinistön kannatuksen tippuessa ja muiden noustessa.

Haastattelussa Piia Kattelus, Kansalaispuolueen varapueenjohtaja ja VTT Paavo Väyrysen valitsijayhdistyksen sihteeri:

6 KOMMENTIT

 1. Paavo on piikki valtaapitävien lihassa. Aina kun hän mainitsee sanan EU tai NATO niin näkee tuskan muiden ehdokkaiden ja toimittajien ilmeissä.. osuu ilmeisesti arkaan paikkaan

 2. Paavon on iskettävä yhä uudestaan sillä miten EU jäsenyys vain tiedonanto asiana tuotiin eduskunnalle Sauli Niinistön toimesta!

  Tiedonanto!

  Sauli Niinistö tiedottaa että liitymme EU:hun.

  Ja muutenkin kovia argumentteja nyt kehiin!

  Ja virnuileva ilme pois kasvoilta.

 3. Pave puhuu asiaa ja sai niinistön nikottelemaan euroon liittymisen hämäryyksistä. Tuohan oli silkkaa kusetusta ja kansanvallan halventamista niinistöltä ja lipposelta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.