Joensuussa vanhuksia ryöstäneen miehen tapaus syyteharkintaan

1

Poliisi on suorittanut esitutkinnan Joensuun Niinivaaralla marraskuussa vanhuksiin kohdistuneiden ryöstö-rikosten osalta. Tapaukset etenevät nyt syyteharkintaan. Teoista epäilty vuonna 1978 syntynyt joensuulaismies on edelleen vangittuna. Syyte on nostettava 11.1.2018 mennessä.

Poliisilla oli tutkittavana neljä erillistä tapausta 7. – 8.11.2017. Kaikissa tapauksissa epäilty oli seurannut vanhuksia ja käynyt käsiksi vanhuksiin. Kolmessa tapauksessa tekijä anasti vanhuksilta vähäisen määrän käsilaukussa ollutta omaisuutta ja yhdessä tapauksessa teko jäi yritykseksi. Tekoja on tutkittu ryöstö ja varkauden yritys rikosnimikkeillä.

Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu yksi varkaus-rikos, jossa on kyse polkupyörän anastamisesta. Miehen epäillään käyttäneen anastettua polkupyörää edellä kuvattujen tekojen yhteydessä.

Poliisi otti epäillyn joensuulaismiehen kiinni varsin pian 8.11.2017 hänen Niinivaaralla sijaitsevasta kotiosoitteesta. Miehen jäljille päästiin poliisin suorittamien tutkintatoimenpiteiden kautta. Mies on kuulustelussa myöntänyt osan teoista, osan teoista hän on kiistänyt.

Kaikki tekojen kohteena olleet vanhukset ovat 1920 – 1930 luvulla syntyneitä henkilöitä. Esitutkinnan perusteella epäilty seurasi vanhuksia läheisestä kauppaliikkeestä ja toteutti edellä kuvatut rikokset kerrostalojen ulko-ovella tai rappukäytävissä. Yritykseksi jäänyt teko tapahtui erään kauppaliikkeen aulassa.

Lähde: Poliisi

1 KOMMENTTI

  1. Miehellä oli vain persoonallisuushäiriö. Hän kuvitteli olevansa Sipilä, Orpo ja Soini samassa ja yhdessä persoonassa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.