Oulun poliisi toivoo malttia ja tarkkaavaisuutta joululiikenteeseen – Laulaa joulutervehdyksen (video)

0

Oulun poliisi valvoo näkyvästi joulun ajan liikennettä ja toivoo kaikilta malttia matkantekoon. Valvontaa kohdistetaan ennakkoon arvioidusti ruuhkaisimmille tieosuuksille. Valvontaa tehdään sekä automaattivalvonnalla että poliisipartioilla.

Menoliikenne alkaa perinteisesti vilkastumaan jo perjantaina 22.12. iltapäivästä ja jatkuu pidemmälle iltaan. ”Ruuhkaisimmat tieosuudet Oulun poliisilaitoksen alueella ovat VT 4, VT5 ja VT 20. Kokemukseen perustuen arvioimme menoliikenteen olevan kaikkein vilkkaimmillaan jouluaaton aattona puolelta päivin iltaan saakka ja paluuliikenteen puolestaan tapaninpäivänä samoin puolelta päivin iltaan saakka. Ajomatkaan kannattaa varata riittävästi aikaa ja joulumieltä mukaan, jotta kaikilla on turvallista tien päällä.” kertoo komisario Pasi Rissanen

Autoilijoiden on hyvä huomioida, että sää- ja keliolosuhteet voivat vaihdella suuresti maan eri osissa, vaikka tällä hetkellä ennustetaan jouluksi ainakin kohtuullista liikennesäätä. Tosin Lauantaina ja sunnuntaina saattaa sataa lunta poliisilaitoksen alueella. Jotta matkanteko sujuisi hyvin, kannattaa siihen varata riittävästi aikaa, pitää ajonopeudet nopeusrajoitusten ja olosuhteiden mukaisina ja edellä ajavaan pitää riittävä etäisyys. Suositeltavaa on ajaa liikennevirran mukana ja välttää tarpeettomia ohituksia.

Matkalle lähdettäessä on hyvä varmistaa vielä, että seuraavat asiat ovat kunnossa: kuljettaja on kokenut ja raitis, kaikilla matkustajilla on turvavyöt tai turvalaitteet ovat käytössä, auton rengaspaineet on tarkastettu, ajovalot ovat kunnossa, pissapojassa löytyy nestettä, polttoainetta on riittävästi ja että auto on kuormattu oikein.

Malttia ja tarkkaavaisuutta vaaditaan myös jouluostoksia tekeviltä. Ostoskeskusten ja kauppojen parkkipaikoilla on joulun alla usein ruuhkaista ja peltikolhuiltakaan ei valitettavasti säästytä. Tässäkin auttaa tarkkavaisuus. Kannattaa huomioida, että lähimmät parkkipaikat ovat usein halutuimmat ja siten ruuhkaisimmat. Vähän kauempaa valittu pysäköintipaikka voi säästää peltikolhulta.

Turvallista matkaa ja hyvää joulua kaikille teille!

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.