Aseellinen kaupparyöstö tallentui videolle Punavuoressa – Poliisi pyytää havaintoja epäiltyjen liikkeistä (video)

3

Keskiviikkona 27.12.2017 illalla tapahtui osoitteessa Albertinkatu 15 sijaitsevassa kaupassa aseellinen ryöstö. Kauppaan oli tullut n. klo 20.55 kaksi osin kasvonsa huiveilla peittänyttä miestä, jotka uhkasivat kaupassa työskennelleitä kahta myyjää mm. ampuma-aseella. Miehet puhuivat keskenään mahdollisesti venäjää, mutta vaatimukset rahasta he esittivät myyjille huonolla englannilla. Teon yhteydessä miehet saivat haltuunsa pienehkön summan rahaa.

Kaupassa ei ollut tapahtuma-aikaan asiakkaita eikä kukaan loukkaantunut fyysisesti teon yhteydessä.

Tekohetkellä molemmat miehet olivat pukeutuneet samanlaisiin pipoihin, joissa on valkoisella värillä teksti HELSINKI. Pipojen isokokoiset tupsut on tehty punaisesta langasta. Lisäksi pipoissa on korvaläpät, joiden päissä roikkuu punaiset tupsut. Miehillä oli käsissään ilmeisesti kudotut käsineet, joissa on teksti FINLAND ja mahdollisesti porokuviointi. Muuten miehet olivat pukeutuneina tummiin päällystakkeihin ja tummiin housuihin. Molemmilla oli jalassaan tummat lenkkarit.

Poliisi pyytää yhteydenottoja henkilöitä, jotka pystyvät antamaan vihjeitä epäiltyjen liikkumisesta kaupungilla ennen ja jälkeen teon.

Teko tallentui kaupan valvontakameroihin. Helsingin poliisilaitos julkaisee valvontakameran kuvaa epäillyistä tekijöistä ja pyytää mediaa jakamaan tallennetta mahdollisuuksien mukaan. Tallenne löytyy Helsingin poliisilaitoksen Facebook-sivulta.

Juuri ennen epäiltyjen tekijöiden saapumista kaupasta poistui nuori pariskunta, joka todennäköisesti kohtasi kaupan ulkopuolella epäillytja pystyi tekemään heistä havaintoja. Poliisi pyytää tätä pariskuntaa ottamaan yhteyttä.

Vihjeet epäillyistä voi ilmoittaa puhelinnumeroon 0295471079 tai sähköpostilla osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Lähde: Poliisi

3 KOMMENTIT

  1. Olisiko vaatetus jonkun pönsörimä ja RHC on toimittanut uutet vaatteet suomen uudisasukkaille.

  2. >>Tekohetkellä molemmat miehet olivat pukeutuneet samanlaisiin pipoihin, joissa on valkoisella värillä teksti HELSINKI.<<

    Siis nämähän olivat mitä luultavimmin vain uuden monikulttuurisen helsingin ihanuustyöntekijöitä toteuttamassa punavihreää sosialisointia ja pakko-ottoa, uutta normaalia johon täytyy nyt vain tottua,

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.