Ulkomaalaiskolmikko vei 19 metsäkoneesta hallintalaitteita – 300 000 euron vahingot

7

Pohjanmaan poliisilaitoksella tutkinnassa ollut metsäkoneiden hallinta- ja tietokonelaitteisiin kohdistuvan rikossarjan esitutkinta on valmistunut. Asiassa on epäiltynä kolmen henkilön ulkomaalainen ryhmä. Henkilöt ovat vangittuina.

Rikossarjan yhteydessä anastettiin kaikkiaan 19 metsäkoneesta yllä mainittua omaisuutta. Teot tapahtuivat muutaman päivän sisällä, ensin ensimmäisessä jaksossa heinäkuun lopulla ja toisessa jaksossa elo-syyskuun vaihteessa. Teot ovat tapahtuneet Pietarsaaren ympäristössä, Alajärvellä, Kyyjärvellä, Saarijärvellä ja Äänekoskella.

Aiheutettujen vahinkojen yhteisarvo on noin 300 000 euroa.

Tutkinnan yhteydessä on saatu takaisin kaikkiaan kahdeksasta metsäkoneesta anastettua omaisuutta, joka on pienentänyt aiheutunutta vahinkoa. Anastusten seurauksena metsäkoneisiin on kuitenkin jouduttu tekemään laajoja korjauksia mm. sähköistyksien uusimiseksi.

Tutkintaa on tehty yhteistyössä Sisä-Suomen, Hämeen ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten kanssa.

Lähde: Poliisi

7 KOMMENTIT

  1. Tässä kohtaa olis se sharia laki hyvä eikös ne katko kädet ranteista poikki varkailta.

  2. Suomi on kansainvälinen. Hienoa!!! Lisävahingoksi voidaan vielä kirjata se, että nämäkin ”maailma tulee kylään” hemmot jäävät nauttimaan täkäläisen hoitolaitosten palveluja ainakin peräti vuodeksi pariksi. Jos sitäkään.

  3. Rangaistukset kovemmiksi aina kun on ulkomaalainen! Ja tuomio kärsittävä kotimaassaan, ettei enempää tee vahinkoa!

  4. Tekivät vaan työtään ja paikkaavat näin työvoimapulaa. Rosvoja meillä ei ole niin paljoa omasta takaa.

  5. No kuka olisi veikannut että ovat Schengen rosvoja viikottaisella työreisulla.Vapaat rajat ovat tärkein, mitä noista. Vakuutus ja kaikki Suomalaiset maksavat nämäkin vapaan liikkuvuuden ihanuuden. Vituttaa varmaan työntekijöitä mennä töihin syvälle korpeen todeten että kaikki irtiotettava on viety ja työt jää siihen jopa päiviksi. Veronmaksajat kiittävät kokoomusta tästäkin ihanuuden ylläpidosta, vaikka EU rajat vuotavat kuin seula.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.