Varaudu kännykän tarkistukseen matkatessasi Yhdysvaltoihin

Yhdysvaltoihin matkaavat turistit voivat joutua pistotarkistukseen rajalla tai tullissa. Yhä useammin tutkitaan myös elektroniikka.

Viime vuonna Yhdysvaltojen rajoilla tutkittiin 29,200 ihmisen kännykkä, kannettava tietokone tai jokin muu elektroniikavehje.

Kyse on puhtaasti rajavalvonnasta ja maan suojelusta. Medialaitteita tutkitaan maan turvallisuuden takia, jotta kiinni saataisiin esimerkiksi terroristeja, lapsipornon levittäjiä ja ihmissalakuljettajia. Tutkimukset ovat myös osa maan uutta maahanmuuttopolitiikkaa,

Vaikka tutkittu ihmismäärä vaikuttaa isohkolta, ei se ole kuin 0,007 prosenttia rajan ylittävistä ihmisistä per vuosi.

Kuitenkin tutkimukset ovat herättäneet ihmisoikeusjärjestöt, mitkä pitävät pistotarkistuksia ihmisoikeuksia loukkaavina. Usein esimerkiksi puhelin sisältää kuvia perheestä ja yksityisiä keskusteluja.

Yhdysvaltain kansalaisvapausliitto ja Electronic Frontier -säätiö ovat sitä mieltä, että tutkimukset ovat perustuslain vastaisia.

Lähde: Independent

4 thoughts on “Varaudu kännykän tarkistukseen matkatessasi Yhdysvaltoihin

 • 6.1.2018 at 10:50
  Permalink

  Hyvä! Kaikille kansallisvaltioiden rajoille TÄYDET tarkistukset käyntiin myös euroopassa. Loppu holtittomalle rikollisten vaeltelulle maasta toiseen. Pedofiileille pikainen oikeudenkäynti ja 9 millin tuomio saunan takana jos syyllisyys todetaan. Loppu saastan hyyssäämiselle!

  Reply
 • 6.1.2018 at 14:23
  Permalink

  Valitettavasti on suuntaus valtakoneistojen taholta,joita(((niiden)))raha ohjaa, että saunantaakse joutaakin ne kansallisvaltioiden kannattajat. Mutta tämän jo tiedätkin, Talvisodanhenki , terv. Tehdäänkehitysmaayhdessä.

  Reply
 • 6.1.2018 at 15:41
  Permalink

  Minua ei hengissä saunan taakse vie yksikään nilkki. Voivat tulla yrittämään jos eivät muuten usko.

  Reply
 • 6.1.2018 at 17:17
  Permalink

  Suomessa esim. Supo eli demareita pullollaan oleva ”turvallisuusviranomainen” keskittyy seuraamaan kantasuomalaisia ja etenkin sitä mitä he ajattelevat, sanovat, kirjoittavat tai millä naamalla katsovat ”mitäkin”. Eli tämä koiralaumamainen suomalaisten perseen nuuskiminen on paljon tärkeämpää kuin jihad -terrorismin vastustaminen, joka on punakaartille ominaiseen ajattelutapaan muuttunut ”jihad -terrorismin suojeluksi”. Kuten yrmynaamainen jäsenkirja -viranomainen lausuikin pelottavaan sävyyn ”kalpeanaamoille” ”ettei ISIS:ksen fanittaminen ole mikään rikos, MUTTA sensijaan kalpeanaamojen ”väärien ajatusten ”tykkääminen” on rikos kansakuntaa vastaan ja etustaa mitä alamielisintä rikollisuutta” matkalla kohti pohjoista 1970-luvun Libanonin Beirutia, jossa paukkuu muulloinkin kuin vain ”hernerokkapäivänä”. Tämä lopputulos on merkkinä lopullisesta monikulttuurisuudesta, jossa ei tule näkymään särön säröä eikä tiiltä tiilen päällä. Sillä kuten läntisessä kalifaatissa myöskin suuren demokraattisen puolueen naisjäsen lausui kuolemattomat sanansa siitä, ettei heillä itsellään Ruotsissa olekaan minkäänmoista kulttuuria, eikä hienoa historiaa ainakaan omiensa tapattamisessa, mitä nyt vähän nimiksi koitettiin Itämaan suomalaisilla junteilla kun oli kuningaskunnasta puuteri päässyt loppumaan, vaikka sitä aina tukusta hankittiinkin tuon itämaasta nydettävillä verotuloilla. Niin, eikäpä täälläkään ole mitään kehuttavaa, vaikka muutama aikailaisten käsityksen mukaan kunniakas sota on tullut sodittuakin, mutta nykyisten viisaiden ja lukemattomien historiankirjoja lukemattomien kirkkaalla falsetilla todetaankin näiden kaikkien olevan pelkkää satua ja juoppohullujen jorinoita, sillä Talvisodassakin taisi olla n. 300 ulkomaalaista vapaaehtoista, jotka pitelivätkin Stallari -sedän harmiksi piippahatut rajan ”väärällä” puolella peräti 105 päivää. Mitä tulee suomalaisiin sotilaisiin, eivät he olisi koskaan selvinneet tuosta sodasta sillä suuri osa tavoitettiin vasta seuraavan vuoden huhtikuussa klooraamassa Atlantin puolessavälissä kuulemma Intiaa etsimässä ja pelkällä suolaisella näkkileivällä. Kuulemma pyöriäiset olívat suurena apuna ”virtaaman” lisäämiseksi.
  Tällä pitäisi jo irrota proffesuuri!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.