Espoon Siikajärven vastaanottokeskuksen toiminta päättyy

Maahanmuuttovirasto on irtisanonut Espoossa sijaitsevan Siikajärven vastaanottokeskuksen sopimuksen ja toiminta keskuksessa loppuu kesäkuun 2018 loppuun mennessä. Keskusta ylläpitää Luona Oy. Siikajärven keskuksessa on 330 vastaanottopaikkaa.

Turvapaikanhakijoiksi kirjattujen kokonaismäärä vähenee tällä hetkellä Suomessa usealla sadalla kuukaudessa, eli hakijat saavat oleskeluluvan ja siirtyvät vastaanottokeskuksesta kuntaan asumaan, poistuvat maasta tai poistuvat muuten vastaanottopalveluiden piiristä. Maahanmuuttovirasto arvioi tarvitsevansa ensi kesään mennessä selvästi nykyistä vähemmän vastaanottokeskuspaikkoja.

Majoituskapasiteetin ylläpito on kallista, ja paikkamäärä pyritään siksi pitämään koko ajan mahdollisimman lähellä tarvetta. Viraston tavoite on ylläpitää vastaanottokeskuksissa keskimäärin 90 prosentin käyttöaste.

Turvapaikanhakijoiden vastaanoton piirissä on tällä hetkellä noin 13 300  henkilöä. Toiminnassa on yhteensä 56 vastaanottokeskusta, joista kahdeksan on tarkoitettu ilman huoltajaa tulleille alaikäisille. Turvapaikanhakijoista noin 4 200 on kirjoilla vastaanottokeskuksessa, mutta asuu yksityismajoituksessa.

Lähde: Migri

7 thoughts on “Espoon Siikajärven vastaanottokeskuksen toiminta päättyy

  • 9.1.2018 at 18:16
    Permalink

    Kauhava saa lisää moniosaajia.Siellä on tilaa ja sopivan syrjässä.

    Reply
  • 9.1.2018 at 18:58
    Permalink

    ”Turvapaikanhakijoista noin 4 200 on kirjoilla vastaanottokeskuksessa, mutta asuu yksityismajoituksessa.”
    Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Vastaanottokeskus saa rahat ja joku piipertäjä saa muuta tukea elättääkseen siitossonneja?

    Reply
    • 9.1.2018 at 20:26
      Permalink

      Irakit asuvat jossakin perheessä, vaimo hinkuu ilosta ja vihreä suvakkicuckoldi katselee vierestä je vetelee tumppuunsa tai nauttii itsekin käyrästä sapelista.

      Reply
    • 10.1.2018 at 06:12
      Permalink

      cuckold meinikiä monessa ”yksityismajoituksessa” Isäntä katsoo vierestä kun kiimainen, sisäisen huoran itsestään löytänyt suvakkivalas panettaa itseään vuoristolaisafgaaneilla. Isännällä kiimaista käteenvetoa ja pääsee jälkiliukkaille jos pääsee.Ruotsin tauti on rantautunut suomeen ja sukupuolitauti klinikat saavat uusia asiakkaita. Onhan nuo taudit lähteneet taas jyrkkään nousuun 2015 jälkeen, mistä lie johtuu.

      Reply
      • 10.1.2018 at 13:55
        Permalink

        ”Onhan nuo taudit lähteneet taas jyrkkään nousuun 2015 jälkeen, mistä lie johtuu.”

        Tautien määrän tilastoitu kasvu on kiistaton ja aikajana vastaa täysin ”pakolais”-kriisin aikajanaa. Eli, joidenkin on täynyt jakaa aika hanakasti persettä näille, ellei sitten kyseessä ole ilman sukupuoliyhteyttä tarttuva hyppykuppa. SPR:n tätien ”miesten” kannattaa olla tarkkana…

        Reply
        • 11.1.2018 at 07:11
          Permalink

          Ja yllättävää että yli 50-vuotiaiden sukupuolitaudit ovat ottaneet tuulta siipiensä alle. Vielä kun saisi tilastoa miesten ja naisten jakaumasta ja onko piikki iskenyt VOK paikkakunnille.

          Reply
  • 9.1.2018 at 22:13
    Permalink

    Onneksi olkoon Siikajärvi!

    Lausutaan jylhällä Dressman- äänellä. Hitaasti.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.