Poliisi varoittaa heikoista jäistä

Lauhat säät, runsas lumentulo ja paikoin voimakkaat juoksutukset ovat aiheuttaneet sen, että koko Suomessa varmasti kantavia jäitä löytyy lähinnä Lapista. Myös Suomen ympäristökeskus Syke varoittaa omilla sivuilla heikoista jäistä Keski-Suomessa.

Jään paksuuteen ei ole kuitenkaan luottamista, sillä paikalliset vaihtelut ovat suuria. Runsaat lumisateet ovat tuoneet järville peittoa, joka estää teräsjään muodostumista, eikä riittäviä pakkasiakaan ole ollut. Jää voi olla niin sanottua heikkoa kohvajäätä.

Varoituksista huolimatta Mäntästä on tullut tietoja, joiden mukaan joku on jo yrittänyt päästä autolla jäälle.

Rikoskomisario Kari Aaltio Keuruun poliisista kehottaa vanhempia keskustelemaan jäätilanteesta nuorten kanssa

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Poliisi varoittaa heikoista jäistä

  • 9.1.2018 at 18:03
    Permalink

    Se on luonnon valintaa jos joku nyt hukkuu jäihin.

    Reply
  • 9.1.2018 at 18:59
    Permalink

    Tämä jää -asia on suomalaisille vähän kuin talven tulo. Se yllättää joka vuosi. Vaikka annetaankin yleispäteviä heikon jään varoituksia koko maata koskien, niin monet ”wanhat parrat” tekevät ratkaisujaan ns. paikallistuntemuksen perusteella, mikä ei kuitenkaan päde vuosikymmeniä sitten olleisiin talviin, koskapa talvet ovat tulleet leudoimmaksi ja lisäksi luonto osaa aina ”jekuttaa” virtapaikat petollisiksi, vaikka kaiken järjen mukaan niidenkin pitäisi kestää viikkojen pakkaskauden jälkeen.
    Jos on intohimoinen jäillä liikkuja niin jäänaskalit ja keppi ovat ne vähimmäisvaatimukset varustuksessa. Joka talvi hukkuu muutamia retkiluistelijoita, jotka eksyvät lopulta jäille, joista heillä ei ole käsitystä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.