Uutta tietoa Tukholman kranaattiräjähdyksestä

7

Poliisit ovat haastatelleet silminnäkijöitä, jotka ovat kertoneet kranaatin olleen jo tuntia ennen räjähdystä 60-vuotiaan räjähdyksessä kuolleen miehen käsissä.

Kukaan ei ollut tehnyt ilmoitusta havainnosta, koska ihmiset luulivat kranaatin olleen jäljitelmä.

Tukholman poliisi Jan Evensson kertoi SVT Newsille olevansa huolissaan nykykehityksestä ja viattomien ihmisten kärsimisestä lisääntyneestä väkivallasta.

Poliisi on takavarikoinut viimeisen kolmen vuoden aikana seuraavia määriä kranaatteja.

 1. 2015 – 45 kpl
 2. 2016 – 55 kpl
 3. 2017 – 39 kpl, joulukuuhun mennessä

Rikolliset ovat viime vuosina alkaneet käyttämään kranaatteja suuremmassa määrin. Kranaattien alkuperä on arveltu olevan entinen Jugoslavia, missä 90-luvun sotien jälkeen asekalustoa on jäänyt ylimääräiseksi suuria määriä.

Poliisi kerää laittomia aseita pois, samalla tavalla kun Suomessakin, mutta Evensson ei kuitenkaan usko rikollisten lahjoittavan aseitaan pois ihan helposti. Kuitenkin kaikki kerätyt laittomat aseet ja räjähteet ovat plussaa.

7 KOMMENTIT

 1. ”Evensson ei kuitenkaan usko rikollisten lahjoittavan aseitaan pois ihan helposti.”

  Ain’t no shit Sherlock!

  Vai että rikolliset eivät lahjoita aseitaan pois? Vaikka kauniisti pyydetään? No kas kumma. No, jos hakemalla haetaan hyviä puolia niin Ruotsin poliisi alkaa ehkä olla jo jyvällä siitä missä mennään…

  • Kulissien takainen NATO-Ruotsi antoi Palmensa tapettavaksi. Haittasi Boforsin bisneksiä.

   • Saattaa hyvinkin olla myös tämän tapauksen taustalla…mikään ei ole mahdotonta kun kyseessä on NATOn kaltainen rikollisjärjestö.

 2. Mutta mutta.. eikös jonkun Helsingin Sanomien toimittelijan mukaan tämänlaista ei tapahdu? Uskoako uutisia Ruotsista vai Helsingin Sanomien versiota? HS mainosti olevansa ”totuusmedia”?

 3. Tällaista ei voi koskaan tapahtua Suomessa, sanovat kaikki äärivasemmistolaiset suvakit jotka elää vanhempiensa ennakkoperinnöllä Kalliossa.

  • Kunnes räjähtää. Sitten alkaa selitys siitä että räjähteleehän suomessakin perinteisesti…

   Ja joku mohloposki halkinaamainen mulliturpakommunisti (jonka isä on pankinjohtaja) palliface säveltää uuden oopperan siitä että Sosialidemokraattisen puolueen 1917 aloittama murhakapina olisi muka ollut oikeutettu.

 4. Eikö poliisi voisi jakaa matulle kranaatit ja patruunat, kuten huumeruiskut niitä käyttäville? Olisi paljon turvallisempaa, kun tiedettäisiin kranaattien alkuperä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.