Ville Niinistö: Aktiivimalli on kumottava – Suomalaiset ansaitsevat parempaa

7

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö kirjoittaa Facebook-sivullaan:

”Mitä enemmän aktiivimallista on keskusteltu, sitä enemmän siitä paljastuu työttömien asemaa heikentäviä kummallisuuksia. Asiasta vastaava ministeri Mattila (sin) ei sen sijaan halua edes käydä laista julkista keskustelua. Käyty julkinen keskustelu vain vahvistaa sitä, että tämä työttömiä kyykyttävä ja päätön laki täytyy kumota.

Kela tutkimusblogissaan avaa lain leikkurin toimintaa. Kela korostaa, että jos joutuu kerran leikkurin kohteeksi, on seuraavan jakson kolmen kuukauden aikana tehtävä 2 viikon ajan täysipäiväisesti töitä tai alennettu tukitaso jatkuu. Ehto siis tiukkenee alkuperäisestä! Tällä hallitus varmistaa, että kerran kyykkyyn painettu työtön ei sieltä kovin helpolla nouse.

Samoin Kela toteaa lain lisäävän byrokratiaa. Tukia paitsi leikataan, niitä tarkastellaan eestaas jatkuvasti. Niillä, jotka onnistuvat tekemään töitä lain vaatimalla tavalla, voi tulla vastaan sovitellun päivärahan piiriin joutuminen ja sitä kautta sosiaaliturvan leikkaantuminen tai tukien epääminen joiltain päiviltä – toki niin että samalla huomioidaan työttömyysturvan suojaosa eli ensimmäiset 300 euroa kuussa tienaa tukien leikkaantumatta. Pysytkö perässä? Ei se mitään, blogin perusteella ei pysy Kelakaan. Samoin Kela toteaa, että tarvittavia TE-palveluja ei ole lain nojalla riittävästi saatavilla.

Jos byrokratian mestari Kela toteaa lain aivan kohtuuttoman byrokraattiseksi ja puutteelliseksi, on selvää, että tavallinen työtön ei selviä laista ilman erilaisia loukkuja ja lannistavaa vaikutusta.

Aktiivimalli on kumottava. Allekirjoita sinäkin kansalaisaloite. Suomalaiset ansaitsevat parempaa.”

Lähde: Facebook

7 KOMMENTIT

  1. Siis onko ville nyt huolissaan oikein kantasuomalaisista vai onko huoli siitä että esim. somalit joutuu vähän nähdä vaivaa kelaseinän rahanjaossa. Epäilen kyllä itse vahvasti tuota ensimmäistä.

  2. Ei kataluutta väestölle! … Keitä palkitaan ja keitä palvotaan on eroa. Samat henkilöt vuoroon toisia valoin kahlitsevat. Aivoitus: ”… itsestään jumaliksi nostavien oireita ne on … likavettä kansalaisten päälle kaatavat … masinointi on osa suurempaa suunnitelmaa … voi olla tarkoitettu synnyttää uhreja … hajoita ja hallitse, psyykkaa kansalaisten mieliä .. kuin neukkujen hajotessa kansanvarojen anastussuunnitelma olikin konsulttien tekemä, ulkomailta ohjattua ja poliitikot toimivat heidän apureina.” Onko kukaan kysellyt miksi yhteiskuntaa revitään?

  3. Mädättäjä taas asialla. Aktiivimallissa on yksi ongelma: se, ettei työttömyysturvaa leikata 100 %. Ei tämä maa pummeja kaipaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.