Afrikkalainen riehuu H&M-liikkeessä – Katso video!

5

Viime aikoina joitain ihmisiä on kuohuttanut se, että kansainvälisen vaateketjun H&M:n nettikuvastoon oli laitettu kuva, jossa tummaihoisella pojalla on päällään paita, jossa lukee ”Coolest monkey in the jungle”.

Henkilön Nyholm Marko kuva.

Kyseessä lienee täysi sattuma, eivätkä H&M:n edustajat varmastikaan osanneet odottaa, että jotkut pahoittavat mielensä asiasta ja pitävät kuvaa rasistisena. Joidenkin mielestä rasistisia ajatuksia on juuri niillä, jotka yhdistävät paidan tekstin mallin ihonväriin.

Asiasta nousi kuitenkin some-kohu, jonka vuoksi H&M on poistanut kuvan sivuiltaan ja pyytänyt anteeksi. Tämä ei kuitenkaan ole saanut mielensä pahoittaneita hiljaisiksi.

Maailmalta tihkuneet tiedot kertovat, että monet ihmiset ovat asian vuoksi lopettaneet asiointinsa H&M-liikkeissä, ja jotkin yritykset ovat lopettaneet yhteistyön H&M:n kanssa. Lisäksi H&M-liikkeissä ja niiden liepeillä on pidetty mielenilmauksia ympäri maailmaa.

Oheisella YouTubessa julkaistulla esimerkkivideolla näkyy, miten mielenilmaukset ovat kärjistyneet fyysisiksi levottomuuksiksi Etelä-Afrikassa.

Lähde: YouTube

5 KOMMENTIT

  1. Tuon kaltainen ”käytös” nimenomaan antaa viitteitä ”hupparigaten” etumuksessa mainitusta kädellisestä, jonka valtakuntaa on mitä syvin viidakko. Maailmassa ei ole huumorintajua, eikä varsinkaan suurpiirteisyyttä antaa pienten asioiden olla. Mutta sen sijaan suuret kieroutuneet ideologiset päättömyydet aina henkirikokseen saakka sen sijaan ohitetaan suvaitsevaisten ja maailmanhalaajien taholta pelkällä olankohautuksella, jos edes enää silläkään. Kunhan raato on etnisesti eurooppalainen valkoinen. Ei sillä ole mitään väliä, ei sen enempää kuin syksyisen lehden tippumisella puusta.

  2. Trumpin kielikuva persläpimaista on todella osuva tässä voisi vanhaa poliisien sanontaa mustalaisista laajentaa koskemaan myös neekereitä ja niiden hiekkaversioita (mannella syytä pitää raudat sisätiloissa)

  3. Tällaisiksihan näitä afrikan kädellisiä kuvattiin jo 1800 luvulla jolloin sanottiin että ne pitävät meluissta ja vauhdikkaista leikeistä. Ja sen verran lapsenmielisiä nuokin kädelliset olivat että toistavat taantuneen dna:sa hetkellisiä mielihaluja.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.