Helsinkiläismiehen epäillään syyllistyneen yli 50 nettipetokseen – Poliisi muistuttaa, ettei tavaraa kannata maksaa näkemättä

0
Mainos
Helsingin poliisi on tutkinut petossarjaa, jossa parikymppisen helsinkiläismiehen epäillään syyllistyneen vuoden 2017 tammikuun ja 2018 tammikuun välisenä aikana yli viiteenkymmeneen petokseen myymällä netin markkinapaikkasivustolla olematonta omaisuutta. Myyntiartikkeleina petosvyyhdissä oli pääsääntöisesti PS4 Pro -pelikonsoleita.

– Yksittäiset hyväuskoiset ostajat maksoivat tavaroita näkemättä miehen ilmoittamalle pankkitilille olemattomista tuotteista yhteensä tuhansia euroja. Mies vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa viime viikon perjantaina, kertoo rikoskomisario Ville Kiviniemi Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi haluaa muistuttaa netin eri markkinapaikoilla kauppoja tekeviä ihmisiä, ettei kukaan maksaisi mistään ja kenellekään tavaraa näkemättä, vaan pyrkisi tekemään kaupat kasvotusten.

– Mikäli henkilökohtainen tapaaminen ei onnistu, suositeltava kauppatapa olisi se, että myyjä lähettäisi kauppatavaran postiennakolla ja niin sanotulla tarkastusoikeudella, jolloin ostaja voi ennen tavaran maksamista varmistaa, että myyjä todella on lähettänyt sovitun tuotteen, Kiviniemi opastaa.

Mainos

Internetin markkinapaikoilla on hyvät ohjeistukset onnistuneeseen kaupantekoon ja ohjeita noudattamalla yleensä välttää huijatuksi tulemisen.

Mikäli joku epäilee tulleensa huijatuksi, kannattaa asiasta tehdä pikaisesti rikosilmoitus. Rikosilmoituksen voi tehdä joko netissä osoitteessa www.poliisi.fi tai käymällä paikan päällä poliisilaitoksella.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.