Ministeri Pirkko Mattila: Miksi rationaalinen lääkehoito on tärkeää? (video)

1

Lääkehoidon päivää vietetään maaliskuussa. Rationaalinen eli järkevä lääkehoito on kuitenkin tärkeää meille kaikille päivästä riippumatta.

Mutta miksi se on tärkeää? Ja mitä rationaalinen lääkehoito oikein on? Entä miksi rationaalisesta lääkehoidosta puhutaan juuri nyt?

Lääkeasioista vastaava sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila vastaa videolla näihin kaikkiin kysymyksiin.

Lähde: STM

1 KOMMENTTI

  1. Itse en ole syönyt kolmeennkymmeneen vuoteen minulle kirjoitettuja lääkkeitä. Niitä pitäisi syödä seitsemän eri lääkettä joka päivä. Siksi kai hiukset on yhä tummat ja notkeus tallella. Ja päivittäiset 12km lenkit ovat mahdollisia, kun ikäiseni eivät jaksa edes 50 kyykkyä ilman painoja. Ja pyörälläkin 90km päivälenkit menevät kuin tyhjää vaan.

    Ja kun lääkäri ihmettelevät minua niin niiden mukaan minun olisi pitänyt nykyisellä olotilallani kuolla jo parikymentä vuotta sitten. Niin ovat veriarvot ja paineet aina pielessä että heti ratkeaa versuonet jos yhtään ponnistelee. Mutta en ole kertonut salaisuuttan: Päivänokosia. Jos väsyttää niin sitten mennään nukkumaan. Ei se sen kummempaa ole. Joskus pärjää tunnin nokosilla, toisinaan näin talvella menee viisikin tuntia. Mutta sitten on taas virkeämpi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.