Pankkitunnuksia kyselty puhelimitse Haminassa

0

Haminalainen mies oli saanut myöhään sunnuntai-iltana puhelun, jossa soittaja esiintyi puhelinoperaattorin edustajana ja kertoi, että vastaajalla olisi maksamattomia laskuja. Soittaja oli väittänyt, että asiaa pitäisi mennä selvittämään Kouvolan Veturin kauppakeskuksessa sijaitsevaan liikkeeseen tai sen voisi hoitaa helposti antamalla soittajalle puhelimessa pankkitiedot.

Vastaaja oli varmistanut puhelun aikana, että väite maksamattomista laskuista oli perätön ja hän oli arvannut, että kyseessä on huijauspuhelu. Hän oli kertonut, että seuraava puhelu lähtee poliisille, jolloin soittaja oli sulkenut puhelun.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnuksia ei pidä koskaan antaa tai kertoa kenellekään. Vastaaja oli toiminut tässä tilanteessa esimerkillisesti ja hän oli välttänyt näin huijatuksi tulemisen.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.