Supo myöntää: Suomen terrorismitilanne vaikeutunut nopeasti

5

Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan turvallisuuspalveluiden päälliköt puhuivat tiistaina Sälenin turvallisuuskonferenssissa Taalainmaalla, Ruotsissa.

Kaikki pohjoismaisten turvallisuuspalveluiden päälliköt esiintyvät tiistaina ensimmäistä kertaa yhdessä julkisuudessa. Aiheena oli terrorismi.

Suomen Suojelupoliisin eli Supon Antti Pelttari totesi Sälenissä, että Suomen terrorismitilanne vaikeutunut nopeasti. Pelttarin mukaan Suomi nyt käytännössä samalla viivalla muiden Pohjoismaiden kanssa.

– Monet Suomesta lähteneet vierastaistelijoista radikalisoituneet Suomessa. Se on erityisen huolestuttavaa, Pelttari sanoi.

Pelttarin mukaan pohjoismainen yhteistyö erityisen tärkeää terrorismintorjunnassa, koska kohdehenkilöt liikkuvat maasta toiseen.

Supo raportoi konferenssista ja Pelttarin kommenteista Twitterissä. Erään twiitin mukaan kyseessä oli ”yhteinen rintama terrorismia vastaan”.

Lähde: Twitter

5 KOMMENTIT

 1. Saatana ne rajat valvontaan!
  Onko vaikeeta tajuta tollot?
  Paperittomat ja laittomat vittuun Suomesta.
  Eikä epäilyttäviä maahan, eikä rikollisia.
  Mikä siinä on ettei homma toimi?

  • Jokainen ulkomaalainen henkilö jonka tausta ja paperit ovat epäilyttäviä on pidätettävä rajalla ja luovutettava Ruotsin tai muun tulomaan poliisiviranomaisille + 20v maahantulokielto.
   Asylumsanan pikakäsittelyoikeus rajaviranomaiselle ettei sitä ole oikeutta käyttää tultaessa turvallisesta maasta, myös 50 000 000€ sakko laittoman henkilön kuljettaneelle liikennöitsijälle.
   Potentiaalisten terroristien ja rikollisten avustamisesta maksimituomiot järjestäytyneen rikollisuuden ja terrorismin edistämisestä ja suojelusta.

 2. Luetaanko Vastarinta terrorismiksi? Ainakin voisi olettaa sillä sen verran lujaa poliisit sen kimpussa koko ajan on. Jos totuuden julkituominen on kriminalisoitu niin eikös SUPO:kin pidä lopettaa kieltokanteella koska syylistyvät vihapuheeseen, lausuessaan terrorismitilanteen kasvaneen merkittävästi viimeaikoina?

  SUPO:sta pitää löytää syylliset ja asettaa ne käräjäoikeuteen tuomittavaksi vihapuheesta ja kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan. Sekä kieltokanteella lopettaa moinen organisaatio. Sovelletaan vaikka sitten yhdistyslakia jos ei muu osu kohdalle.

 3. Tuon on jokainen järkevä ajatteleva ihminen tiennyt 2015 jälkeen vaikka Sinkkonen toista väittikin. Siitä huolimatta YLE käyttää tätä ”wanhempaatutkijaa” asiantuntijana aika usein. Eli valtion virkamies puhuu puuta heinää ja pääset YLE:lle kertomaan ”totuuksia” SUPO sentään elää kuitenkin siinä reaalimaailmassa, jossa toivoisin myös valtionjohdon olevan. Toivon että tuo uhka myös eskaloituu niin ehkä sitten myös hölmöimmät heräävät enne kuin on myöhäistä. Kuin luja potku munille tekisi terää, noin vertauskuvannollisesti.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091120331514_uu.shtml

 4. Tämä(kin) mielenkiintoista. Tilanne on mennyt siihen, että jos vaikka naista pahoinpidellään puistossa on viisaanpi katsoa toisaalle.
  Puutu tilanteeseen, olet rasisti, jos puutut kuitenkin seksuaalinenpredaatori.
  Mistä saisi tietoon sen, että ketä naisia saa puolustaa ja ketä ei kannata?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.