Uusia yrityksiä yli kolmetuhatta enemmän kuin vuotta aikaisemmin – Lähes kaikki ovat toiminimiyrittäjiä

5

Kaupparekisteriin merkittiin viime vuonna 34 216 uutta yritystä. Määrä on 3 460 yritystä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Lähes kaikki uudet yritykset ovat yksityisiä elinkeinonharjoittajia eli toiminimiyrittäjiä. Niitä rekisteröitiin 3 311 enemmän kuin vuonna 2016. Osakeyhtiöitten määrä kasvoi 264 uudella osakeyhtiöllä.

Katso koko tilasto prh.fi-verkkosivustolta: https://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/yritystenlkm/rekisteroidytyritykset.html

Kaupparekisteri on virallinen ja julkinen rekisteri yrityksistä, johon merkitään yrityksiä koskevat tiedot. Yritysten lisäksi kaupparekisterissä ovat myös asunto-osakeyhtiöiden ja asumisoikeusyhdistysten tiedot.

Pääsääntöisesti kaikkien yritysten on ilmoittauduttava kaupparekisteriin. Yritysten on myös ilmoitettava kaupparekisteritietojensa muutokset, ja useimpien yritysten on toimitettava tilinpäätöstietonsa kaupparekisteriin.

Lähde: Patentti- ja rekisterihallitus

5 KOMMENTIT

 1. Suomi on saatu siihen tilaan jossa jokaisesta palkansaajasta tehdään yksityisyrittäjä. Ja helpoiten se käy kun ryhtyy toiminimeksi, jolloin joutuu maksamaan alv:n lisäksi tuloveroa. Oy tai säätiö olisivat pitkän päälle kannattavampia, mutta eiväthän suomalaiset jaksa ajatella seuraavaa tai sitä seuraavaa sukupolvea. Riittää että oma napa on turvattu.

  Toisaalta, verottaja tekee kaikkensa lopettaakseen yrityksiä joissa ei ole riskiä. Tai jotka eivät verottajan mukaan tuota tarpeeksi veromarkkoja sen tlille. Lähetikös verottaja vuosi sitten 15 000 osakeyhtiölle kirjeen missä se kertoi poistavansa ne alv-rekisteristä. No, minä totesin että positetaan vaan. Tyhjensin firman tilin ja lopetin firman. Ja verottajaa kiukutti kun se ei saanut tilin rahoista perittyä yhtään veroa. Yritys kun oli minulle enemmän velkaa kuin tilillä oli rahaa. Se pitkäjänteisyys ja pitkänäköisyys, ”You see”.

 2. Pitkän päälle noista toiminimistä ei hyvä heilu.No saadaan tilastoja nyt putsattua ja vuoden parin päästä velallisia pölkylle,näin pahoin pelkään.

  • Sehän tässä huolettaakin että suurin osa yrittäjistä ei osaa matematiikkaa eikä kirjanpitoa sillä tarkkuudella kuin se pitäisi hallita. Ja kun laki sanoo täysin yksiselitteisesti ”Yrittäjän pitää tietää”. Niin se tarkoittaa että vaikka kirjanpitäjät sanoisivat mitä ja vaikka ennen olisi ollut käytäntö mitä, niin jokainen tapaus on yksilöllinen.

   Se taas tarkoittaa sitä että klme-viiden vuoden päästä suurin osa noistakin yrityksistä on tehnyt konkurssin ja siinä ohessa menevät yrittäjien omaisuudet velkojen maksuun. Ja juuri tästä on kyse ky:ssä. Valtio tarvitsee yksityisten ihmisten omaisuuden taloutensa pyörittämiseen.

   Kuinka moni tiesi että 70% uusista yrityksistä, myös sellaisista joita tuetaan taloudellisesti, menee konkurssiin? Se on tilastollinen fakta. Mutta pitkässä juoksussa nuo 30% kuittaavat konkurssienkin tappiot. MIKÄLI yritystä ei myydä/sulauteta toiseen. Nykypäivänä harvoin yrittäjällä on mielenkiintoa tehdä hommia 30-40 vuotta. Vaan yritys koitetaan rahastaa heti kun mahdollista.

 3. Kuulostaa näpertely-yrittämiseltä. Yrittäähän kehitysmaalaisetkin paljon. Myyvät juureksia ja puoli mätiä hedelmiä saadakseen muutaman lantin. Tähän on Suomikin menossa.

 4. Heh, jengi pistää yrityksiä pystyyn, kun eivät tajua, että täällä näillä veroasteillla yrittämiset ei kannata. Yhä useammat tuttuni, joilla on tmi alalla kuin alalla on lopettamassa tai jo lopettanut toiminnan, kun käteen ei jää sen enempää kuin kävisi ulkopuolisella töissä, eli rahat riittää juuri ja juuri työmaille kulkemiseen. Olen saanut kuunnella kaikilta sellasta tilitystä nykyisen hallitus kyrpien epäonnistumisesta, ja yrittämisen kannattamattomuuksista. Itsekkin ajattelin ensin yrittäjäksi, mutta sitten tulin järkiini, enkä ajatellut muuttaa metsään asumaan, pantattuani taloni ja omaisuuteni yrittämiseen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.