Huumeliiga jäi kiinni – Helsingin poliisi takavarikoi yli 10 kg amfetamiinia, käsiaseita ja kymmeniä tuhansia euroja rahaa

Helsingin poliisi on yhdessä Ruotsin poliisin kanssa paljastanut rikosorganisaation, jonka epäillään järjestäneen Ruotsista Suomeen suuren määrän amfetamiinia.

– Esitutkinnan mukaan Ruotsista on järjestetty kolmella eri kerralla Suomeen yhteensä 19 kiloa amfetamiinia. Ruotsin poliisi pysäytti Helsingin poliisin pyynnöstä Pohjois-Ruotsissa Suomeen levitettäväksi tarkoitetun noin kymmenen kilon amfetamiinierän, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisilaitokselta.

– Aikaisemmin Suomeen järjestetty amfetamiini on myyty eteenpäin poikkeuksellisen halpaan 12–20 euron grammahintaan, Nikonen jatkaa.

Poliisi on takavarikoinut tutkinnan yhteydessä useita toimintakuntoisia käsiaseita sekä useita kymmeniä tuhansia euroja rahaa.

Esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä useita henkilöitä ja vangittuna kuusi henkilöä. Kaksi pääepäiltyä on edelleen vangittuna.

– Vuosina 1955 ja 1976 syntyneet miehet järjestivät huumausaineiden kuljetuksen Ruotsista Suomeen ja levityksen Suomessa. Huumausaineet tuotiin Suomeen ajoneuvoihin kätkettyinä, kertoo Nikonen.

Asiakokonaisuuteen liittyen on tehty parikymmentä rikosilmoitusta. Juttuja on tutkittu törkeinä huumausainerikoksina ja huumausainerikoksina.

Poliisi pääsi tekijöiden jäljille omien tutkimustensa kautta keväällä 2017. Esitutkinta on valmistunut ja siirtyy tänään syyttäjälle syyteharkintaan.

Lähde: Poliisi

6 thoughts on “Huumeliiga jäi kiinni – Helsingin poliisi takavarikoi yli 10 kg amfetamiinia, käsiaseita ja kymmeniä tuhansia euroja rahaa

 • 31.1.2018 at 09:16
  Permalink

  ”Yritteliäisyys” ei koskaan lopu, vaikka on satavarmaa, että siitä jäädään lopulta kiinni. Tämä merkitsee loppujen lopuksi sitä, että siinä pätee samat säännöt kuin ruletissa. Pitäisi osata lopettaa silloin kun vielä on ”voiton” puolella. Jos aikoo harjoittaa bisnestä, se on tehtävä tämän kurjan valtion lakien ja asetusten mukaisesti siitä huolimatta, että se merkitsee vain sitä että valtio ja verottaja lopulta tappaa hyvin toimivan ja tuottavan yrityksen yksityisyrittäjineen, koska se on niin ”VÄÄRIN”!

  Reply
 • 31.1.2018 at 10:03
  Permalink

  Mitkä ”omat tutkimukset”? Roskaa. Vahingossa satuttu törmäämään juttuun, muutoin tuokaan ei olisi selvinnyt koskaan. Se kun on vähän niin, ettei rikolliset, eikä rikokset, ole siellä poliisilaitoksen kahvihuoneessa, eikä omassa toimistossa, eikä ammattitaito riitä mitenkään edes pienimmän rikoksen asialliseen selvittämiseen, niinpä tehdään sitten sattumakin omaksi ansioksi. Nykypoliisi kun erittäin mielellään vääristelee ja väärentää tutkimuksissa ilmi tulleita seikkoja, tai jättää epäillyn puolesta puhuvia, jopa vapauttavia seikkoja, kokonaan pois syyttäjälle toimitettavista jutuista. Poliisiin on pesitynyt valepoliiseja jota eivät ole mitään poliiseja vaan luonnehäiriöisiä narsisteja jotka käyttävät poliisin virkapukua naamiona oman narsistisen luonteensa toteuttamiseen. Ja ne tyypit on alinta saastaa mitä maapallo on koskaan päällänsä kantanut. Ne narsistit väärentävät todisteita, hävittävät todisteita ja kiikuttavat puolivalmiit esitutkinta pöytäkirjat syyttäjälle ja varmistavat että oikeusmurha tapahtuu ja syyttömät saavat tuomion. Poliisi ja oikeuslaitos on paratiisi maan päällä narsistille kun mistään tekemisistä ei joudu mihinkään vastuuseen ja voi kyykyttää ihmisiä mielensä mukaan. Poliisi tekisi itsellensä erittäin suuren palveluksen kun potkisi pois ne luonnehäiriöiset mätäpaiseet ja virka-aikana virka-asussa politikoivat ”komisariot”. Poliisin tehtävänä ei tietääkseni ole levittää marxilaista, eikä mitään muutakaan, politiikkaa virka-asussa virka-aikana. Omalla ajallaa ja siviiliasussa tehkööt mitä lystää, mutta ei työaikana. Kaikki tuo poliisin alennustila johtuu vain siittä koska poliisi juuriaan myöden korruptoitunut. Missään muualla ns. demokratiassa, ei sallita missään nimessä niin törkeää korruptiota kuin Suomessa, että poliisiylijohtaja saa virkansa puolueen nimittämänä, Suomen tapauksessa se on kokoomus. Tuollainen on erittäin ankarasti kielletty jokaisessa länsimaassa, paitsi Suomessa joka on rakenteellisen korrption läpikotaisin mädättämä, eli rikollisten paratiisi jossa poliittinen eliitti saa mellastaa kakessa rauhassa, mutta kansalta vaaditaan pilkun tarkkaa lain noudattamista.

  Reply
 • 31.1.2018 at 12:56
  Permalink

  Pohjanmaan poliisin Ilkassa tänään kertomaa karua tilastoa.Ulkomaalaisten tekemät raiskaukset lisääntyneet 141 % törkeistä huumausuainerikoksissa 129% ja törkeissä varkauksissa 105 % melko karseita lukuja. Siltikin jutussa siloteltiin ja seliteltiin tätä trendiä tyyliin että tilastoharhaa.

  Reply
  • 31.1.2018 at 13:14
   Permalink

   ”Tilastoharhaa”? Siis niin ”oikeassa” olevat vaaligallupitkin ovat tilastoharhaa.
   Niin, ja saattaahan olla, että raiskattu ”valkoinen huora” on ensin nimitellyt muslimia ”rasistisesti” ja tästä tuo sitten on ”vihastunut” ja väkisin maannut perinpohjin ”harmistittuaan”.
   Ilkka onkin punavihreä suvakismia levittävä paskakouru.

   Reply
 • 31.1.2018 at 22:03
  Permalink

  Tiedän 15-18 vuotiaita alaikäisiä siis pikkulapsia ketkä käyttää piriä ja subua. Eräs tyttö sanoi että huumeita saa helpommin kuin alkoholia niin sitten se oli jäänyt koukkuun subuun ja kaikkiin kipulääkkeisiin. Jollain keskustelu palstalla puhuttiin siitä että festareille pitää viedä kovia huumeita kun vartiat etsii pulloja ja purnukoita. Miten tälläisenkin asian korjaisi? Tietääköhän poliisi tästä? Voiko sodan huumeita vastaan muka oikeasti voittaa? Olen nähnyt kun 15 vuotiaat piikitti amfetamiinia. Ihan karseata. Netistä tilaa niitä ja niillä on verkosto. Porukkaan kuuluu matuja ja venäläisiä ja suomalaisia. Hyvä kaveri kuuluu irti huumeista säätiöön ja pitää huolen että ne saa puhtaita neuloja. Paskaa paskaa.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *