Koiravero ehdotetaan poistettavaksi

5
Valtiovarainministeriö lähetti torstaina 1. helmikuuta lausuntokierrokselle lakiluonnoksen, jolla kumottaisiin koiraverolaki.

Koiraveron periminen tuli kunnille vapaaehtoiseksi vuonna 1991, minkä jälkeen kunnat ovat vähitellen luopuneet veron perimisestä.  Kaikki kunnat ovat luopuneet koiraverosta, viimeisinä Helsingin ja Tampereen kaupungit vuonna 2017.

Koiraverolaki on vanhentunutta lainsäädäntöä, jonka voimassaololle ei enää katsota olevan perusteita.

Lausuntoaika päättyy 15. maaliskuuta. Lakiluonnos, lausuntopyyntö ja lausunnot julkaistaan hankesivuilla.

Lähde: Valtiovarainministeriö

5 KOMMENTIT

    • Hyvä ehdotus. Toisaalta, jos muuttaa sellaiseen kuntaan missä ei ole koiraveroa (= paljon koiria) niin sielä voisi kuvitella olevan vähän matuja.

    • Paha puoli ettei matua voi lopettaa mutta koiran voi. Olisko lainmuutos tarpeellinen tasapuolisuuden takia.

  1. Koirat ovat suhteessa yhteiskuntaa ja muihin ihmisiin vähän samassa asemassa kuin lapsetkin. Ne ovat äärimmäisen kivoja olemassa (ainakin joskus), mutta niiden kasvattaminen ja huolehtiminen tahtoo jäädä ”vapaalla kädellä” harjoitetuksi eli niiden muille aiheuttamista negaatioden suhteen omistajat ovat perin suurpiirteisiä. Suomessa niin koirien kuin muidenkin ”oikeusturva” on romahtanut matuinvaasion myötä pohjaan, sillä aina poliittinen Animalia on kieltäytynyt tekemästä sille kuuluvaa työtä silloin kuin eläinrääkkäystä huvikseen harrastavat musumaanit ovat ”toteuttaneet itseään” kulttuurilleen ominaisella tavalla, jossa lähtökohtaisesti sisäelinten täytyy olla esillä ja samalla otuksen on oltava hengissä. Mutta onneksi ”oikeus” ja ”kohtuus” ei ole täysin kuollut tästä maailmasta ja globalistisesta Suomestamme, sillä jos ”kalkkilaivan kapteeni” päättää ajaa autolla tahallisesti siilin yli tiellä. Niin siitäpä mekkala nousee ja syytteet kovat lausutaan sekä naapuristosi sinut alinpaan loukkoon halveksii. Niin, ja tietenkin se ANIMALIA!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.