Lue täältä pääministeri Juha Sipilän tervehdyspuhe tasavallan presidentti Sauli Niinistölle

10
Tasavallan presidentin virkaanastujaiset järjestettiin tänään torstaina 1. helmikuuta 2018. Tilaisuus on tätä kirjoitettaessa juuri loppumassa. Presidentinlinnan valtiosalissa kuultiin pääministerin puhe tasavallan presidentille.

Pääministeri Juha Sipilä puhui seuraavasti:

”Arvoisa Tasavallan Presidentti Suomen kansa valitsi teidät uudelleen tasavallan presidentiksi historiallisessa vaalissa viime sunnuntaina. Saitte enemmistön tuen jo ensimmäisessä äänestyksessä. Näin tapahtui ensimmäisen kerran sen jälkeen kun suora kansanvaali otettiin käyttöön vuonna 1994.

Hankitte kansalaisten luottamuksen vaalissa, jossa oli mukana useita ehdokkaita. Olitte lukuisissa vaalikeskusteluissa ehdokkaana muiden rinnalla äänestäjien arvioitavana. Näin hankittu valtakirja antaa teille erinomaiset lähtökohdat työllenne.

Perustuslain mukaan tasavallan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Käyty vaali osoitti, että Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruslinjasta vallitsee varsin laaja yksimielisyys. Saitte vahvan valtuutuksen jatkaa tämän linjan toteuttamista.

Yhteistoiminnan velvoite ulkopolitiikan johtamisessa kirjoitettiin perustuslakiin vuonna 2000. Tähän mennessä yhteistoiminnan käytännön toteutuksesta on vastannut yhteensä seitsemän pääministeriä ja kaksi presidenttiä. Teilläkin on kokemusta yhteistoiminnasta jo kolmen pääministerin kanssa. Järjestelmä on toiminut omankin kokemukseni mukaan hyvin.

Valtioneuvoston näkökulmasta yhteistoiminta ei ole vain velvoite vaan pikemminkin suuri voimavara. Hallitusten vaihtuessa presidentti tuo ulkopolitiikan johtoon kokemusta ja jatkuvuutta. Erityisesti Suomen kaltaiselle pienelle maalle on tärkeää, että ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruslinjan määrittelyssä voidaan ylittää hallituksen ja opposition rajalinja.

Ulko- ja turvallisuuspoliittisen toimintaympäristön muutos jatkuu. Lähialueiden vakauden vahvistamisen rinnalla meidän on jatkettava ilmastonmuutoksen ja pakolaiskriisin kaltaisten globaalien ongelmien ratkomista.

Vaalikeskustelussa sivuttiin myös sisäisen kehityksemme haasteita ja kipukohtia. Niiden hoidossa päävastuu on eduskunnalla ja sen luottamuksen varassa toimivalla hallituksella. Tämäkin perustuslain mukainen työnjako toimii hyvin ja varmistaa sen, että presidentti voi keskittyä päätehtäväänsä, ulkopolitiikan johtamiseen.

Sisäpolitiikassa korostuu ennen muuta presidentin rooli kansallisen eheyden symbolina ja vaalijana. Tässä te, arvoisa tasavallan presidentti, olette jatkanut kaikkien edeltäjienne viitoittamalla tiellä. Eheyden arvo korostuu erityisesti tänä vuonna, jota vietämme sata vuotta sitten nuorta kansakuntaa repineen sisällissodan muistovuotena.

Vastaanottakaa, arvoisa Tasavallan Presidentti, valtioneuvoston ja virkakunnan lämpimät onnittelut ja kunnioituksen vakuutus.”

Lähde: Valtioneuvosto

10 KOMMENTIT

 1. Tota mulkeroa ei kyllä kukaan täysi järkinen halua lukea, katsella, saati kuunnella, eikä äänestää.

 2. ei tommosta paskaa usko kukaan että joku vielä äänestäisi salea uudestaan presidentiksi 😀 mut vittu jotenki tuo mulkku junaillaan taas uudestaan sille pallille…

 3. Saatana että tämän omahyväisen lestan pärstä vituttaa. Valehteli vaalien alla ettei jatka jos lautakasa masa ei pääse toiselle kierrokselle. Perui puheet kun näytti että kepu on melko epäsuosittu Suomessa ja uuniperuna masalla ei ollut mitään saumaa edes mennä Väyrysen edelle. Kepun olisi kannattanut ilmoittaa asia toisin, jos naistenlehtien masa pääsisi toiselle kierrokselle, sipilä takuuvarmasti eroaa. Tämä ilmoitus olisi tuonut äänivyöryn kepulle.

 4. Minulla on semmoiset terveiset Niinistölle että lopeta se maahantunkeutujien tähän maahan päästäminen ja Sipilälle semmoiset terveiset että eroa välittömästi.

 5. Ei voi kuin ihmetellä tätä Suomalaisten typeryyttä että piti tuokin äänestää takaisin presidentiksi. Sama juttu kuin jatkuva kova kannatus jollekin kokoomukselle (taantumukselle).

 6. Ellei se olisi karkea sydämetön loukkaus Pelle Hermannia kohtaan. Sanoisin, että tuo tunnoton ja kunnoton on yhtä uskottava pääministeri kuin… Pikku Kakkosen legendaarinen hahmo.
  Sipilä on Suomen historian kuvottavimpia ellei kuvottavin pääministeri, jonka ”arvopohja” ammentaa voimansa sekä yhtä surman tuova suomalaisille kuin ebola irti päästessään. Niinpä ”taudin” ja täydellisen katastrofin kitkemiseksi pois tämän 5 miljoonaisesta ihmiskunnasta pitäisi tuo pelle polttaa roviolla. Ja ainoa, mikä säilyisi kaiken polttavan tulen aikaansaaman tuhkan keskeltä olisi palamaton paksu lompakko täynnä rahaa ja valtion luottokortteja (vrt. Jeanne d’Arc eli ”Orléansin neitsyt” (1412-31).

 7. RAJOITTAA SANANVAPAUTTA YM. NIIN VIESTEISSÄ JA PUHELINYHTEYKSISSÄ! TÄMÄ PERUSTUSLAKIUUDISTUS RAJOITTAA JA KOSKEE MEITÄ SITTEN KAIKKIA! KAIKKI PÄÄSEVÄT MYÖS MAHDOLLISILLE VIHAPUHETUOMIOILLE. ELI SUUT SUPPUUN SUOMI!

  Tämä kiireellä ajettava tiedustelulaki:
  Taitaa vaikuttaa aika tavalla vaan todellisuudessa yksilön sananvapauteen sekä viestien lähetykseen / perille menemiseen.
  Kuin vain sotilastiedusteluun sekä niihin liittyviin uhkiin.

  Lainausmerkeillä erotetut osat ovat Hallituksen esityksestä!

  Tällainen on osiltaan hallituksen esitys uudeksi siviilitiedustelulaiksi:
  ”-Lakiesityksessä ehdotetaan uuden siviilitiedustelua koskevan luvun lisäämistä poliisilakiin. ”-Sekä uutta lakia tietoliikennetiedustelusta siviilitiedustelussa”.

  ”-Suojelupoliisille esitetään tiedustelutoimivaltuuksia sekä Suomessa että ulkomailla”.
  ”-Tiedustelumenetelmät perustuisivat osin poliisilaissa jo nyt säädettyihin tiedonhankintakeinoihin”.

  ( Ovat jo voimassa olevia pakkokeinoja! )

  ”-Tiedustelumenetelmillä saatua tietoa voitaisiin tietyin edellytyksin luovuttaa esitutkinta- tai muulle toimivaltaiselle viranomaiselle”.

  ”-Luovuttamisen edellytykset määriteltäisiin tiukoiksi.”

  ”-Kokonaan uusia toimivaltuuksia olisivat paikkatiedustelu, viestin jäljentäminen, viestin lähetyksen pysäyttäminen jäljentämistä varten sekä tietoliikennetiedustelu”

  SELVENNYKSENÄ: YLEMPÄÄ LAINATEN MYÖS SIVIILITIEDUSTELU.

  -Uudet toimivaltuudet tuon edellisen lausuman mukaan sisältäisivät myös puhelinkuuntelun, mikä kyllä kuuluu jo nytkin tietyin ehdoin poliisiviranomaisen toimivaltuuksiin pakkokeinolaissa!

  TÄMÄN JÄLKEEN SE KOSKEE KAIKKIA!

  -Viestiliikenteen täydellisen tallentamisen, sekä sen pysäyttämisen määräämättömäksi ajaksi tallentamista varten! KOSKEE KAIKKIA!

  – Kaikki saatu tieto voitaisiin luovuttaa myös muille toimivaltaisille viranomaisille.
  – Ketä tarkoitetaan muilla toimivaltaisilla viranomaisilla ?

  – SEURAAVASSA, PUOLUSTUSMINISTERI OTTAA KANTAA SIVIILITIEDUSTELUUN!
  PUOLUSTUSMINISTERI Jussi Niinistö (sin.) kertoo: ( Uusi suomi 25.1.2018 )

  -”Uudet tiedustelulakiehdotukset koskevat niin SIVIILI- KUIN SOTILASTIEDUTELUA sekä tiedustelun valvontaa”.
  -”Uudet lait mahdollistaisivat tietoverkkojen tiedustelun”.

  –”Laissa esitetty tietoliikennetiedustelu olisi hakuehtoihin perustuvaa, mahdollisimman kohdennettua, rajattua sekä edellyttäisi tuomioistuimen lupaa – KIIRETILANTEITA LUKUUN OTTAMATTA”.

  -”LAKIESITYKSET VAATIVAT MYÖS PERUSTUSLAIN MUUTOKSIA”.

  -”SILLÄ NYKYISEN LAINSÄÄDÄNNÖN mukaan viestisuojaa ei voida murtaa kansallisen turvallisuuden perusteella”.
  -”HALLITUS esittää, että muutokset perustuslakiin voitaisiin tehdä kiireellisesti eli vielä tämän vaalikauden aikana”.
  -” KUN TAVALLISESTI perustuslain muutoksia käsittelee vielä seuraavissa vaaleissa valittu eduskunta”.
  -”KIIREELLINEN säätämisjärjestys edellyttää viiden kuudesosan enemmistön eduskunnassa”.

  -SEURAAVASSA PÄÄMINISTERI SIPILÄN HALLITUS JA OIKEUSMINISTERIÖ SIVIILITIEDUSTELUSTA!

  ”JUHA SIPILÄN (kesk.) hallitus esittää perustuslain muuttamista siten”,
  ”ETTÄ TAVALLISELLA LAILLA voitaisiin säätää rajoituksista”:
  ”Luottamuksellisen viestin salaisuuden suojaan kansallisen turvallisuuden suojaamiseksi”.

  ( HALLITUS, TARKOITTI EDELLÄ ILMEISESTI ETTÄ LUOTTAMUKSELLISEN VIESTIN SALAISUUTEEN VOITAISIIN SÄÄTÄÄ RAJOITUKSIA JA PUUTTUA TAVALLISELLA LAILLA JA KIIREELLÄ )
  -ELI MITÄTÖIDÄÄN PERUSTUSLAKIA SEURAAVILTA OSIN!

  ”Perustuslain mukaan kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton. Viestien suoja voidaan murtaa nykyisin vain tietyin perustein, mutta kansallista turvallisuutta ei pidetä tällaisena perusteena”.

  -”Oikeusministeriö korostaa tiedotteessaan, ettei lakimuutos kuitenkaan salli niin kutsuttua massavalvontaa”.

  VÄLIKYSYMYS OIKEUSMINISTERIÖLLE, MITÄ VALVONTAA SE LAINMUUTOS SALLII ?

  KUN SEURAAVASSA:
  PUOLUSTUSMINISTERI NIINISTÖ TAAS KERTOI JULKILAUSUMASSAAN ERI TAVALLA . KUIN NYT OIKEUSMINISTERIÖ KOROSTI!

  -”Uudet tiedustelulakiehdotukset koskevat niin siviili- kuin sotilastiedustelua”.
  -”Uudet lait mahdollistaisivat tietoverkkojen tiedustelun. ”
  –”Suomen turvallisuustilanteen heikentyminen ja tarve varautua Suomen kansallista turvallisuutta uhkaavaan toimintaan muodostavat hallituksen näkemyksen mukaan sellaisen poikkeuksellisen tilanteen, jossa perustuslain kiireelliselle muuttamiselle on osoitettavissa välttämätön tarve”.

  –”Laissa esitetty tietoliikennetiedustelu olisi hakuehtoihin perustuvaa, mahdollisimman kohdennettua, rajattua sekä edellyttäisi tuomioistuimen lupaa, kiiretilanteita lukuun ottamatta”…. ( KIIRETILANTEITA LUKUUNOTTAMATTA )

  UUTEEN ESITETTYYN TIEDUSTELULAKIIN MUUTAMIA KYSYMYKSIÄ? , ”KIIRETILANTEITA LUKUUNOTTAMATTA” !

  – TEKEEKÖ KIIRE KAIKEN LAILLISEKSI?
  – PERUSTUSLAIN MUUTOKSELLE VÄLTTÄMÄTÖN TARVE? JA KIIRE?
  – SIVIILI- TIEDUSTELULAILLE VÄLTTÄMÄTÖN TARVE? JA KIIRE?

  – ELI KANSALAISTEN TÄYDELLINEN SEURAAMINEN JA SEN TARVE KIIREELLISESTI!
  – MIKÄ ON KIIRE TILANNE?
  – KUKA MÄÄRITTELEE KIIRE-TILANTEEN?

  – TEKEEKÖ KANSALAISTEN PUHELIN- JA VIESTILIIKENTEEN SEURAAMISEN, LAILLISEKSI KIIRE?
  – TEKEEKÖ KANSALAISTEN PUHELINLIIKENTEEN TALLENTAMISEN, LAILLISEKSI KIIRE?
  – TEKEEKÖ KANSALAISTEN VIESTILIIKENTEEN TALLENTAMISEN, LAILLISEKSI KIIRE?

  – TEKEEKÖ LAILLISEKSI VIESTILIIKENTEEN PYSÄYTTÄMISEN, LAILLISEKSI KIIRE?
  – TEKEEKÖ VIESTILIIKENTEEN PYSÄYTTÄMISEN TALLENTAMISEN AJAKSI, LAILLISEKSI KIIRE?
  – KAUANKO SIINÄ TALLETAMISESSA KULUU AIKAA LAILLISESTI, JOS ON KIIRE?
  – KETÄ KANSALAISIA NE PÄÄTÖKSET JA LAIN MUUTOKSET KOSKEE JOS ON KIIRE?

  – VOIKO LAILLISEKSI OSOITETULLA KIIREELLÄ TEHTY SEURANTA OLLA KUVITELMAA?
  – MITÄ REHELLISELLE SUOMEN KANSALAISELLE VOI AIHEUTUA HAITTAA JONKUN KIIREESTÄ?
  – MAHDOLLISTEN JA KUVITELTUJEN KIIREIDEN VUOKSI, TALLENETUT TURHAT AINEISTOT?
  – VAI KUUNNELLAANKO JA SEURATAANKO KANSALAISIA LAINKAAN TURHAAN?
  -VAI TODISTETAANKO NE SILLOIN MAHDOLLISESTI OIKEAKSI KUVITELMAKSI KIIREELLÄ?

  TOSIAANKIN, KIIREELLÄ MENNÄÄN KUN
  PERUSTUSLAKIAKIN OLLAAN NYT MUUTTAMASSA!
  ( SIIHENKIN VOIN TOSIN ANTAA TODELLA HYVÄN PERUSTELUN, TARPEEN VAATIESSA! )

  KUN KERRAN:
  JUSSI NIINISTÖKIN SANOI : ”KIIRETILANTEITA LUKUUNOTTAMATTA”

  -”Uudet tiedustelulakiehdotukset koskevat niin siviili- kuin sotilastiedustelua sekä tiedustelun valvontaa. Uudet lait mahdollistaisivat tietoverkkojen tiedustelun”.

  -”Laissa esitetty tietoliikennetiedustelu olisi hakuehtoihin perustuvaa, MAHDOLLISIMMAN kohdennettua, rajattua sekä edellyttäisi tuomioistuimen lupaa”.

  – ”kiiretilanteita lukuun ottamatta”.

  -”Oikeusministeriön tiedotteessa korostetaan, että kiireellisessä menettelyssä uudet tiedustelulait voidaan saattaa voimaan vielä tämän vuoden aikana”.

  ”Normaalin perustuslainsäätämisjärjestyksessä lait saataisiin voimaan aikaisintaan vuoden 2020 alkupuolella”

 8. Vaikuttaa jotenkin pahalta… tiedettäessä, kuinka POLPO jo tällä hetkellä kansalaisia mielivaltaisesti kohtelee. Kohta ei enää ole muuta viestitysmahdollisuutta kaiken kiireen keskellä kuin itse kiikuttaa viesti perille – tai lentolehtiset.
  Mutta on siinä se hyvä puoli että se pakottaa yhteisöllisyyden tiivistämiseen, kun pitää olla enemmän paikan päällä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.