Muistatko? Mies tuhosi melkein koko kylän puskutraktorilla Coloradossa (video)

3
Mainos
52-vuotias Marvin Heemeyer tuhosi vuonna 2004 useita rakennuksia Granbyssä, Yhdysvaltojen Coloradossa. Hän oli pajassaan rakentanut puskutraktorista tuhoa kylvävän aseistetun ja panssaroidun Killdozer-lempinimen saaneen helvetinkoneen.

Heemeyer oli päällystänyt puskutraktorinsa paksuilla teräslevykerroksilla, joiden välissä oli betonia. Näin ajokista oli saatu miltei pysäyttämätön. Siihen eivät kyenneet edes poliisin panssarinläpäisevät ammukset, tavallisista ammuksista puhumattakaan.

Laite oli varustettu videokameroilla ja sisällä olevilla näytöillä, jotta sitä voitiin ohjastaa ilman ikkunoita. Laitteessa oli myös aseita, jotta kuljettaja pystyi tulittamaan ympäristöään.

Heemeyer tuhosi kesäkuun neljäntenä päivänä vuonna 2004 kotikaupunkinsa kaupungintalon, entisen pormestarin kodin ja useita muita rakennuksia. Tuho loppui vasta, kun hänen ajokkinsa jäi jumiin tuhoamansa kaupparakennuksen romahtaneen katon alle. Tällöin Heemeyer ampui itsensä sotakoneensa sisälle.

Mainos

Heemeyerillä oli ollut kiistoja Granbyn viranomaisten kanssa liittyen muun muassa erimielisyyksiin kaavoituksesta sekä sakkoihin, joita hän oli saanut kaupungin asetusten rikkomisesta.

Katso uskomattomat videot Granbyn kaupungin tuhosta.

Tapaus on antanut aihetta myös lauluun:

Lisää aiheesta voit lukea Wikipediasta.

 

 

 

 

Mainos

3 KOMMENTIT

  1. Ei ihan mikään turha heppu. Rakensi itse sellaisen ”panssarivaunun” ettei poliisillakaan ole samanlaista, ei edes mellakkapoliisilla. En ihmettelisi, että poliisi olisi ottanut tuon laitteen omaan käyttöönsä ”kaikessa hiljaisudessa”. Tuo mies olisi pitänyt palkata USA:n aseteollisuuden palvelukseen.
    Luovat ”hullut” ovat se hyödyntämätön ”luonnonvara”, joka voitaisiin valjastaa hyötykäyttöön tavalla tai toisella. Vain USA:ssa voi tapahtua jotain tälläistä. Ei mikään ”puukkomies”.

  2. Kyllä ton kaverin pysäyttäminen oli ihan viranomaisten kädettömyyttä. Telat oli täysin näkyvissä ja vehjettä ei muka saada pysäytettyä. Jos edes toinen tela katkeaa niin matka päättyy siihen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.