Kiteellä tapahtunut törkeä raiskaus syyteharkintaan – Kaikki osapuolet alaikäisiä

2
Joensuun poliisi on suorittanut huhtikuusta 2017 lähtien esitutkintaa epäillyn seksuaalirikoksen osalta. Tapahtumat ajoittuvat 8.4.2017 Kiteen keskustassa sijaitsevaan yksityisasuntoon. Asunnossa on ollut illan aikana viisi alle 18-vuotiasta nuorta viettämässä iltaa.

Poliisi sai ilmoituksen epäillystä seksuaalirikoksesta 9.4.2017. Ilmoituksen mukaan alle 18-vuotias nuori nainen on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi kyseisessä asunnossa.

Poliisi on esitutkinnassa kuulustellut asunnossa olleet henkilöt, suorittanut teknistä tutkintaa tekopaikalla sekä kohdistanut tutkintaa nuorten matkapuhelimiin. Rikoksesta epäiltynä on yksi alle 18-vuotias nuori mies, joka on ollut pidätettynä esitutkinnan aikana. Sen lisäksi epäiltynä rikolliseen tekoon on kuultu yhtä alle 15-vuotiasta poikaa.

Rikosta on tutkittu törkeä raiskaus -rikosnimikkeellä, koska on todennäköisiä syitä epäillä että asianomistajan tiedotonta tai avutonta tilaa on käytetty tilanteessa hyväksi. Tämä tila on esitutkinnan perusteella johtunut alkoholin käytöstä. Alle 18-vuotiaaseen asianomistajaan kohdistunutta raiskausta tai sen yritystä voidaan pitää törkeänä tekomuotona. Tämän lisäksi epäillyn rikoksen toteuttamiseen epäillään osallistuneen kaksi henkilöä.

Esitutkinnassa yhtenä keskeisenä teemana on ollut henkilöiden matkapuhelimiin taltioitu materiaali. Poliisi on joutunut pyytämään esitutkinnan aikana oikeusapua ulkomailta mahdollisesti puhelimesta poistettujen tiedostojen löytämiseksi. Näiden toimenpiteiden vuoksi esitutkinta on kestänyt normaalia kauemmin.

Asia etenee nyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon Joensuuhun.

Artikkelikuva ei liity tapaukseen. Kuvituskuva.

Lähde: Poliisi

2 KOMMENTIT

  1. Tosi kurjaa. 🙁 Mikä oli ”nuorison” etnisyys? Olivatko ”17-vuotiaita”?

    Tosin.. Miten sitten esim sen noin 11-vuotiaan raiskaus ei ollut törkeä? Nyt on ristiriitaista.

    Kaiken tällaisen pitäisi olla luonnollisesti erittäin törkeää!!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.