Suomalaisnainen retuutti mäyräkoiraa näyttelyssä Virossa – Katso video

5
Iltapäivälehdet ovat tällä viikolla kirjoittaneet, kuinka suomalaisnainen retuutti mäyräkoiraa Valgan koiranäyttelyssä Virossa. Tapaus on nostattanut kohua sosiaalisessa mediassa.

Suomen Mäyräkoiraliitto on ilmoittanut aloittavansa selvitystyön tapahtuneen johdosta. Koiraa retuuttanut nainen on antanut joillekin medioille haastatteluja, joissa hän vähättelee tekoaan ja kiistää retuuttamisen, sekä korostaa asemaansa vastuullisena koirankasvattajana.

Voit katsoa kohua nostattaneen videon ohesta.

5 KOMMENTIT

  1. Tuo siiderivalas ei tarvitse minkäänlaista elukkaa.Tämä näyttelytouhu on muutenkin aivan sairasta touhua.

  2. Juu somehan se olikin tässä(kin) tapauksessa itse paholainen. Mitenköhän pahasti tuo nainen jyräilee koiraparkaa siellä sängyssä?

  3. Tuolla irtosi varmastikin pokaali tuomariston soraäänin. Nämä mäyräkoirat ja pienet räksyttävät villakoirat ovat omistajiaan saattavia kiusaukseen tai huonontuuisuuden vallitessa riuhdottaviksi alttiita. Pienikokoiset koirat eivät muodosta minkäänlaista ”vastusta”, vaan on jokseenkin sama kuin vetäisi ”tyhjää” hihnaa. Tuollaisen koiran hankkimista harkitsevan isännän tai emännän tulisi laittaa itsensä hyvin ystävällismielisesti itse liekaan ja vetää hieman ”löysää pois” varovasti. Tuossa realisoituisi varsin havainnollisella tavalla se, miltä tuntuu olla hihan ”väärässä” päässä, jos kiskonta käy yhtään kipakammaksi. Lisäksi mitä tulee koiranäyttelyihin ja yltiöpäiseen koiranjalostukseen, joka on jo mennyt yli äyräittensä siitä huolimatta, vaikka alan ihmiset ovatkin toista mieltä. Harvinaisimmat ”väännökset” ovat jo sukuuntuneet ja useilla äärimmilleen viedyn ”sulostuksen” takia koiran terveys on huono ja ns. ”tyyppivikoja” on paljon, jotka ovat jo koiran hengittämisen kannalta vaikeuksia tuottavia. Lisäksi kilpailu lajissa kuin lajissa luo paineita ja täydellisyyden tavoittelu kilpailutilanteessa pingottaa omistajan hermot kireälle, sillä pienintäkään lapsusta ei saa tapahtua, jos mielii korkeimmalle pallille.

  4. Kuinka voi olla noin tyhmä koiran esittäjä Ei tuollaisella tarvi olla koiraa ollenkaan Eläinrääkkäystä

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.