Poliisi selvittää Brother Christmas ry:n rahankeräystoiminnan mahdollisia väärinkäytöksiä

8

Brother Christmas ry:n hyväntekeväisyyteen liittyvää rahankeräystoimintaa ja siihen mahdollisesti liittyviä epäselvyyksiä on käsitelty julkisuudessa alkuvuoden aikana. Asiaan liittyvästä ajoittain kiivaasta kirjoittelusta sosiaalisessa mediassa on tehty Itä-Uudenmaan poliisille kaksi tutkintapyyntöä mm. laittomasta uhkauksesta. Toisen ilmoituksen osalta esitutkintakynnys ei ylittynyt ja toinen on vielä esiselvityksessä.

Lisäksi Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle on kirjattu huhtikuun 5. päivä ulkopuolisen tutkintapyynnön perusteella kolme rikosilmoitusta epäillyistä taloudellisista väärinkäytöksistä rahankeräykseen liittyen. Rikosnimikkeinä on kirjattu tässä vaiheessa mm. epäilty kavallus, kirjanpitorikos ja rahankeräysrikos.

Tutkintapyynnön esikäsittelyn perusteella on todettu, että esitutkintakynnys asiassa ylittyy. Asia siirtyy aktiiviseen esitutkintaan piakkoin, kun asian tutkintajärjestelyt varmistuvat.

Lähde: Poliisi, kuva: Tuomo Manninen

Katso myös:

Brother Christmas – Yksi mies, suuria tekoja ja joulumieltä ympäri vuoden

8 KOMMENTIT

 1. ”On kirjattu kolme rikosilmoitusta…” Seuraavaksi ne muuttuvat tutkintapyynnöiksi. IS otsikko väittää poliisin epäilevän henkilön syyllistyneen rikokseen. Jutun lopussa ”tutkinta kynnys on ylittynyt…” Valtamedia käynnisti tätä henkilöä vastaan massiivisen vihakampanjan syystä mistä? Pitääkö tähän lähteä mukaan vaihtoehtomediankin?

  • Täysin turhaa ja typerää pitää Brother Cristmasin rahankeräystä laittomana tai laillisena ennen kuin asiasta on jotain todellista tietoa!

 2. selvittäisipä ensin spr:n ja bernerin touhut, muusta hallinnosta nyt puhumattakaan.
  Tai edes poliisien omien toimintojen lainvastaisuuden.

  • Ei Brother Cristmasin touhujen laillisuutta/laittomuutta saa jättää sen vuoksi selvittämättä että jonkun spr:n tai bernerin touhut ovat selvittämättä…

   …mutta totta kai nekin pitää selvittää jos niissä jotain selvitettävää on…

 3. Kerrankin joku yrittää, mitä kepu ja kokoomus kuuluttavat joka käänteessä. Ja sitten joku kateellinen tekee ilmiannon jostain omista harhoistaan. Ei, ei helvetti, aivan kuin itä-saksasta.

  • Totta kai tämäkin asia pitää selvittää, koska Brother Cristmasinkin mielestä näissä hänen tilinpidoissaan on epäselvyyksiä!

 4. Jos tuokin poppoo olisi kerännyt rahaa matuille. Ei mitään rikostutkimusta tehtäisi, vaan ne tahot, jotka tuosta olisivat asian tehneet vietäisiin naama peruslukemilla poseen.

  • juha., mikset tekisi rikosilmoitusta matuille tehtävästä rahankeräyksestä jos tietäisit siinä olleen jotain rikollista? Siehän hysteerinen sälli oot, kun kuvittelet päätyväsi poseen jos noin tekisit!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.