Suomen merivoimat harjoittelee sukellusveneen torjuntaa Ruotsissa

4
Suomen merivoimien aluksia osallistuu Ruotsin merivoimien järjestämään harjoitukseen 11. – 19.4.2018 Tukholman saaristossa.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää Suomen ja Ruotsin välistä yhteistoimintakykyä sukellusveneentorjunnassa osana suomalais-ruotsalaisen merellisen taisteluosaston toimintaa (Swedish-Finnish Naval Task Group, SFNTG).

Suomalaiset joukot kehittävät harjoituksessa omaa sukellusveneentorjuntakykyään sekä ylläpitävät kykyään toimia osana monikansallista laivasto-osastoa. Osallistuminen harjoitukseen tukee kotimaan meripuolustuksen ylläpitämistä ja kehittämistä.

Suomesta harjoitukseen osallistuu kaksi Rauma-luokan ohjusvenettä sekä Katanpää-luokan miinantorjunta-alus. Mukana on myös esikuntaupseereita Merivoimien esikunnasta.

Harjoituksen johtaa Ruotsin merivoimat.

Lähde: Puolustusvoimat

4 KOMMENTIT

  1. Siitäpä oppi irtoaa kun ”asiantuntijoiden” johdolla treenataan 🙂 .

  2. Aika noloa, kun Ruotsalaisetkaan ei mitään löytäneet, eikä löytäneet Suomen puolustusvoimatkaan. Tuttavani kertoi, kuinka oli Venäläinen ydinsukellusvene tulossa rannikkopatteri asemaan vierailulle useita vuosia sitten. No Suomen sankarit sitten päättivätkin pitää harjoituksen tutka ja seuranta välineillään. Oli kuulemma isotkin herrat nieleskelleet kilvan, kun sukellusvene nousi pintaan tukikohdan läheisyydessä, eivätkä yksikään laite ollut havainnut koko paattia. Lainatakseni punaista lokakuu elokuvaa, tollanen paatti voi tuoda Suomen rannikolle 200 taistelukärkeä, kenenkään sitä havaitsematta.

  3. Menivät aivan ”oikeaan” paikkaan saamaan oppia kuinka sukellusveneitä jahdataan. Vanhemmat herrasmiehet varmasti muistavat 1980-luvun ruotsalaisen sotilasfarssin ”Neuvostoliittolaisen sukellusveneen metsästys Karlskrånassa”. Silloin näin peräti ruotsalaisia erikoisjoukkoja tsiikaamassa itse karille ajanutta neukku -sukellus -paattia ”meikit” naamassa sikäläinen luoto mahan alla.
    Puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa on merkitsee samaa kuin silloin kun Suomi oli Ruotsin siirtomaa, josta kerättiin veroja kuin maantierosvot ikään ja enimmäkseen hölmöjen kuninkaiden turhamaisuuksiissaan aloitettuihin sotiin raahattiin suomalaiset talonpojat ja muut välttämättömät ”toiseuden” ihailijat, jotka jonkun pellin palasen rintaansa saatuaan menivät suoraan päin varmaa kuolemaa sillä aikaa kun siirtomaaherran oma varsinainen sotilaista koostunut lähti vetäytyen ”marjastamaan” taktisesti peitsi tanassa ”Ruotsinlaivoille”, jossa heitä odotti palauttava rentouttava ohjelma puutereineen, samppakaljoineen ja ”kenttämuona”, joka oli varsin monipuolinen ja sitä oli riittävästi. Ainoa harmi oli se, ettei asianomaisilla ollut kahta vatsaa. johon syödä ja päitäkin oli sama määrä.
    Heja, heja, heja!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.