Kiinniotettu kuoli Hämeenlinnan poliisivankilassa- Poliisin ja vartijoiden toimintaa tutkitaan

23

Perjantaina 18.5.2018 aamulla Hämeenlinnan poliisivankilassa pidätettyjen säilytystilasta löytyi menehtyneenä siellä kiinniotettuna ollut mieshenkilö, kertoo Hämeen poliisi tiedotteessaan jonka se julkaisi vasta noin vuorokauden tapahtuman havaitsemisen jälkeen.

Tapauksen tutkinta on siirretty poliisihallituksen ohjeen mukaisesti Länsi-Uudenmaan poliisille. Syyttäjä arvioi myöhemmin ovatko poliisit ja vartijat menetelleet asiassa ohjeiden mukaisesti.

Lähde: Poliisi

23 KOMMENTIT

 1. No mitäs tosta, jos kyseessä suomalainen rikollinen, mut annas olla, jos olis matu.

  Kyllä alkais hirvee itkeminen ihmisoikeuksista sun muusta roskasta ja varmaan Amnesty int. aivopierisi myös.

  • Tuo on ruma totuus.
   Nykyään kantasuomalainen on aina uhka ja rasite jota ei ole saatu VIELÄ todistettua rikolliseksi, matu on rikkaus, voimavara ja auttava käsi jonka motiivien epäileminen on rasismia…

 2. Näitä putkakuolemia tapahtuu tuhka tiheään. Ei voi välttyä ajatuksesta että tahallaan tapetaan. Kyllä ihmisen mahdollinen sairaala hoitoa vaativa tila pitää havaita ennen selliin telkeämistä ja jos ei itse osaa arvioida niin sitä suuremmalla syyllä ihminen olisi vietävä sairaalaan.
  Olisiko sisäministeriöstä tullut käsky passiiviseen tappamiseen?

  • Tällaisten estämiseen pitäisi olla laki tai säädös, jonka mukaan poliisivankilan johto olisi henkilökohtaisessa vastuussa kuolemantuottamuksesta. Kun Suomi monikulttuuristuu, niin kuolemaan johtavat kaltoinkohtelut voivat yleistyä.

   Poliisin uusrekrytoinneissa älykkyys tulisi mitata. Minimitason tulisi olla ÄO 110. Psykologisin testein tulisi varmistaa, ettei rekrytoitavalla tai jo virassaan olevalla poliisilla ole psykopaattisia piirteitä.

   Poliisin toimintaympäristö muuttuu. Pelkkä sokea tottelevaisuus ei riitä poliisin tehtävässä.

   • Olet asian ytimessä.
    Vielä yksi asia näissä putkakuolemissa herättää ihmetystä. Putkakuolemia tutkii aina poliisi. Vaikkakin toisen poliisilaitoksen poliisi, mutta poliisi kuitenkin. Onko ainoatakaan poliisia tuomittu koskaan putkakuolemasta?
    Poliisit suojelevat toisiaan. Piiri pieni pyörii. Tarvittaisiin joku poliisin ulkopuolinen viranomainen tutkimaan putkakuolemia. Mieluummin ulkomainen taho, koska oikeusministeriön alaiset demla paskat ovat samaa sakkia korruptoituneen poliisin kanssa.

  • Ketään ei viranomaisten toimesta tapeta putkaan tahallaan, vaikka Röhkäle niin kuvitteleekin! Jokaisesta putkakuolemasta tehdään sen verran tarkat tutkimukset että kukaan putkavahti ei halua joutua missään tapauksessa niihin!

   • ”Ketään ei viranomaisten toimesta tapeta putkaan tahallaan”

    Jos on noin sokea luottamus järjestelmään joka tiedetään läpeensä mädäksi, ei voi uskottavasti olla vastarinnan puolella.

    ”Ketään ei viranomaisten toimesta tapeta putkaan tahallaan”

    Onko sinulla 100% varma tieto asiasta? Ei varmasti ole. Ei voi olla. Lähdet siitä olettamuksesta että asia on kuten sinä ajattelet sen olevan, ei kuten se todellisuudessa saattaa olla.

 3. 3-D printatut aseet ovat tulleet jäädäkseen. Ei sarjanumeroita. Ei tietoa alkuperästä.

  Viranomaiset paskovat housuihinsa.

  • Toistaiseksi 3-D printatut tuliaseet hajoavat käteen… toki useita aseen osia voidaan 3-D printata siten että ne ovat jopa aseen käyttäjällekin turvallisia, mutta vielä ei ole onnistuttu printtaamaan koko asetta.

   • Vain ajan kysymys.

    Ja laatu paranee nopeasti. Näitä printtereitä on kohta nurkat täynnä – ja rynkkyjä.

    Tämä on viranomaisten painajainen.

    • Todellinen ”uhka” on 3-D skannereiden hyödyntäminen CNC työstökoneiden ohjauksesta aseenosien valmistukseen.

     Sellaisia 3-D prittereitä ja varsinkaan ”asekelpoista printattavaa materiaalia” ei tule olemaan pitkään aikaan joka olisi riittävän edullista ”jokapojan asetehtailuun”… jos halutaan tehokkaita, toimivia, luotettavia ja käyttäjäturvallisia aseita!

     • Kuulostat aika pessimistiseltä.

      Netti on jo pullollaan videoita siitä miten 3-D printattuja aseita puskee ulos koko ajan enemmän. Jo lähitulevaisuudessa laatu tulee paranemaan merkittävästi. Ja se on riittävän hyvää materiaalia monelle.

      Täytyy muistaa että nuo aseet on itsetehtyjä kotipajoissa. Siihen nähden varsin hyvää jälkeä jo nyt.

      3-D printatut aseet ovat uhka vallanpitäjille koska niitä ei rekisteröidä eikä kukaan lopulta tiedä kuinka paljon aseita valmistetaan.

      Tämä avaa uuden mahdollisuuden irtautua virallisesta komentovallasta ja hankkia aseita ja ammuksia vapaasti.

     • CFF: ”Kuulostat aika pessimistiseltä”

      Emppu Vuori: Olen enemminkin realisti kuin epärealistisia räiskintäpelejä pelaava bitti uskovainen nörtti!

      Toisin kuin nörttien kuvitelmissa ja räiskintä peleissä, joissa aseita vain ilmestyy niin, todellisessa elämässä ei täydellisiä ampuma aseita, ruutia ja panoksen nalleja 3-D printtailla… joitain vähemmin kriittisiä osia tosin kyllä!

 4. Kuolihan putkaan tässä muutama vuosi sitten mieleltään järkkynyt henkilö joka ei totellut poliisin ”käskytystä” ja ammuttiin sähkölamauttimella useita kertoja. Valvontakameran nauhoite oli tietysti mennyt sattumalta huonoksi ja sitä ei voitu käyttää tutkinnassa apuna.

  Varsin kummastutti silloinkin miten poliisin ”oli pakko” sähkölamauttimella ammuskella valmiiksi putkassa olevaa mielenterveyspotilasta ? Eikö olisi voinut odottaa että hän rauhoittuu. Outoa toimintaa, ja kuten aina kun poliisi tekee jotain epäilyttävää niin kamera on ”epäkunnossa” tai ”nauhoite korruptoitunut”

  Mikko Niskasaarihan näistä poliisin touhuista kirjoittaa ansiokkaasti, kannattaa tutustua. http://www.mikkoniskasaari.fi/

 5. Jos oli suomalainen makkaransyöjä ja tyypillinen ”rintavaon” esittelijä. Ei ole syytä toimenpiteitä suorittaa. Niin, no. Poishan tuo on siivottava, että saadaan ehta vainaa tilalle.

 6. Kommentti Emppu Vuorelle:

  Miten räiskintäpelit liittyvät tähän asiaan?

  Ei niitä kaikkia osia tarvitse edes valmistaa 3-D menetelmällä. Ne saadaan hankittua kyllä toisella tavalla.

  Ei 3-D printatut aseet tai aseen osat välitä meidän kommenteista. Se kehitys vyöryy eteenpäin kovalla vauhdilla meistä riippumatta. Eikä mene kauan enää kun käytännössä lähes koko ase on printattu.

 7. Onnistuu aseen valmistaminen ilman 3-D printtaustakin.

  Esim. haulikon voi valmistaa suht helposti kutakuinkin tavallisista metalliosista.

  • Mutta jotta et väärin ymmärtäisi CFF niin lähempänä ei ole sama kuin lähellä, vaan tässä tapauksessa se tarkoittaa että olet vielä v****n kaukana todellisesta maailmasta noiden käyttäjileen vaarallisten viritelmiesi ja harhakuvitelmiesi kanssa….

 8. No nyt CFF on jo lähempänä mutta vain lähempänä todellista maailmaa!
  CFF: ”””Onnistuu aseen valmistaminen ilman 3-D printtaustakin. Esim. haulikon voi valmistaa suht helposti kutakuinkin tavallisista metalliosista.”””

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.