Helsinki tarjoaa maksuttoman ehkäisyn alle 25 vuotiaille

Helsinki tarjoaa maksuttoman ehkäisyn alle 25- vuotiaille helsinkiläisille ja helsinkiläisten oppilaitosten opiskelijoille.

Kaupungin tarjoamia ehkäisymuotoja ovat pillerit, rengas, kierukka, implantaatti, ja kondomit.  Nuoret voivat kysyä lisää ehkäisystä oman oppilaitoksen terveydenhoitajalta, omalta terveysasemalta tai Helsingin keskitetystä ehkäisyneuvonnasta. Ehkäisyn aloittaminen ammattilaisen tuella on turvallista ja se käy helposti.

Erityisesti nuorten kohdalla matala kynnys kysyä ehkäisystä ja käyttää ehkäisypalveluja edistää hyvinvointia ja terveyttä. Vähentyneet ei-toivotut raskaudet ja seksitautitartunnat näkyvät myös säästettyinä euroina.

Gynekologi Satu Suhonen haluaa rohkaista nuoria ottamaan ehkäisyn puheeksi niin läheisten kuin ammattilaisten kanssa. Suhonen on Helsingin keskitetyn ehkäisyneuvonnan vastuulääkäri.

-”Iso osa raskauden keskeytyksistä tehdään alle 25-vuotiaille, siksi Helsinki haluaa panostaa tähän ikäryhmään”, Satu Suhonen kertoo.

Suhonen nostaa keskustelussa esiin myös kondomin käytön muiden ehkäisyvälineiden rinnalla.

-”Kondomi on korvaamaton seksitautien ehkäisyssä ja sen käyttöön kannustetaan.”

-”Helsingissä ehkäisyneuvonta palvelee laajasti. Keskustelemme asiakkaiden kanssa myös heidän oikeuksistaan omaan seksuaalisuuteen ja kehoon liittyen. Kysymme lisäksi seksuaalisesta häirinnästä”, Suhonen jatkaa.

Kampanja kesäkuussa

Helsinki aloittaa kesäkuun alussa maksuttoman ehkäisyn kampanjan, joka näkyy sekä katukuvassa että digitaalisessa mediassa.

Kampanja on esillä 1.6. alkaen kaksi viikkoa esimerkiksi metroissa ja raitiovaunuissa, muutamalla keskeisellä metroasemalla sekä Forumin ja Itiksen kauppakeskuksissa.

Maksuton ehkäisy on näkyy laajasti myös Helsingin soten internetsivuilla ja somekanavissa Youtubessa, Facebookissa ja Instagramissa. Olemme tehneet kampanjan tueksi kortteja ja julisteita, joita jaamme Helsingin soten yksiköihin ja yhteistyökumppaneille.

Lähde: Hel.fi, Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi

6 thoughts on “Helsinki tarjoaa maksuttoman ehkäisyn alle 25 vuotiaille

 • 1.6.2018 at 09:23
  Permalink

  ettei vahingossakaan tulisi lisää suomalaislapsia

  Reply
  • 1.6.2018 at 10:39
   Permalink

   Matut ei taida juurikaan ehkäisyä käyttää..

   Reply
  • 1.6.2018 at 15:33
   Permalink

   Parempi että ei tulekkaan lapsia niille jotka niitä ei halua, ette taida oikein tietää mitä helvettiä voi olla lapsella jos kumpikaan tai vain toinen vanhempi on hänet halunnut syntyvän, jos olisi ei tarvisi lukea tuollaista paskaa mitä moni täällä kirjoittaa.

   Reply
 • 1.6.2018 at 11:42
  Permalink

  Koska suomalaislasten tuotanto on kovin heikoilla, pitäisi noihin kondomeihin pistää reikiä ja e-pillereiden joukkoon laittaa asperiineja.

  Reply
 • 1.6.2018 at 20:36
  Permalink

  Helsinki pitää siitä huolen, että suomalaiset eivät vain vahingossakaan pääse ”lisääntymään”. Itse kyllä tarjoaisin tätä mahdollisuutta vähimmäistoimenpiteenä muslimeille ja afrikkalaisille, jotka tehtailevat haitakkeita 10 akan kanssa 50.
  Mieluummin veisin eduskuntaan esityksen koko Suomea käsittävästä laista, jolla edellä mainittuja ryhmäkkeitä vaadittaisiin pakkosterilisointi. Aivan kuten Afrikan mantereellakin olisi pitänyt tehdä jo 60-vuotta sitten. Tämä olisi voitu hoitaa evoluution eli luonnon sanelemana siten, ettei sinne olisi viety miljardeja tonneja viljasäkkejä jokaisen kuivan kauden koittaessa. Nyt kun jokainen linnunpoikanen on nostettu pesään. Ovat nämä räksäparvet tunkemassa Eurooppaan paskomaan ja syömään eurooppalaisten vaivalla vaalimat ruuat sekä vielä tuhoamaan korkeat kulttuurit sekä yhteiskuntajärjestelmät, jotka ovat suoneet täällä oleville valkoisille ihmisille hyvinvointia ja kutakuinkin ehjän ja onnellisen elämän syntymästään saakka aina hautaan. Se, ettei kaikille ole onnea suotu näissäkään yhteiskunnissa on vakio, joka ei muutu ”paikkakuntaa” sinänsä vaihtamalla, vaan elämä on matoista siten, että jokainen onnen hetki tai menestyksen suoma huuma voi vaihtua kurjuudeksi yhdessä hetkessä joskus jopa välittämättä siitä, tekeekö asianomainen henkilö sen tapahtuman myötävaikuttamiseksi jotain konkreettista virhettä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.