Puolustusministeri ensin NATO-henkiseen, sitten NATO:n kokoukseen Pohjois-Atlantin turvallisuudesta

5
Puolustusministeri Jussi Niinistö matkustaa Alankomaihin ja Belgiaan 6.-8.6.2018 osallistuakseen Haagissa pidettävään Northern Group -ryhmittymän kokoukseen ja Brysselissä järjestettävään Naton puolustusministerikokoukseen. Northern Groupin maista vain kaksi ei ole NATO-maita (Suomi ja Ruotsi), joten kokousta voidaan turvallisesti kutsua vähintäänkin NATO-henkiseksi kokoukseksi.

Keskiviikkona 6.6.2018 ministeri Niinistö osallistuu Haagissa Northern Group -ryhmittymän työkokoukseen. Kokouksen aiheita ovat Itämeren ja Pohjois-Atlantin turvallisuustilanne, kansainvälinen harjoitustoiminta, sotilaallinen liikkuvuus sekä kansalliset puolustuspoliittiset linjaukset. Northern Group -ryhmittymään kuuluvat Pohjoismaiden ja Baltian maiden lisäksi Alankomaat, Iso-Britannia, Puola ja Saksa.

Torstaina 7.6.2018 puolustusministeri Niinistö pitää puheen Euroopan puolustusviraston (EDA) järjestämässä sotilaallista liikkuvuutta käsittelevässä ”Military Mobility – Key to European Security” -symposiumissa. Niinistö osallistuu myös Saksan johtamaan kehysvaltiokokoukseen, jossa keskustellaan eurooppalaisten suorituskykyjen kehittämisestä sekä NATO-EU-yhteistyöstä.

Perjantaina 8.6.2018 ministeri Niinistö osallistuu Naton puolustusministerikokoukseen Brysselissä. Työkokouksessa puolustusministerit käsittelevät yleistä turvallisuustilannetta sekä Naton ja EU:n välistä yhteistyötä. Hän osallistuu myös Resolute Support Mission -kokoukseen, johon on Naton jäsenmaiden lisäksi kutsuttu muut Afganistanin operaatioon osallistuvat maat. Lisäksi Niinistö osallistuu erilliseen ISISin vastaisen koalition (D-ISIS) tapaamiseen, jossa keskustellaan Yhdysvaltojen johtaman koalition kriisinhallintaoperaatiotoimien edistymisestä.

Lähde: Valtioneuvosto

Mainos

5 KOMMENTIT

 1. Tuosta Niinistöstä täytyy sanoa vaikka sininen onkin että on hoitanut hommansa mallikkaasti ja koko Suomea ajatellen. Muistakaa RKP:n Haglund joka ajoi VAIN ruotsinkielisten asiaa mm. varuskuntien alasajossa.Piti tuoda se kielipolitiikka ensimmäisen ja järki unohtui. Itä-rajalta pistettiin varuskuntia pakettiin kun länsi-rajalla säilytettiin. Voihan olla että Haglund oli varsinainen enneustaja ukko nyt kun seuraa Ruotsin islamisoitumista kovalla vauhdilla. Islamistit ovat suurempi tai ainakin yhtä suuri uhka kuin venäjä.

 2. NATO on nykyisin poliittisesti niin hajanainen, ettei tuon järjestön lisääntyvästä roolista Suomen sotilaallisessa puolustuksessa oikein jaksa olla kovasti huolissaan. EU ja nimenomaan Saksa-Ranska-vetoinen EU on nyt se suuri peikko, jota vastaan pitäisi käydä, mikäli itsenäisen Suomen tulevaisuus huolettaa.

 3. Wikipedia:
  Naton päätehtävä on turvata sen jäsenten yhteisiä arvoja, joita ovat demokratia, yksilönvapauksien kunnioittaminen, oikeusvaltio ja kiistojen rauhanomainen ratkaisu.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nato

  Naton puheet demokratiasta on myyntipuheita hölmöläisille. Jos Nato oikeesti kunnioittaisi demokratiaa, niin ei se Jussia kokoukseen edes kutsuisi. Kun Jussi pääsi ministeriksi, kannatus oli 17,7%, nyt kannatus on jotain 1,5% eli -90%.

  Ihan käsittämätöntä että Jussi ylipäätänsä jatkaa ministerinä. Ja Naton puheet demokratian kunnioittamisesta on täyttä paskaa.

 4. Suomelle olisi aivan riittävästi hommaa oman ”länttinsä” puolustuksen ajantasaistamiseen ja kehittämiseen. Mutta kuten tunnettua tsuhnien ”kansantauti” on suuren hulluus!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.