Valtio myy Neste Oyj:n osakkeita – Ei taviksille, eikä ”persaukisille”

11
Suomen valtio julkistaa osakemyynnin, jossa valtio tarjoaa myyntiin 12,8 miljoonaa Neste Oyj:n osaketta eli noin 5,0 prosenttia kaikista Nesteen osakkeista. Osakemyynti alkaa välittömästi, ja osakkeita tarjotaan suomalaisille ja kansainvälisille instituutiosijoittajille nopeutetussa tarjousmenettelyssä.

Valtio omistaa tällä hetkellä 49,7 prosenttia Nesteen osakkeista, joten osakemyynnin toteutuessa valtion omistus alenisi 44,7 prosenttiin. Eduskunta on asettanut valtiolle yhtiön vähimmäisomistusrajaksi 33,4 prosenttia. Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilän mukaan Neste Oyj:n pitkään jatkuneen hyvän kurssikehityksen vuoksi valtiolla ei ole erityistä syytä omistaa nykyisen kokoista osuutta yrityksestä.

– Nesteen pitkään jatkuneen hyvän kurssikehityksen ansiosta yhtiön osuus valtion suoran pörssisalkun arvosta on jo lähes puolet. Samalla energiatoimialan painotus salkussa on kasvanut voimakkaasti. Valtio jää yhtiöön edelleen merkittäväksi omistajaksi, mikä muun muassa turvaa omistukseen liittyvän strategisen intressin. Näin ollen valtiolla ei ole erityistä syytä omistaa yhtiön osakkeista nykyistä määrää ja nyt on sopiva hetki keventää salkkua tältä osin.

Valtio on sitoutunut tietyin poikkeuksin olemaan myymättä muita omistamiaan Nesteen osakkeita 90 päivän aikana osakemyynnin jälkeen ja tiedottaa osakemyynnin lopputuloksesta arviolta 13.6.2018. Valtioneuvoston kanslian tiedotteen mukaan osakemyyntiä ei ole tarkoitettu yleisölle, vaan mm. Euroopan parlamentin määritelmän mukaan kokeneille sijoittajille, joilla on kokemusta ammattimaisesta sijoittamisesta ja joilla on korkea nettovarallisuus.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

 

Mainos

11 KOMMENTIT

 1. Taidanpa arvata keiden viihdekassaan myynnistä kertyvät rahat käytetään. Muutenkin on niin että jos valtion yhtiöiden osakkeita myydään niin pitäisi myydä ainoastaan kotimaisille ostajille.

 2. Jaahas byro-eliitti haluaa rosvota itselleen jälleen hieman yhteistä hyvää. Varmaan on monta kokoomuspoliitikkoa jo jonossa.

  Te tienaatte tällä.

 3. Kansallisomaisuutemme ryöstö jatkuu. Sitä on aikaisemmin hyvin kuvannut tutkiva journalisti Seppo Konttinen kirjassaan ”Kansallisomaisuuden ryöstö”.

 4. Rahaa tarvitaan konsulttifirmalle, joka rustaa seuraavaa hallitusohjelmaa. Kreikasta niitä saa tosin käytettynä halvalla ja loput voi laittaa viihdekassaan.

 5. Pitäähän matulasku maksaa. Kohta ne matut ovatkin syöneet koko Suomen ja sitten siirtyvät jonnekin muualle. Kun kaikki on loppu ja maa on perikadossa, lähtevät matut, eivätkä edes suvakit voi sitä estää.

 6. Pian on kansallisomaisuus myyty ja suurimmat hyötyjät löytyvät läheltä hallituspiirejä. Nykyään politiikkaan lähdetään sen takia että kartutetaan omaa omisuutta ja josko löytyisi sitä kautta sopiva hillotolppa. Kansanedustajuudella ja kansan edun ajaminen on sivuseikka. Varsinkin porvaripuolueen ”edustajat”.

 7. Tähän on tultu valtiopetosten kautta !

  Julkinen lakitietokanta Finnlex : Suomen perustuslaki 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Tämän ”kansanedustajat” tekivät omaksi suojakseen; ettei heitä voitaisi syyttää kansallisomaisuuden ryöstöstä.

  archive.is/kimmoleaks.fi

  • Meillä on n. 30 vuoden ajan ollut suuri joukko maanpettureita ja muita rikollisia vallankahvassa eikä valoa tunnelin päässä näy.

 8. Siis talousrikollisille, jotka uittavat letkeitä muniaan veroparatiisisaarilla.
  Köyhät älkööt vaivautuko. Heilläkin on oma ”lokeronsa” yltiö-kapitalistisessa ryöstö-valtiossa. Soramontun reuna ja joukkohaudat, kunhan kunnosta riippuen kunhan on ensin käyttökelpoiset sisäelimet riistetty öky-herrojen ja -rouvien ”varaosiksi”. Välityksestä huolehtii… kuinkas muuten: SPR:n ”solakat” naiset.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.