NATO järjestänyt 18 000 sotilaan sotaharjoituksen Venäjän naapurivaltioissa World Cupin aattona – Myös Suomi mukana

5
Mainos

17 NATO-maata, Israel ja Suomi ovat osallistuneet 18 000 sotilaan voimin 7.6 alkaneeseen sotaharjoitukseen Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Independentin tietojen mukaan harjoitus on keskittynyt kuvitellun hyökkäyksen torjumiseen.

Yhdysvaltain armeija on painottanut ettei kyseessä ole provokaatio. Sen sijaan harjoitus oli ”NATO-joukkojen solidaarisuuden ja sitoutumisen näyttämistä samalla kun välit Moskovan kanssa ovat kiristyneet entisestään”. Prikaatin kenraali Ross Coffman painottaa harjoituksen tärkeyttä:

– Harjoitus on tärkeä Yhdysvalloille, se on tärkeä Euroopalle ja oikeastaan se on tärkeä koko maailmalle.

Mainos

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-Un tapasivat aiemmin tällä viikolla ja presidentti Trump kertoi tapaamisen jälkeen lopettavansa sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa ”provokatiivisina ja kalliina”. Harjoituksen on määrä kestää 8 päivää ja se päättyy 15.6.

Suomi osallistui harjoitukseen yhden taistelupioneerijoukkueen ja yhden siltajoukkueen voimin. Lisäksi Puolustusvoimien henkilöstöä osallistui harjoitukseen esikuntaupseeritehtävissä. Suomalaiset joukot palasivat kotiin keskiviikkona. Puolustusvoimien mukaan ”harjoituksessa on näytetty toteen, että suomalaisten omat perustaistelumenetelmät toimivat ja kestävät kansainvälisen tarkastelun.”

Muokattu 15.6: Päivämäärä ja mainittu Suomen osallistumisesta harjoitukseen.

Lähde: MaavoimatIndependent

5 KOMMENTIT

 1. Viro, Latvia, Liettua ja Puola ovat varmaan tyytyväisiä. Heillä kun on syvällistä kokemusta itärajan takaa tulevista haitoista. Vastahan Venäjäkin piti suurta harjoitusta, joten pitäähän noidenkin harjoitella.

 2. Sionismi travitsee elääkesen ja laajentuakseen valloitettuja alueita, silloin kun niiden valloitus ja maksajiksi alistaminen pysähtyy kaatuu koko aate.

 3. Nyt on pakko; kun Trumpi kätteli Kimiä PUTOSI USA:n 2 suurimman ohjusvalmistajan kurssi 5 % .

  Näin saadaan ohjusvalmistajat taas tyytyväisiksi … veikkaan sotaharjoituksen nostavan kurssin takaisin ?

  Ja Suomikin ostaa käytettyjen tilalle uudet ohjukset ?

  Pankki/ pörssimaailma hallitsee Suomen valtaeliittiä : archive.is/kimmoleaks.fi

 4. Yhdysvaltain ja erityisesti Suomen pitäisi muistaa kuinka Napoleonin ja Adolf Hitlerin Venäjän ”keikka” päättyi. ”Tavaraa” oli roudattu paikalle enemmän kuin tarpeeksi, tai ei sittenkään ja ”taustatanssijatkin” olivat koulutetut ja koetut, mutta koko ”kiertueesta” tuli täysi floppi, eikä kuuluisuudesta ollut enää tietoakaan, vaan surkea putoaminen ”listoilta”, lähes yhden hitin ihmeenä.
  Kuningas talvi viimeistään tuhoaa maahantunkeutujien sotavoimat ja äärettömät taivaanrantaan siintävät pölyävät arot ja kukkulat, jotka eivät ota loppuakseen, vaan tekevät etenemisestä sananmukaisesti kuolettavaa ja loppumattoman yksitoikkoista työtä, jossa ei ole onni läsnä, vaan olet aina keskellä ”ei mitään” huolto linjojen jäädessä taakse kuin ajan iäisyys kunnes uupumus, nälkä ja ammusten vähyys vieraan pysäyttää ja lopullisen tuhon kylvää venäläinen sotilas, joka ei armoa tunne ja käy päälle kuolemaa halveksuen slaavilaisella kansanluonteen karkeudella ja periksiantamattomuudella, joka ei ole tottunut mukavuuksiin eikä elämän helpotuksiin, vaan leikkiä lyöden karhun kanssa votka pullon tyhjentää humalaansa sammuen pää täynnä, joka on umpiluuta, eikä sitä läpäise edes eukon viha, joka nauraa sitä enemmän mitä kurjempaa on repien ilon elämäänsä vaikka helvetin periseinästä silloin kun muut kansakunnat tuskissaan kiljuvat ja kohtaloaan itkevät vailla lohtua muuta kuin kuolla kurja kuolema muka ylevänä, sivistyneenä, fiininä ja älynlahjoillaan loistaen, joista mistään edm. ei ole ollut hänelle mitään hyötyä kuin pelkkää kirousta vain.

 5. Kivasti sotilasarvot nousevat sotaharjoituksissa. Ei niitä muuten järjestettäisi, mutta kaluunat ja väkäset saavat kapiaisilla stondaamaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.