Reijo Tossavainen: Perinteisen median romahdus jatkuu. Paperilehtiä ei haluta tilata eikä verkkojulkaisuista maksaa.

18

Neljä vuotta sitten 15 % suomalaisista kertoi voivansa maksaa verkkouutisista. Nyt vain 18 %.

Tämä selviää Digital News Report 2018 kyselytutkimuksesta. Ylen uutinen aiheesta väittää, että ”yhä useampi suomalainen on valmis maksamaan verkkouutisista”. Näennäisesti Ylen havainto on oikea, mutta tosiasiassa johtopäätös on täysin väärä. Se on agendajournalismia.

Todellakin vain ja ainoastaan noin joka kuudes on valmis maksamaan verkkouutisista. Neljässä vuodessa maksuvalmius on noussut vain kolme prosenttiyksikköä. Siis pysynyt käytännössä lähes ennallaan.

Se on erittäin huono uutinen perinteisten medioiden kannalta. Siirtymällä verkkoon perinteiset mediat eivät kykene korvaamaan paperilehtien tilaajamäärien romahdusta. Nykyvauhdilla paperilehtien tilaajamäärät lähestyvät nollaa noin kymmenen vuoden kuluttua.

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström arvioi Ylen jutussa, että ”meillä on hyvin äänekäs vähemmistö, joka Suomessakin lietsoo epäluottamusta mediaan ja väittää, ettei mediaan luoteta”.

Grundströmin mielestä suomalaiset pitävät valtavirran uutismediaa suhteellisen luotettavana, vaikka puolet vastaajista kertoi kohdanneensa viikon aikana eri tavoin huonoa, virheellistä tai harhaanjohtavaa journalismia.

Perinteinen media sahaa omaa oksaansa. Pyrkimys objektiiviseen ja neutraaliin journalismiin on lähes kirosana. Sen tilalle on tullut agendajournalismi. Uutiset puristetaan punaviherlib-suodattimen läpi. Agendaan sopimattomia uutisia ei kerrota ollenkaan, tai sitten kerrotaan faktoja valikoiden ja värittäen.

Onneksi on päivä päivältä yhä monipuolisempia ja laadukkaampia riippumattomia verkkojulkaisuja. Yhä useammin sanottavansa saavat julki hekin, joilta sen perinteinen media on evännyt.

…………….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä media ja blogi saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

18 KOMMENTIT

 1. Suuri häiriö tiedon jakamisessa on yle-vero. Tiedottaja saa rahat, vaikka kukaan ei sitä seuraisi. Ylen heikko taso johtuu juuri tästä. Riittää, kun toimii vallanpitäjien suosimalla tavalla. Näin toiminta voi jatkua, vaikka toiminnan taso alittaa riman. Useimmat eivät tätä huomaa, koska tuntevat vain suomalaisen tv-kulttuurin.

  Toinen tiedon jakamisen ongelma on rikoslain luvun 2 10, pykälä, jolla sanan vapautta voidaan mielivaltaisesti rajoittaa, koska (tosi)tiedon julkaisemisesta voidaan haluttaessa rangaista.

 2. Murkut .org
  on todella hyvä saitti seurata vastamedian uutisointia
  sen ansiosta varmaan ihmiset ovat tuleet ennemän tietoisiksi
  näistä julkaisuista mitä suomessa tehdään
  mini budjeteilla

  • Vallanpitäjiemme propagandakoneen Ylen suorittamasta tiedon pimityksestä, vääristelystä ja valehtelusta on jo vuosia raportoinut erinomaisesti http://ylewatch.blogspot.com/
   Ylen toimittajakuntaa dominoivat viherpunikit ja ns. asiantuntijoina käytetään lähes pelkästään kommunismiin päin kallellaan olevia kulttuurimarxisteja/feministejä, joilla tällä hetkellä erityisenä painotusalueena on suomalaisten ja muiden eurooppalaisten valkoiseen kansanmurhaan tähtäävän maahantunkeutuja-invaasion edistäminen taukoamattomalla monikulttuuri-propagandalla.

 3. Turha täällä on haukkua maita joissa toisinajattelijoita vainotaan ja kriitikot hiljennetään.
  Suomi pärjää siinä todella hyvin.
  Euroopan unionia pitää jumaloida vaikka se olisi kuinka paska tahansa.
  Esim EU-komissio, EI vaaleilla valittu ryhmä globalistieliitin korruptoimia sätkynukkeja jotka diktaattorimaisesti määräävät jäsenvaltioita, nauttii täysin ansaitsematonta arvostusta.
  Poliitikot ja lehdistö nuoleskelevat tätä rosvokoplaa joka ajaa liittovaltiota ja kansallisvaltioiden viimeistenkin itsenäisyyden rippeiden varastamista.

  • Britti-patriootti David Noakes läpeensä korruptoituneesta EU-diktatuurista ja sen lahjomista maanpetturi-hallituksista:

   ”The EU has BRIBED 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did.”

   ”The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
   The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.”

   ”Expose the EU dictatorship and its police state”,https://eutruth.org

 4. Näillä ”lukuoikeuksilla” on moni hyvä avoimen puolen mediasaitti ajanut itsensä ahdinkoon. Yleisesti ei ajatella sitä että ihmiset jotka lukevat oikeita uutisia eivät halua rekistreöityä mihinkään. Koska siitä jää nimi ja rekisteröityessä joutuu hyväksymään suuren kasan ehtoja. Mutta moni mielellään tulee avointa mediaa ja lukee uutisia.

  Itse olen joutunut hylkäämään monta hyvää sivustoa sen vuoksi että sinne on otettu käyttöön lukuoikeudet. Voisin kyllä tukea niitä mutta koska se ei paranna mahdollisuuksiani lukea uutisia, olen jättänyt sen tekemättä.

  Jos joku avoimen median toimitus harkitsee tätä lukuoikeutta, kannattaa harkita kahteenkin kertaan. Ja jos mahdollista niin laittaa yhteystietoihin mm. pankkiyhteytstiedon näkyviin. Yhteystiedot eivät ole rahankeräysluvan alaisia. Ja jos hake esimerkkejä niin poikkeuksetta firmojen pankkiyhteystiedot ovat nähtävillä.

 5. Agendamedioiden toimttelijat pääsevät kohta TE-toimiston kortistoon, aktiivimallin riemuihin, leipäjonoihin ja jonottamaan kaupunginvuokra-asuntoja Myllypuroon, Puotilaan, Kontulaan ja muihin rikastuneisiin lähiöihin. Ehkäpä silloin HS:n ja iltapaskojen ex-toimittelijoiden ajatukset muuttuvat kun todellisuus islamisaatiosta, globalisaatiosta, ilmastonmuutos kusetuksesta ja EU autuudesta avautuu vatsan muristessa leipää kylmän tuulen piiskatessa kasvoja karenssin ja rikkinäisten kenkien aiheuttamien kipujen vaivaamana, kun ählämi joukko tukkii alikulkutunelin.

  • Totta joka sana. Erityisesti Hesari ja Yle ovat onnistuneet selkoittamaan toimituslinjoissaan erityisen myrkyllisen aatteellisen cocktailin, jossa mokuttaminen yhdistetään kantasuomalaisten halveksuntaan ja erityisesti köyhien kepittämiseen. Ihmisarvot ja perustuslain suojat otetaan esiin vain rikastajien osalta ja niitten suojelun tarve on sitä suurempi, mitä laittomampi tulija on. Erittäin todennäköinen päätyminen sosiaaliturvan varaan ei haittaa, jos on suojaväri. Nykyään vaikuttaa jo siltä, että koko sosiaaliturvajärjestelmä onkin luotukin vain heitä varten.

   Maailmanjärjestyksellä on kuitenkin joskus tapana tasata puntteja – onneksi sentään.

   • Brysselin Pravdan takapiruna on mananmajoille menneen Bilderberg-Erkon sijasta globaalikapitalisti Bilderberg-Herlin, joka Bilderberg-agendan mukaisesti tukee eurooppalaisten valkoiseen kansanmurhaan tähtäävää Pravdan taukoamatonta monikulttuuri-propagandaa, myös kansallisuuksien ja kansallisvaltioiden kuten Suomen tuhoamiseksi. Pravdan Bilderberg-agendaan kuuluu myös perinteisen perheinstituution hävittäminen, johon tähtää lehden taukoamaton kulttuurimarxistis-feministinen homotus-, lesbotus- transsukupuoli-, sukupuolettomuus ym. vastaava perversiopropaganda. Erkon jälkeen lehden päätoimittajia on osallistunut Bilderberg-kokouksiin.

 6. Kuten suomalainen sananlasku antaa kertoa: ”Valheella on lyhyet jäljet!”
  Aika tekee tehtäväänsä. Ensin oli luonnollisesti ”muutama” nuppi, jotka haistoivat palaneen käryä sekä jo esim. Ruotsissa saadut ”käyttökokemukset” sekä muualla Euroopassa antoivat vahvoja viitteitä siitä, että suvakkien ja globalisti -poliitkkojemme, – jotka soittelevat toista viulua EU:n ohella – pitämät myyntipuheet ovat ilmaa täynnä, joka suurista lupauksistaan ja ruusuisista näkymistä huolimatta olivat puhemiehen löysiä puheita.
  Eräänlaisena pioneerina toimi silmien avaajana MV-lehti ja Ilja Janitskin, joka kylmän viileästi toi esille tuoreen höyryävän paskan, joka olisi muutoin jätetty tunkiolle takapihalle suvakki-median ja kulttuumarxististen monikulttuurisuus -”unelmoijien” taholta.
  Tästä eräänlaisena ”laatutakuuna” Janitskin joutui Suomen viranomaisten ja valtamedian sivustatuella poliittisen ajojahdin kohteeksi rikosrekisterillä, joka on mitättömyyksissään suoranainen kisällityö siihen rahamäärään ja kansainväliseen poliisityöhön, jota tuohon tapaukseen on tuhlattu ja vaivaa nähty. Se, että Janitskin istuu parasta-aikaa kiven sisässä voidaan pitää eräänlaisena Pulitzer-palkintona.

 7. Voi, voi tulemme pian näkemään maailman historian pahimman talouden kaatumisen. Kyllä siinä hymy hyytyy Suomen poliittiselta eliitiltä. Juttu menee oikeasti näin;

  ”Myös Neuvostoliitolla oli talouslukuja jotka näyttivät,että taloudella menee hyvin.Ongelma vuonna 2008 kun talous kaatui oli se,että velka oli erittäin suuri,nyt velka on käsittämättömän suuri kaikkialla Länsimaailmassa.Kaikki Suomen ja länsimaailman ”talouskasvu” viime vuosina ja nyt on perustunut vain tyhjästä printattuun rahaan ja velkaan.”Lainaan sinulle biljoona dollaria ja pidä hauskaa”, mutta krapula on hirvittävä ja jonkun täytyy maksaa tämä lopulta.Ja lopussa se tulee olemaan katastrofi Suomelle ja länsimaailmalle.Fed on katastrofi,he ovat printanneet rahaa tyhjästä valtavia määriä ja Fed on nostanut USAn valtionvelan käsittämättömiin mittasuhteisiin.Fed on ongelma Usalle ja koko Lännelle.Usa on tänään maailman historian velkaisin valtio ja velka käy yhä pahemmaksi ja suuremmaksi.Usa pitää ykköspaikkaa maailmassa velan määrässä.Kun tuleva talouden romahdus saapuu,se on maailman historian pahin. Mitään pankkien ”pelastuspaketteja” ei enää tule. Länsimaailmaa halvaantuu? Vaikea uskoa,pian saamme tietää…”

 8. juurikin näin vieräilija! mutta unohdit sanoa että juutalaiset romahduttavat tarkoituksella talouden luodakseen uudenmailman järjestyksen jossa he pari gojimia ovat mailman valtiaita tai ovathan jo nytki saavat ampua palestiinalaisia toimittaja lääkereitä ilman mitään seuraamuksia! AJATELKAA GOJIMI LAUMA JOS JOKU MUU MAA SATTUISI TEKEMÄÄN NÄIN! Eikö kerro kaiken oleellisen ketkä naruista vetelee joka vitun maassa!!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.