12h yhdyskuntapalvelu muunnettiin 2kk vankeudeksi? Tuomittu sai ilmoituksesta”hieman” väärän kuvan

Helsinkiläismiehen suorittamatta jäänyt yhdyskuntapalvelu, tai oikeammin sen seuraukset saattavat herättää lukijoissa kummastusta. Helsingin syyttäjänviraston syyttäjä Noora Väätäinen on vaatinut vuonna 2017 helsinkiläismiehen yhdyskuntapalvelusta suorittamatta jäänyttä osaa muunnettavaksi ehdottomaksi vankeusrangaistukseksi, mutta asia ei ensisilmäyksellä vaikuttanut olevan laisinkaan niin vähäpätöinen, kuin voisi luulla.

Tuomitulta oli suorittamatta 12 tunnin mittainen pätkä alunperin 91 tunnin mittaisesta yhdyskuntapalvelusta. Yhdyskuntapalvelu ei ollut sujunut aivan suunnitelmien mukaan ja oheisesta syyttäjänviraston vaatimuksesta selviää, että yhdyskuntapalvelun toimeenpano keskeytettiin ennen täyttä aikaa.

Syyttäjän vaatimuksen mukaan tuomittu oli laiminlyönyt yhdyskuntapalveluksen velvoitteita useampaan otteeseen ja saanut laiminlyönneistä myöskin kirjallisen varoituksen. Myöskään poissaolojen selvittelyä varten järjestettyihin kuulemisiin tämä ei ollut saapunut paikalle. Syyttäjä kuvaili vaatimuksessaan laiminlyöntejä törkeiksi.

Voiko 12h muuttua kahden kuukauden ”kovaksi”?

Nykysuomi tavoitti tuomitun kommentoimaan myöhemmin saapunutta Helsingin käräjäoikeuden päätöstä asiasta. Hänen mukaansa ilmoitus oli lähtökohtaisesti melko epäselvä, sillä alunperin hän luuli joutuvansa istumaan 61 päivän tuomion, joksi alkuperäinen tuomio ilmoituksen perusteella oli muunnettu.

– Ohan toi mulle alunperin aika epäselvästi ilmotettu. Alunperin mä sain sellasen kuvan että 12 tuntii on muunnettu 61 päiväks. Sit ku mä soitin tonne käräjäoikeuteen ni sain sielt selvitettyä et siitä miinustetaan se mun vapaudenmenetysaika.

Koko 61 päivän kakkua miehen ei tarvitse istua, sillä tämä on aiemmin kärsinyt tuomitsemattoman vapaudenmenetyksen vuonna 2014. Istumatta jää kuitenkin tuonkin lisäksi vielä 11 vuorokautta. Muuntosuhteeksi tässä tapauksessa saadaan siis lähes 1:1, eli yksi tunti yhdyskuntapalvelua vastaa lähes yhtä päivää ehdottomassa vankeudessa.

 

 

 

3 thoughts on “12h yhdyskuntapalvelu muunnettiin 2kk vankeudeksi? Tuomittu sai ilmoituksesta”hieman” väärän kuvan

  • 26.6.2018 at 17:31
    Permalink

    Sanoma Media vaatii vuosina 2015–2016 tehdyistä tekijänoikeusloukkauksista korvausta yli 75 000 euron edestä jutuista ja kuvista, jotka ovat Sanoman mukaan julkaistu alun perin Helsingin Sanomissa, Taloussanomissa ja Ilta-Sanomissa. Janitskinin puolustus paljoksui korvausvaatimusta.

    Toisessa jutussa syytettynä on myös parin jutun osalta ollut nainen, joka on syyttäjän mukaan toiminut MV:n toimittajana.

    Kyseessä on sama henkilö, joka on syyttäjän mukaan toiminut MV:n keskusteluosion moderaattorina. Riitaista oikeudessa on ollut, onko hän toiminut Janitskinin sijaisena.

    Molemmat ovat kiistäneet syyllisyytensä. Toimittajaroolissa syytetty ei halunnut tulla kuulluksi oikeudessa.

    Oikeudessa Sanoman edustaja esitteli, että kaikkiaan MV-verkkojulkaisussa ja Uberuutiset-sivustolla olisi julkaistu yli 300 juttua ja 30 kuvaa, joissa Sanoman artikkeleita olisi käytetty väärin.

    SIIS NÄITÄ KUTTUJA ON FACEBOOK SIVUSTOILLA IHMISTEN LEVITÄMINÄ BLOKISTIEN KÄYTÄMÄNÄ

    MYÖS MIKSI HE VAATIVAT VAIN MV ILJALTA KORVAUKSIA
    SIISMIETIKÄÄ
    SUOMEN VALTAMEDIA ON NIIN KESKITTYNYTTÄ MUUTAMALLE TOIMIJALLE SUOMESSA
    ETTÄ HE TAVALAAN OMISTAVAT KOKO SUOMEN MEDIAN KARTTELIN

    JOKAINEN KUVA JOKA JULKAISTAAN VAIKKA 10 MEDIASSA ON SAMAN MEDIATUOTTAJAN OMISTUKSESA
    ELI NÄMÄ HAKEVAT ELI SUOMEN VALTAMEDIA KORVAUKSIA KUIN JOKU ITALIAN MAFIA

    KOSKA HE OVAT TAVALAAN OMINEET KOKO MESUOMEN MEDIA KENTÄN ITSELLENSÄ JA ESTÄVÄT UUSIEN MEDIOIDEN SYNNYN NOITA VAINOISAAN

    JUMALAUTA SUOMEN OIKEUS LAITOS SUOJELEE SUOMEN VALTAMEDIAA JONKA KORRUPTIOTA JA KÄYTÄNTÖJÄ VOI VERRATA ITALIAN MAFIAN IN SIDE COSA NOSTRAAN

    ONNEKSI OLKOON ILJA VAPAUTUS VIIMEINEN

    11KK VANGITSEMISEN JÄLKEEN
    JOLLE EI MITÄÄN OIKEUTUSTA

    MUISTAAKAA NYT KUITENKIN SE ASIA

    ENNEN KUIN ALATTE KEHUMAAN TUOMAREITA JA SYYTÄJIÄ REILUIKSI KAVEREIKSI

    KOSKA SITÄ HE EIVÄT TODELAKAAN OLE

    HE OVAT MIELIVALTAISIA POLITISOITUNEITA VIHER VASSARI LIBERAALI KUSIPÄITÄ
    JOITA VALTAMEDIAN MAFIA VIE KUIN PÄSSIÄ NARUSSA

    LAHJUKSIEN VOIMALAKO
    KUKA TIETÄÄ
    VOI OLLA
    ihan oikeasti

    Reply
  • 26.6.2018 at 18:03
    Permalink

    Eihän edes itse pirukaan enää ota selvää Demlan ”tuomioista”, että onko kyseessä tuomio vaiko ”tuomio”?

    Reply
  • 26.6.2018 at 23:02
    Permalink

    Yhdyskuntapalvelus suoritetaan yleensä kerran viikossa, 2-3h kerrallaan. Sinne pitää mennä selvänä ja sielä ei yleensä tehdä muuta kuin puhutaan p***skaa ja oöivänpolttavia. Mutta se 2h/kerta pitää suorittajan narussa kiinni.

    Ja kun yhdyskuntapalveluksen tunitmäärä jaetaan tuolla 2h/viikko määrällä, niin siitä tulee yhtä paljon viikkoja kuin jos istuisi vankilassa. Eli saman verran henkilöä pidetään silmällä ja tarkkaillaan mm. päihteiden käyttöä.

    Jos joku rikollisista ei vielä tätä ole ymmärtänyt, eikä ymmärrä, niin sitten kannattaa jättää rikollinen ura kertaheitolla. Sielä on nimittäin paljo pahempiakin kiemuroita kuin tämä.

    Eli, olet ”istumassa” saman ajan mutta vapaalla.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.