Vapaan kansalaisyhteiskunnan olemassaolo pyritään takaamaan neuvottelukunnan avulla

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE haluaa eduskuntavaalien alla korostaa demokratian ja vapaan kansalaisyhteiskunnan tärkeää roolia ja herättää keskustelua niiden turvaamisesta tulevaisuudessa. KANE on asettanut seuraavalle hallituskaudelle neljä tavoitetta. Niiden kautta hallituksen tulisi edistää elinvoimaista ja autonomista kansalaistoimintaa sekä vahvistaa osallisuutta.

– Aktiivinen kansalaistoiminta vahvistaa demokratiaa. Muuttuvassa toimintaympäristössä järjestöt ja muu kansalaistoiminta edistävät yhteiskunnan kehitystä, neuvottelukunnan puheenjohtaja, Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula toteaa.

KANE:n tavoitteena on, että seuraavalla hallituskaudella kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiä vahvistetaan ja järjestöjen toiminnan autonomisuus turvataan. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että julkisen vallan avustuskäytäntöjä on kehitettävä järjestöjen toimintaedellytysten vahvistamiseksi. Avustuskäytäntöjä uudistettaessa on KANE:n mukaan varmistettava, että pitkäjänteistä ja ennakoitavissa olevaa julkista rahoitusta on saatavissa monipuoliseen järjestötoimintaan.

Valmisteilla olevassa maakunta- ja sote-uudistuksessa KANE pitää tärkeänä, että tulevissa maakunnissa ja kunnissa turvataan monimuotoisen kansalaistoiminnan edellytykset. Maakuntien ja kuntien tulee sopia järjestöavustusten jatkumisesta osana maakuntien perustamista.

Neuvottelukunta näkee tärkeäksi myöskin sen, että järjestöjen ja muun kansalaisyhteiskunnan kuulemiskäytäntöjä parannetaan. Samalla tulee varmistaa, että säädösten ja päätösten valmistelussa arvioidaan niiden vaikutuksia kansalais- ja järjestötoimintaan.

KANE kannustaa seuraavaa hallitusta torjumaan eriarvoisuutta lisäämällä kansalaisten mahdollisuuksia osallistua kansalaistoimintaan. Tulevalla hallituskaudella tarvitaan johdonmukaista, yhdessä järjestöjen kanssa toteutettavaa politiikkaa yhdenvertaisuuden ja osallisuuden vahvistamiseksi kansalaistoiminnassa. Tähän tarvitaan muun muassa valtion ja järjestöjen sekä poikkihallinnollista yhteistyötä.

Oikeusministeriön yhteydessä toimiva kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE edistää hallinnon ja kansalaisyhteiskunnan vuorovaikutusta sekä kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiä. Neuvottelukuntaan kuuluu puheenjohtajien lisäksi 19 jäsentä, jotka edustavat järjestöjä, tutkimusta, elinkeinoelämää, vapaata kansalaistoimintaa sekä ministeriöitä ja virastoja.

KANE ei tiedotteessa ota kantaa siihen, millä perusteilla valtiollisia avustuksia myönnetään, tai millainen yhdistys- tai muu kansalaistoiminta on hyväksyttävää tai tuettavaa. Nykyistä ilmapiiriä on kritisoitu siitä, että se sulkee ns. ”väärää mieltä olevat” vaikuttamisen ja kuulluksi tulemisen ulkopuolelle.

Lähde: Oikeusministeriö

8 thoughts on “Vapaan kansalaisyhteiskunnan olemassaolo pyritään takaamaan neuvottelukunnan avulla

  • 27.6.2018 at 10:29
    Permalink

    Ai että ”Aktiivinen kansalaistoiminta vahvistaa yhteiskuntaa”. Ja että ”neuvottelutoimikunta” takaa demokratian ja että kansalasijärjestöjä kuunnellaan.

    Hmm… Mietitäämpäs vähän sitä aikaa missä nyt eletään ja sitä lähtökohtaa jossa tuo ilmoitus on annettu:

    1) Juha Kärkkäinen sai tuomion ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan” kun lehti jota hän sponsoroi kertoi muualla maailmassa julkaistuja uutisia ja kirjoituksia pyhinä pidetyistä kirjoista (raamatusta ja siihen verrattavista opuksista)

    2) Suomen polisiihallitus haluaa kieltää ryhmän ihmisiä kokoontumisen, keskustelut, mielenosoitukset sekä muun toiminnan ”hyvien tapojen vastaisena”. Perusteluna on lehtijulkaisu joka ei ole millään tavalla kytköksissä ihmisiin tai ryhmään.

    3) Ilja Janitskinia on jahdattu kohta kolme vuotta sen vuoksi että hänen käynnistämänsä www-sivusto toi julki niitä rikoksia ja kirjoituksia joita Suomessa on julkisesti nähtävillä. Se että ne koottiin yhden www-sivuston alle lienee tapathtunut rikos.

    4) Mikko Parantainen sai tuomion kansalaisaktiivisuudestaan paljastaessaa pedofiileja nimillä ja kuvilla. Tuomio tuli siitä että hän keräsi tiedot yhteen paikkaan, vaikka asiakirjat olivat julkisesti saatavilla.

    …kun mietitään tuota KANE:a (kateellisten neuvosto??) ja sen lausuntoa niin on vaikea ymmärtää että ne koskisivat samaa yhteiskuntaa. Diktatuurista yhteiskuntaa jossa on kaksoistandardi. Tai sitten KANE:n lausunto/päämärä on täyttä valehtelua.

    Vapaaksi ei Suomea voi sanoa. Ei ilmapiirin, ei sananvapauden eikä mielipidevapauden osalta.

    Reply
  • 27.6.2018 at 10:46
    Permalink

    Noille demokratian vahvistaminen on suvakkidiktaturian vahvistamista, ei muuta, eikä missään nimessä oikean demokratian vahvistamista.

    Reply
  • 27.6.2018 at 12:34
    Permalink

    Ollaanko tässäkin laittamassa ketut kanatarhan vartijoiksi?

    ”Vapaan kansalaisyhteiskunnan olemassaolo pyritään takaamaan neuvottelukunnan avulla”,
    https://www.nykysuomi.com/2018/06/27/vapaan-kansalaisyhteiskunnan-olemassaolo-pyritaan-takaamaan-neuvottelukunnan-avulla/

    Mukana näyttää olevan mm. Suomen Punainen Risti, joka on aktiivisesti tukemassa Suomen miehittämistä kehitysmaista, ennen kaikkea Afrikasta houkutelluilla siirtolOisilla, joille vielä p-aukisen maan veronmaksajien kustannuksella velaksi tarjotaan ilmainen täysihoito. Punainen Risti pyrkii tukahduttamaan kaiken, myös faktoihin perustuvan kritiikin tuota Suomen ja muiden Euroopan maiden islamisointia ja kansojen valkoista kansanmurhaa vastaan annetun kritiikin, tarkoitukseen käytetyn lyömäkirveen ”rasismi” avulla, ks. esim.https://www.eirasismille.fi/mita-on-rasismi

    Kuinka vapaata kansalaisyhteiskuntaa tuetaan jatkuvasti kiristyvällä sensuurilla ja perustuslakiin kirjattua sananvapautta käyttäviä kansalaisia vastaan kohdistetulla suoranaisella terrorilla ja vainolla vallanpitäjien ja näitä tukevan ’demla-vapaamuurarisatanisti’-”oikeuslaitoksen” taholta?

    Reply
  • 27.6.2018 at 12:52
    Permalink

    Voisivat neuvotella maasta pois henkilöt jotka eivät länsimaiseen yhteiskuntaan halua sopeutua, ihan väristä ja kansallisuudesta riippumatta, voisi koskea myös suomalaisia.
    Jonkilainen kotiuttamisraha voisi olla hyvä houkutin, tarjottaisi könttäsumma lupauksesta olla koskaan palaamatta Suomeen.
    Tulisi paljon halvemmaksi kuin elinikäinen taikaseinän käyttö.

    Reply
  • 27.6.2018 at 18:37
    Permalink

    Eroamalla terrorijärjestö EU:sta ja yhteisvaluutta Eurosta, ottamalla oman kansallisen valuutan, jota oma kansallinen pankki luo ja säätelee oltaisiin jo lähempänä vapaata kansalaisyhteiskuntaa. Lisäksi kaikki laittomat maassa oleskelijat ja kaikki vuoden 1989 jälkeen tulleet muslimit tulisi palauttaa pikavahtia kotimaihinsa rakentamaan omia maitaan. Nykyiset globalistipoliitikot tulisi saataa lukemaan tiilenpäitä rikoksista kansalaisyhteiskuntaa kohtaan.

    Reply
  • 29.6.2018 at 08:12
    Permalink

    Mikä helvetin demokratia, kun sellaista Suomessa ei edes ole, ja mikä helvetin vapaa yhteiskunta, kun kaikki erimieltä asioista olevat ovat heti rasisteja, ja vihapuheen kannattajia, eikä edes mielipiteen oikeutta ole olemassa enää.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.