Jyrki Åland: Pari sanaa shariarummutuksesta

17
Viime aikoina on saanut kauhulla katso suomalaisenmedian alennus tilaa, kun se shariarummuttaa ja kertoo, että islam on meille rikkaus. En tiedä tuntuuko teistä samalta, kuin minusta, että toimittajat ovat kuin olisivat liittyneet johonkin uskonlahkoon. Niin fanaattinen toiminta on. Turun Sanomat veti tähänastiset pohjat, niin että aamu kahvit tuli nenästä ulos.  

Lainaan turkulaisen Sanna Paasikiven tekstiä ”Kuvateksti kehottaa meitä muistelemaan, kuinka meilläkin naiset käyttivät huivia heinäpellolla silloin kun vielä ne heinät kuljetettiin hevosella. Yhtenevyys suomalaisen 1800-luvun maaseutupiian ja nykypäivän hunnutetun musliminaisen kanssa onkin yhtä pätevä kuin yhtenevyys evakon ja vuonna 2015 saapuneen irakilaislorvijan välillä.”.

Tässä muutamia malli otsikoita, joita monet on varmasti kohdannut eri medioissa: ”Huivi on tärkeä, koska olen muslimi.” – ”Suomessa ei ole halua kieltää kasvojen peittämistä lailla Tanskan malliin.” – ”Näetkö tässä alistetun vai rohkean naisen?” – ”Sharia-laki ymmärretään usein väärin.”

Kyllä Suomessakin on käytetty huiveja ja nimenomaan uskonnollisista syistä, sillä raamatun auktoriteetti ohjeisti naisia huivittamaan tai hunnuttamaan itsensä. Sitten maailma muuttui ja tavoista hiljalleen luovuttiin, myös muslimimaissa. Kannattaa mennä Äänekoskelle katsomaan vanhoillislestadiolaisia, siellä on suviseurat tällä hetkellä. Hämmästys voi olla suuri, kun huivipäisiä naisia ei löydy kuin korkeintaan keittiöstä.

Miten sitten maailmalla toimittiin? Ennen Khomeinia Iran oli hyvin avoin yhteiskunta, jossa uskonto ei ohjannut yhteiskuntajärjestystä. Ennen talibanhallintoa burkaa käytettiin harvoin Afganistanin kaupungeissa. Talibanin otettua vallan vaadittiin naisilta burkan käyttöä kaikilla julkisilla paikoilla. Vielä talibanhallinnon kaaduttua ja burkapakon väistyttyä monet naiset pukeutuvat yhä burkaan oman turvallisuutensa tähden.

Nyt on hyvä huomata, että uskonto on ollut ja on aina oleva vallan väline. Millainen huuto ja itkuraivarit siitä syntyisi, mikäli kristilliset (KD) puolueena lähtisi ajamaan suomalaiseen yhteiskuntaan huivipakkoa? Miltä se tuntuisi, että joku ylempi auktoriteetti (papisto) päättäisi miten pukeudut? Sinun olisi pakko alistua ja sinähän alistut, koska huivin käyttäminen on pienempi paha kuin käyttämättä jättämisen seuraukset.

Toimittajille tiedoksi, että aina löytyy burkan ja huivien puolustajia, jotka auliisti kertoo kuinka tärkeää tämä on meidän uskonnolle. Paljonko on sata puolustavaa ääntä tuhansista vaikenemista äänistä, jotka ei uskalla kertoa omaa mielipidettään? Näin se äänekäs vähemmistö muokkaa yleistä mielipidettä ja kertoo vain yhden tarinan yhteisöstä. Silmät burkan takaa, ehkä haaveilee niistä vapauksista, joita suomalaisilla kanssa sisarilla on, mutta uskonto ja kulttuuri pakottavat toimimaan toisin. Eläköön yksilönvapaus valita! Vive la liberte!

Näin siis poliittinen Islam vie mediaa, kuin pässiä narussa. Hyödylliset hölmöt eivät ymmärrä, että ”Lukijoita on paljon, ajattelijoita harvassa.” Harriet Martineau, toimittaja sekä feministi.

Jyrki Åland

PS: Huivia heinätöissä käytettiin ihan käytännön syistä. Pellolla alla auringonpaisteen on edelleen hyvä suojata pää

17 KOMMENTIT

 1. Kirjoita islam pienellä alkukirjaimella, alennustila yhteen, aamukahvit yhteen. Muuten ansiokas kirjoitelma ja äärimmäisen tärkeä. Yhdyssana- ja alkukirjainvirheet vähentävät turhaan uskottavuutta. Pyydän, että et ota pahaksesi.

 2. Ennen oli ennen. Kyllähän Euroopassakin mestattiin ihmisiä mitä ihmeellisimmillä syillä. Muutama sata vuotta sitten.
  Siksikö pitäisi vielä v. 2018 hyväksyä primitiivisiä kulttuureja?
  Uskonnot pitäisi hävittää. Kaikki. Lopullisesti.

  • Aivan. Ilman uskontoja ei paljoa olisi sotia ollut tällä telluksella.
   Samoin uskonnot altistaa maapallon väestöräjähdykselle, ilman uskontoja ei rahaa mätettäisi miljardeja 3 asteen persilmämaihin. Voitte kaikki uskovat kiittää, jeesustelunne pisti suomen siihen tilaan missä nyt ollaan, jos ei olisi hallituksessa jeesustelijoita, rajat pysyisi 100 varmana kiinni eikä ne vetäisi kuten vanhan huoran perse.

 3. Myöskin keittiössä on hyvä käyttää huivia. Ei siksi, että valloillaan olevat hiukset olisivat seksikkäät ja aiheuttaisivat heikoille miehille kiusauksia vaan koska asiakkaat eivät halua hiuksia ruokaansa.

  Nämä aasinsillat normaalin, käytännöllisen huivin käytön (töissä)ja fanaattisesti uskonnollisen huivin käytön (kaikkialla) välillä on ihan käsittämätöntä sontaa!! Turun sanomat alitti jälleen komeasti riman.

 4. Typerien uskonnollisten sääntöjen, vastenmielisten primitiivisten demokratian, ihmisoikeuksien, lakien, sivistyksen sekä tasa-arvon vastaisten tapojen vastustaminen
  EI ole rasismia, natsismia eikä populismia.

 5. Paremmat määritelmät kuvasarjan rievuille.
  Oikeassa laidassa rättipäätyyliä, keskellä kaapunaisia ja vasemmalla laidalla full HD barbababat.
  Suomalaisen ei tartte, eikä pidä mitään hihhulitermejä ja niiden ”syvempiä” tarkoituksia opetella.

 6. minä haluaisin että joku selvittäisi näiden journalsmia yliopistoissa opetavien
  ihmisten poiitiset taustat
  siis ja ne opetus metodit näille tuleville valtamedian islamia ylistäville thrump on sika toimittajille

  ovatko he jossain Ludovic treatment käsittelyssä
  Valkokankaalla pyörii no stoppina keskitysleiri dokumenttejä

  ja he tomittajat kuvittelevat että se sama voisi toistua euroopassa 2000 luvulla

  voin kertoa ei voisi eikä tapahdu

  Bosnian sota on viimeisin etniseen puhdistukseen perustuva tragedia

  eikä kukaam enään sallisi sen toistumista nykypäivänä
  se estetäisiin ulkopuolisten taholta ennen kuin se ehtisi kärjistyä etnisiin puhdistuksiin

  lähi idässä he putsaavat kristin uskovaiset pois kartalta
  ja millä keinoin mutta se asia ei paljon huoleta suomen
  burka on tasa arvoa vinkuville idiooteille

  ketkä niitä kristittyjä lahtaa lähi idässä pakistanissa somaliassa iranissa pohjois koreassa

  no burkat vinossa olevat islamstit

  se burka viestitää myös sympoolina naisilla
  että he edustavat väkivaltaan taipuvaista uskontoa ääri islam terrorismi radikalisoituminen islamista

  homoja vihaava uskontoa naisten alistamista epätasaarvoa olevaa uskontoa

  kristin uskovaisten etnisiä putsauksia lähi idässä

  ja he edustavat sitä osapuolta jotka siihen syylistyvät
  islam symbooli burkat kristityjen
  ja väärin uskovien toisen muslimien veressä

  burkaa voidaan verrata nazi sympoleihin

  sen burkan käytön merkityksen uskonon takia ja

  mitä se pitää sisälään symboloi mitä se edustaa
  miksi normaali ihmiset kuin vaistoamaisesti kavahtavat burkaa
  he vetävät sekunin murto osassa johtopäätöken mitä se edustaa
  eli puhdasta pahuutta pure evil
  ja totta vie se ei viestitä euroopalaisia vapauden arvoja
  asuitpa sitten jo vaikka täällä euroopassa

  sitä burkahan on pakko käytää rangaistuksen uhalla uskonon takia

 7. sitä burkahan on pakko käytää rangaistuksen uhalla uskonon takia

  ei ympärilä olevien euroopalaisten ihmisten vaatimuksesta pakotamisesta

  siinä on se ero
  lähi idän arvojen ja euroopan arvojen välilä
  erikoista kun euroopalaiset haluvat kieltää epätasaq arvon symbolin siitä tuleekin naisia epätasaarvoisesti naisia kohteleva
  toimenpide siis mitä v………………………..feministit
  kun sen burka kiellon tarkoitus
  on juuri vapautaa ihmiset tästä sadistisesta pakosta
  enkä ymmärrä miksi he vielä euroopasakin harjoitavat islam uskontoa
  jos sen uskonon vainojen takia he tänne pakenivat

  siinä tuleekin se ydin kysymys
  miksi he oikeasti ovat islam luunsa tänne raijaneet

 8. Ei saa antaa tritiikkiä kun muslimi naiset vaan suojaa hiuksiaan kaskenpolton aiheuttamalta leijuvalta tuhkalta.

 9. tuntuu siltä kuin valtamedian toimittajat oltaisiin aivopesty yliopistoissa tietylle aatelle

  samaan tapaan kuin islamilaiset nuoret uskontonsa takia burkan käytöön

 10. Nämä suvakit ovat täysiä idiootteja ja jos haluaa löytää idiotismin korkeimman tason. Merkitsee se sitä, että on ammatiltaa suvakki-toimettelija, joka suoltaa suustaan mitä sylki suuhun tuo paljastaen samalla kuin itsensäpaljastaja värkkinsä, sen kuinka vähän nämä taivaanrannanmaalarit tietävät suomalaisten omasta menneisyydestä eli historiasta sekä tapakulttuurista.
  Voi Herran Jumala!

 11. Tämä huntu-ylistys taitaa laitaa katkolle TS:n tilauksen. Se ei yksinään sitä olisi, mutta yhdessä sen terroristin kuvaaminen ihanana mammamapoika, jonka me suomalaiset olemme synkistäneet, tekee TS:stä ja ilmeisesti koko Lännen mediasta islamisten politiikan levittäjiä. Sitä en kannusta osallistumalla tilaukseen.

 12. Joku tässä ei täsmää, feministit ja kommunistit ja kaiken maailman nistit vaativat islamilaisia lakeja Eurooppaan ja samaan aikaan naisten vapauksia ym. Siis eihän naisten tasa-arvossa ei ole mitää pahaa mutta kun tuo radikaali islam ei oikein niitä kunnioita eikä myöskään homojen oikeuksia, näin olen ymmärtänyt. Molempia ei saa, tämän noiden vouhkaajien pitäisi ymmärtää.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.