Sisäministeriö kysyy miksi turvattomuuden tunne kasvaa – Unohtaa mm. kohonneen terrorismiriskin?

14
Sisäministeriö osallistuu kesän 2018 SuomiAreenaan Porissa ajankohtaisella keskustelulla turvallisuuden tunteesta. Turvallisuus Suomessa on ministeriön mukaan lisääntynyt kaikilla mittareilla mitattuna ja Sisäministeriön kysymys kuuluukin: Miksi turvattomuuden tunne silti kasvaa?

Yksi selitys saattaa olla esimerkiksi Suojelupoliisin ylläpitämä, neliportaisen asteikon toisella portaalla yhä oleva terrorismin uhka. Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat mm. tästä aiheesta viimeksi kesäkuun lopussa, mutta syystä tai toisesta Sisäministeriö on tämän unohtanut.

Toistaiseksi sen enempää Sisäministeriö kuin maahanmuuttovirastokaan eivät ole esittäneet varteenotettavia keinoja potentiaalisesti radikalisoituneiden maahantulijoiden seulomiseen tänne saapuvista ihmismassoista. Viimeisen 12 kuukauden aikana maahanmuuttovirasto on myöntänyt 57 943 myönteistä turvapaikkapäätöstä ja Suojelupoliisin seurannassa on noin 400 potentiaalisesti radikalisoitunutta henkilöä. Vaikka listalle ”pääseminen” edellyttää jo melkoista aktiivisuutta terroristi-piireissä, osoitti mm. Turun terrori-isku, ettei Suojelupoliisinkaan verkko ole aukoton.

Lietsooko joku turvattomuutta tahallaan? Mikä on viranomaisten ja median rooli turvallisuuden tunteen edistäjänä? Miksi ihmiset kokevat turvallisuuden eri tavalla? Miten tunnetta turvallisuudesta voisi vahvistaa? Näihin ja varmasti moniin muihin turvallisuusaiheisiin kysymyksiin on vastaamassa SuomiAreenassa 20.7 sisäministeri Kai Mykkänen, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen, psykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallio ja pääkirjoitustoimittaja Kreeta Karvala. Paneelin juontaa toimittaja Kirsi Alm-Siira.

Lähde: Migri, Mtv, Sisäministeriö

 

14 KOMMENTIT

 1. kattoo ton mykkäsen naamaa, niin voi jo sanoa, että on hattivatti täyttä ymmärrystä vailla. huoleton kuplassa elävä maanpetturi

 2. Niin mistäköhän syystä ?? Aika taulapää täytyy olla jos ei huomaa mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu ja keiden johdosta.

 3. Jos Mykkä ja kumppanit rahtaavat maahan väkisin kultamunakäsikranaatteja suklaamunapakkauksissa eivätkä vaivaudu edes pitämään niitä lukituissa ja vartioiduissa varastoissa vaan yrittävät lähettää näytekappaleen joka talouteen on turvattomuuden tunteen raju nousu aivan luonnollista.
  Ranskasta ja Ruotsista näkee millaista jälkeä kultamunien startup tuottaa…
  https://uutisiahauskastijakiinnostavasti.wordpress.com/2018/07/05/ranskalainen-nuoriso-mellakoi-vuodesta-toiseen-video/

 4. Musliminaisen kohtu on islamin vahvin ase. Tämä ei ole hysteerisen Suomi-rasistin keksimä lause, vaan jonkin islam-oppineen sanomisia. Jossakin annettiin sellainen murskaava fakta, että musliminainen saa eläessään keskimäärin 4 lasta ja sukupolvien väli on noin 21 vuotta. Ajatelkaapa suomalaisen naisen vastaavia lukuja: jotain 1,5 ja 30+. Kun luvut sijoitetaan eksponentiaalista kasvua kuvaavaan yhtälöön, niin muslimien väestökäyrä sojottaa pystysuorana ylöspäin suomalaiseen verrattuna. Tähän verrattuna jihadistisella terrorismilla ei ole mitään merkitystä. Rikokset, raiskaukset, jengiytyminen ja erityisesti Englannissa rehottamaan päässyt ihmissalakuljetus pedofiiliringeille ovat myös karmeita uhkia verrattuna muutamia kymmeniä vuodessa tappavaan terrorismiin.

 5. Helppo vastaus. Haitallinen maahanmuutto luo turvattomuutta. Kuinka saatanan tyhmiä poliitikot ovat? Mykkänenkin voisi jalkautua ihan yksin ilman turvamiehiä illalla kaupungille tai johonkin rikastettuun lähiöön. Todellisuus saattaisi avautua ihan uudella tavalla.
  Kunnon mädätys keskustelu taas tulossa kun katsoo osallistuja listaa. Kaikki ovat järjestään kuplassa eläviä suvakkeja, joiden tekopyhyydelle hyvänä ihmisenä olemisessa ei voi kuin nauraa.

  • Ehdotan mykkäselle Kontulan ostaria, ei tarvitse mennä edes illalla vaan värinää on ihan arkipäivisinkin.

 6. Käykö nämä poliitikot oikeasti näin hitaalla vai onko takana tahallinen tietämättömyys. Kyllähän nuo oikeasti sellaisessa kuplassa myös asuvat ettei sitä tavallinen kadun tallaaja ehkä ymmärrä. Sipilän sukulaistyttö raiskattiin mutta se ei puheita ja käyttätymistä muuttanut, ehkä juttu rukoiltiin lähipiirissä puhtaaksi ja kaikki jatkui kuin ennekin. Pelissä on liian isot kuviot että yksi sukulaistyttö sinne tai tänne on pieni hinta.

 7. Suomeen tulee joka vuosi n 8 miljoonaa turistia.
  Aivan yhtä hyvin terroristi voi piiloutua näiden joukkoon

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.