Sulaa hulluutta? Etiopian lentoturma sai suomalaiset ostamaan Boeingin osakkeita

5
Nykysuomi kertoi maaliskuussa Boeing-lentokonevalmistajan mahdollisesti uuteen eko-teknologiaan liittyvistä teknisistä ongelmista, jotka jopa todennäköisesti ovat aiheuttaneet ainakin kaksi kohtalokasta lentoturmaa lyhyen ajan sisään. Boeingin ongelmat heijastuvat yllättävällä tavalla Suomeenkin, sillä suomalaiset sijoittajat ovat Danske Bankin mukaan ryhtyneet ostamaan massoittain Boeingin osakkeita.

Danske Bankilta kerrotaan suomalaissijoittajien uskovan, että yhdysvaltalaisen Boeingin vaikeudet ovat väliaikaisia ja siksi osakkeet vaihtavat tällä hetkellä omistajaa sinivalkoisiin käsiin.

Boeingin osake nousi maaliskuun aikana Danske Bankin suomalaisasiakkaiden tekemissä osakekaupoissa yhdysvaltalaisten osakkeiden ostetuimmaksi. Boeingin kurssi alkoi laskea, kun yhtiön 737 Max -lentokone putosi Etiopiassa 10. maaliskuuta.

Vaikka julkisuuteen ei ole kerrottu onnettomuuden lopullista syytä, theaircurrent.com kertoo Boeing-lentokonevalmistajan tunnustaneen yhdeksi turman aiheuttajaksi uuden, polttoainetta säästävän MCAS-järjestelmän. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Lähde: Danske Bank

Aiheesta lisää:

Aiheuttiko eko-teknologia Etiopian lentoturman?

5 KOMMENTIT

  1. Osakekauppaa kuolemalla, siinäpä sijoituskohdetta kerrakseen. Mutta wanha sanonta kertookin sen ”sakkaavasti”:

    ”Toisen kuolema on toisen leipä!”

  2. Mitä hulluutta siinä on, että ostetaan jättifirman osakkeita silloin kun ne ovat romahtaneet? Ihan normitoimintaa pörssissä. Kas, kun suuryritys nousee myöhemmin takaisin arvoonsa ja myymällä ostetut halpaosakkeet silloin kalliilla, voi tienata hyvät rahat.

  3. Suomalaiset sijoittajat ovat saaneet sisäpiirin tietoja kohta alkavasta suursodasta? Osakkeiden hinnat nousevat taivaaseen saakka kun hävittäjien kysyntä kasvaa.

  4. Miksipä eivät sijoittaisi, kun Boeing ja Airbus jakavat keskikokoisten ja suurten matkustajakoneiden maailmanmarkkinan keskenään. Kilpailu on vähäistä ja aftermarketing pitää huolen siitä, että lentoyhtiöt eivät konetoimittajaa helposti vaihda. Nyt todennäköisesti piensijoittajien hysteria puhkaisi hieman kuplaa ja melko lyhyellä aikavälillä uudet sijoittajat käärivät voiton. Laskun koneisiin tehtävistä muutoksista maksaa viime kädessä lentomatkustaja – eivät tappiot jää Boeingin taseeseen kuin hetkeksi verotaakkaa vähentämään.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.