Sirpalekranaatti räjähti ”bemarin” panospesään Parolassa

Panssariprikaatin varusmiesten koulutuskauden mukaisessa ampumaharjoituksessa Hätilässä tapahtui eilen, 17.4 noin kello 17.30 melko harvinaislaatuinen onnettomuus. 30mm:n sirpalekranaatti rynnäkköpanssarivaunun automaattitykin panospesässä. Tapauksesta ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

BMP-2 rynnäkköpanssarivaunun ase vaurioitui ja tapauksessa epäillään joko aseen tai ampumatarvikkeen toimintahäiriötä ja ampumatoiminta kyseisellä kalustolla on keskeytetty toistaiseksi. Tapauksen tarkempi selvitys käynnistetään huomenna 17.4.

Kyseinen vaunu otettiin käyttöön Neuvostoliitossa 80-luvun alussa. Sen taistelupaino on noin 14 000kg, mutta silti sillä on kyky ”uida”, joskin sen 65km/h nopeus maalla liikkuessa tippuu tällöin merkittävästi ja on vedessä noin 7km/h.

Lähde: Puolustusvoimat

3 thoughts on “Sirpalekranaatti räjähti ”bemarin” panospesään Parolassa

  • 17.4.2019 at 09:53
    Permalink

    Hätilässä tuli varmasti monella hätäkakka housuun.
    Neukku kalustosta olisi jo syytä luopua pikaisesti. Ne on kuoleman loukkuja. Suomella on kyllä osaamista rakentaa ihan itse kunnon vehkeet.

    Reply
    • 17.4.2019 at 13:47
      Permalink

      Kymmenen miljardia ilmeisesti aiotaan vuosittain sijoittaa kotoutushankkeeseen. Ei silloin ole varaa maata puolustaa, eikä oikein muutakaan.

      Reply
  • 17.4.2019 at 12:28
    Permalink

    Kas, kun laukusta ripa katkennut.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.