Sirpalekranaatti räjähti ”bemarin” panospesään Parolassa

3
Kuva: Puolustusvoimat
Panssariprikaatin varusmiesten koulutuskauden mukaisessa ampumaharjoituksessa Hätilässä tapahtui eilen, 17.4 noin kello 17.30 melko harvinaislaatuinen onnettomuus. 30mm:n sirpalekranaatti rynnäkköpanssarivaunun automaattitykin panospesässä. Tapauksesta ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

BMP-2 rynnäkköpanssarivaunun ase vaurioitui ja tapauksessa epäillään joko aseen tai ampumatarvikkeen toimintahäiriötä ja ampumatoiminta kyseisellä kalustolla on keskeytetty toistaiseksi. Tapauksen tarkempi selvitys käynnistetään huomenna 17.4.

Kyseinen vaunu otettiin käyttöön Neuvostoliitossa 80-luvun alussa. Sen taistelupaino on noin 14 000kg, mutta silti sillä on kyky ”uida”, joskin sen 65km/h nopeus maalla liikkuessa tippuu tällöin merkittävästi ja on vedessä noin 7km/h.

Lähde: Puolustusvoimat

3 KOMMENTIT

  1. Hätilässä tuli varmasti monella hätäkakka housuun.
    Neukku kalustosta olisi jo syytä luopua pikaisesti. Ne on kuoleman loukkuja. Suomella on kyllä osaamista rakentaa ihan itse kunnon vehkeet.

    • Kymmenen miljardia ilmeisesti aiotaan vuosittain sijoittaa kotoutushankkeeseen. Ei silloin ole varaa maata puolustaa, eikä oikein muutakaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.