Kokoomusnaiset ajavat jo rangaistavan tyttöjen ympärileikkauksen kieltämistä – Sallittaisiin yhä poikalapsille

13
Kokoomuslaiset naiset Sari Sarkomaa ja Sofia Vilkman aikovat jättää eduskunnassa lakialoitteen, joka erikseen kieltäisi tyttölapsille tehtävän ympärileikkauksen. Perustelut ovat varsin järkeenkäypät, sillä ympärileikkaus aiheuttaa tytöille ja naisille monenlaista haittaa, mutta siitä ei ole minkäänlaista terveydellistä hyötyä. Sen sijaan poikalasten ympärileikkaus olisi yhtä hyväksyttävää kuin ennenkin.

Lakialoite tyttöjen ympärileikkauksen kieltämiseksi ei ole uusi asia, vaan sitä on väläytelty vuosien saatossa useampaankin kertaan. Myöskin poikien ympärileikkauksen kieltämiseksi on tehty ainakin kaksi lakialoitetta, joista kumpikaan ei kuitenkaan ole konkretisoitunut uudeksi laiksi.

Lakialoitteessa rangaistus olisi vähintään kaksi vuotta vankeutta. Nykyisin tyttöjen ympärileikkaus tulkitaan Vilkmanin mukaan törkeäksi pahoinpitelyksi, mutta yksikään tätä muslimeille tunnuksenomaista uskonnollista operaatiota käsittelevä käsittelevä juttu ei ole toistaiseksi päätynyt oikeusistuimeen asti.

Poikien ympärileikkausta sen sijaan ei olla erikseen kieltämässä, vaan sen osalta laki säilyisi ennallaan. Poikien ympärileikkaus on ominaisempaa juutalaisille kuin muslimeille, joten toimenpiteiden määrätkin lienevät Suomessa huomattavasti pienempiä. Myöskin niiden tyttöjen määrästä, jotka ovat vaarassa joutua tyttöjen ympärileikkauksen uhriksi tai joille operaatio on jo tehty, on vain arvioita.

Nähtäväksi jää, poimitaanko käsiteltävät lakialoitteet naamarajalla, sillä aiemmat ympärileikkauksen kieltävät lakialoitteet oli tehty Perussuomalaisten eduskuntaryhmän toimesta ja ne tulivat lopulta hylätyiksi.

Lähde: Verkkouutiset, Eduskunta, Kaleva, YLE

13 KOMMENTIT

 1. Tasa-arvon nimissä: Jos tyttölasten ympärileikkaus kriminalisoidaan niin poikalastenkin ympärileikkaus pitää kriminalisoida.

  Molemmat perustuvat eri rotujen- ja heimojen pitkiin perinteisiin ja uskomuksiin. Kummallakaan ei ole mitään tekemistä henkilön elämänlaadun parantamisen kanssa. Joten, jos toinen kriminalisoidaan Suomessa niin toinenkin pitää.

 2. Kookosmus-naiset ajavat VOK-bisness rahojaan offshore yrityksiin piiloon ja samalla piilottavat ympärileikattua lihaa mekkoonsa.

 3. Kokoomuksen suusta tämä kuulostaa jotenkin juutalaiselta avaukselta. Miksi ei kyseenalaisteta kaikkea silpomista? Kristityssä maassa kristityllä tavalla. Jerusalemin ensimmäisessä kirkolliskokouksessa päätettiin, ettei pakanoiden ts. ei-juutalaisten tarvitse ympärileikkauttaa itseään.

 4. Millähän keinoin kokoomus aikoo tämän lain noudattamista valvoa. Esimerkiksi musliminaisten ei tarvitse riisuutua edes uimahallissa alasti. Silpomisen estämiseksi pitäisi kieltää esim. somalien puolen vuoden lomamatkat Somaliassa ja lopettaa niiden rahoittaminen Kela-tuin. Vai aikooko hallitus sitten lain hyväksymisen jälkeen perustaa jokaiselle poliisiasemalle oman pillupoliisiyksikön, joka on kumihanskat käsissä lentokentällä vastassa lomalta palailevia. Toisaalta esim. PK-seudulla kukaan ei pysty valvomaan ketään tai puuttumaan kenenkään elämään, ellei siitä ole haittaa tai merkittävää häiriötä ulkopuolisille ja silloinkin pitää jotain todella rikollista tapahtua. Tällaisiin ei kuulu muslimiperheen elämä jossain Itäkeskuksen kaltaisessa ghettossa. Näin ollen on mahdollista, että turvapaikkaa Suomesta on hakenut joku silpomista sivuammatikseen harrastava puoskarikin

 5. Suomessa lääkärit ei tiedä hevon helvettiä, sillä he silpovat poikien sukuelimiä muka terveydellisitä syistä, vaikka on jo ajat sitten selvinnyt että ko menetelmällä ei tule mitään myönteisiä terveysvaikutuksia.

  • Kulttuurimarxilaiset punavihreet vois leikellä pois silmäluomensa. Sopis niin hyvin niiden ajatusmaailmaan.

 6. Ylipäänsä kokoomuksen tilanteesta voisi todeta, että miten on mahdollista että puolue ajaa Suomea Natoon (ulkoinen turvallisuus), mutta ei puutu haittamaahanmuuttoon. (sisäinen turvallisuus). Mistä ylipäänsä löytyy ehdokas, jonka mielestä on korkea aika puuttua haittamaahanmuuttoon ja sen lisäksi viedä Suomi Natoon?! (Nato on jo Suomessa).

 7. Ympärileikkaus miehille (pojille) voi joskus olla lääketieteellisesti perusteltu, muussa tapauksessa se on silpomista joka pitäisi kieltää laissa.
  Tyttöjen SILPOMINEN taas EI ole mikään ympärileikkaus ( miksi edes käytetään kyseistä sanaa?).
  Se on AINA törkeä pahoinpitely, jopa KIDUTUSTA!
  Miten kiduttaminen voidaan sallia?
  Puhuttakoon asioista oikeilla nimillä!
  Sama kuin jonku uskonnon tai perinteen perusteella ihmiseltä irroitettaisiin vaikka silmä!
  Suvaitsevaisuuus on mennyt sairaaksi!
  Takapajuista hulluutta katsotaan läpi sormien!

 8. Viranomaiset, terveydenhoito ja koululaitos ovat tähän asti sulkeneet silmänsä silpomiselta.
  Mikä muuttuu, jos jo valmiiksi kielletty asia kielletään toiseen kertaan?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.