Suomi lisää ”koronapandemian hoitoon liittyvää humanitaarista apua” 10 miljoonalla eurolla

2
Euroopan komissio käynnistää yhteistyökumppaneineen varainkeruukampanjan, jonka tavoitteena on kerätä 7,5 miljardin euron rahoitus koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin hoito- ja diagnosointimenetelmien ja rokotteiden kehittämiseen sekä terveysjärjestelmien vahvistamiseen. Varainkeruukampanjan 4.5.2020 käynnistäneessä kokouksessa Suomi ilmoitti 36 miljoonan euron rahoituslupauksesta.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan lupaus koostuu osin jo aiemmin keväällä myönnetyistä tuista muun muassa Maailman terveysjärjestölle WHO:lle ja kansainväliseen rokotetutkimukseen. Uusia rahoituslupauksia ovat 2,5 miljoonan euron tuki kansainväliselle rokoteallianssille Gaville sekä koronapandemian hoitoon liittyvän humanitaarisen avun kasvattaminen 10 miljoonalla eurolla. Ennestään Suomi maksaa virallisten lukujen mukaan kehitysapua yli miljardi euroa vuodessa. Luku vastaa noin 0,45% Suomen bruttokansantulosta. Humanitaarista apua Suomi taas maksoi noin 79 miljoonaa euroa, joten siihen peilaten summa on melkoisen suuri.

Kampanjan käynnistäneeseen korkean tason kokoukseen osallistui runsaasti eri maiden johtoa. Kokouksessa Suomen puheenvuoron käytti sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen.

– On tärkeää, että rokotteen samoin kuin koronan hoitomenetelmien ja lääkkeiden saatavuus varmistetaan kaikkialla maailmassa – riippumatta siitä, missä ne on kehitetty”, ministeri Pekonen totesi puheessaan.

Covid-19-rokotteen saamisen oletetaan kestävän vähintään vuoden, vaikka sen kehitystyötä pyritään kaikin keinoin nopeuttamaan.

Lähde: STM, UM1, UM2

2 KOMMENTIT

  1. Mikääm hiilinielu ei polta niin paljon rahaa kuin suomalaisen ämmä-ministerin päästäminen kansainvlisille estraadeille!!!

    Sen sijaan suomalaisille ei tipu koronatukea, ei sitten millään!

  2. Nämä nyky hallituksen ” tuulenpesät ” tekevät maallemme huomattavasti suurempaa tuhoa kuin korona, tulipa aaltoja kuinka paljon taahansa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.