Euroopan komissio tilasi kasvomaskeja jäsenmaille – Suomen osuus riittäisi Helsingille alle kahdeksi tunniksi

6
Euroopan komissio on hankkinut unionin jäsenmaille kirurgisia maskeja uuden hätätilanteen tukivälineen (Emergency Support Instrument, ESI) avulla. Komissio ostaa yhteensä 10 miljoonaa kirurgista maskia jäsenmaiden käyttöön. Ne jaetaan jäsenmaiden kesken muun muassa sairaalahoidossa olevien covid-19-potilaiden määrän perusteella, mutta unioni tarjoaa silakoita juhlakaloiksi.

Ensimmäinen Eurooppaan saapunut erä sisältää 1,5 miljoonaa maskia. Kyseessä on komission oma suorahankinta, ei jäsenmaiden yhteishankinta. Komissio rahoittaa hankinnan. Suomi saa tästä ensimmäisestä erästä 10 000 maskia, jotka saapuivat maahan 13.5.2020. Maskit toimitetaan HUS:in logistiikkakeskukseen.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi huhtikuussa yksin Helsingin tarvitsevan miljoona maskia viikossa, joten unionin koko Suomelle tarjoamat maskit riittäisivät Helsingille alle kahdeksi tunniksi.

Lähde: STM-verkkopalvelu, Twitter

6 KOMMENTIT

  1. Kuka tahansa suomalainen voi ostaa netistä FFP2 maskeja 10 kpl 50 eurolla. Kalliita ovat, utta myös tarpeellisia THLn Salmisen vastapropagandasta huolimatta.
    Lainaus THL: ”On huomioitava, että potilaalle ei saa laittaa uloshengitysventtiilillä varustettua hengityksensuojainta. Se suodattaa ilmaa vain yhteen suuntaan ja suojaa siten vain käyttäjäänsä, mutta ei estä mikrobien leviämistä uloshengitysilman mukana.”
    Maski ei suojaa, mutta suojaa kuitenkin. Politisoitunut viranomainen Suomessa antaa ristiriitaisia ohjeita.

  2. Eilen ostin apteekista kuvan mukaisia maskeja (type IIR BFE >98%) 10 kpl 22 euroa.
    Periaatteessa maskit on tarkoitettu kerta käyttöiseksi, omalla kohdalla kaupassa käynnin jälkeen suihkutan haava desia molemmin puolin ja jätän auton henkariin kuivumaan, seuraavaa reissua varten,

  3. Maskeja riittää niin kauan kun niitä riittää, sanoo ” tuulenpesä ” Pekonen, ja tavallaan oikeassa onkin.

  4. Ei ole montaa vuotta kun maskissa kulkemisesta joutui Kisahallin putkaan. Vittu että poliitikot ovat täysin jakomielitautisia rottia. Taitaa adhenochrome viekkarit painaa päälle.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.