Katri Kulmuni otti henkilökohtaisen lainan ja maksoi esiintymiskoulutuksensa ministeriöihin

Katri Kulmuni facebook:  Olen tänään aiemman ilmoitukseni mukaisesti ja ilman oikeudellista velvollisuutta maksanut esiintymiskoulutuksiini liittyviä laskuja vastaavan summan työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtiovarainministeriön tileille. Tein maksun heti, kun sain maksua varten ottamani henkilökohtaisen lainan järjestymään sekä tarkat maksuohjeet.

Olen varmistanut molemmista ministeriöistä, kohdistuuko minuun mitään vaatimuksia, ja saanut vastauksen, että ei kohdistu. Minulta ei ole mitään maksuja vaadittu, vaan kyse on omasta aloitteestani. Minua ei ole epäilty mistään väärinkäytöksistä. Tiedossani ei ole muutoinkaan mitään sellaista, joiden myötä oma toimintani aiheuttaisi mitään jatkotoimenpiteitä.

Olin 2.6. julkaistuun Suomen Kuvalehden juttuun asti käsityksessä, että viestintäkoulutukseni oli sisällön ja kustannusten osalta tavanomaista ministerille kuuluvaa kouluttautumista. Järkytyin lukiessani lehdestä koulutuksen kustannuksista. Päätin heti, että maksan kustannukset takaisin.

Minulta on kysytty, erosinko hätiköidysti ministerin tehtävistä? On sanottu, että ovathan muutkin ministerit koulutuksia saaneet. On myös kysytty, otinko tarpeettomasti vastuuta jonkun toisen tekemisistä?

Politiikassa vastuuta joutuu kantamaan paitsi omasta toiminnastaan, myös laajemmin. Puolueen puheenjohtajana velvollisuuteni oli asettaa puolueen etu ja hallituksen toimintakyvyn varmistaminen itseni edelle.

Kannan poliittisen vastuun koulutusten kustannuksista, vaikka minulla olikin perusteltu syy uskoa, että kokonaisuus olisi ollut normaalia tasoa. Itse saamani koulutus on pyrkinyt parantamaan yleisiä esiintymisvalmiuksiani uudessa tehtävässäni ministerinä. Ministerin ja puoluejohtajan roolin erottaminen on kuitenkin monessa kohdin hankalaa.

Poliitikkona minun tehtäväni on kantaa vastuu. Näin olen tehnyt eroamalla valtioneuvoston jäsenyydestä.

Avoimuuden nimissä kerron myös, että olen hakenut pankistani lainaa maksua varten. Minulla nuorena ja taloudellisesti tavanomaisen vaatimattomista oloista lähteneenä ei ole säästöjä, joista maksun olisi voinut hoitaa. Toki kansanedustajana ja ministerinä olen saanut hyvää palkkaa, mutta kun olen pääsääntöisesti rahoittanut itse omat vaalikampanjani, niin valtavia summia ei ole jäänyt säästöön.

Monet kannattajani ovat tarjoutuneet järjestämään keräyksiä hyväkseni ja myös Keskustan puoluesihteeri esitti, että puolue olisi maksanut koulutuslaskut. Tällainen tietysti lämmittää mieltäni, mutta olen joutunut kieltäytymään ystävällisistä tarjouksista. Olen luvannut itse tämän maksaa ja sanani pitää.

Kulunut kuukausi ei ole ollut helppo. Vaikka asian käsittely muutoin jatkuisikin, toivon, että se olisi omalta osaltani käsitelty.

Varmemmaksi vakuudeksi haluan vielä yleisellä tasolla todeta, että pidän hyvänä sitä, että työnantajat laajalti osallistuvat työntekijöidensä osaamista parantavaan koulutukseen.

Lähde: Katri Kulmuni Facebook

6 thoughts on “Katri Kulmuni otti henkilökohtaisen lainan ja maksoi esiintymiskoulutuksensa ministeriöihin

 • 3.7.2020 at 19:23
  Permalink

  Taitaa olla punaviherkaartin tyttösistä ainoa jolla on edes hivenen selkärankaa. Nyt sitten vaan keräämään ikää ja kokemusta niin ehkä vielä joskus on hänessä ihan oikean ministerin ainesta.

  Lii, Maria ja Sanna ovat puhdasta narxilaista punakaartia, todellisia kansan ja Suomen valtion vihollisia ja toivottavasti saavat vielä mitä ansaitsevat.

  Reply
  • 3.7.2020 at 20:16
   Permalink

   Todennäköisesti Kulmuni keksi hyvän syyn erota ja jättää valtionvarainministerin tehtävät. Kuka tervejärkinen ottaisi vastuulleen Suomen liittymisen EUn 750 miljardin tukirahastoon ja maksamaan Välimerenmaiden lainoja! Jos olisi kieltäytynyt lainoista ministerinä, se olisi ollut EU-uran loppu.

   Reply
  • 3.7.2020 at 20:17
   Permalink

   Tuosta kulahtaneesta rastaasta ei ikinä tule yhtään mitään.
   Ajatusmalli on täyttä mamutuskiimaa ja se ei iikinä tuolta unohdu, päinvastoin, mitä enemmän vanhenee, sen isommaksi mamutuskiima nousee.

   Reply
 • 3.7.2020 at 23:41
  Permalink

  Ei lainaa tarvitse maksaa pois.

  Reply
 • 4.7.2020 at 05:21
  Permalink

  Ihan sama, kepu painuu marginaali puolueeksi kun on nykyään vihervasemmiston aisankanntaja ja akkavalta jyllää.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *