Varkaudessa Harjurannalla tehdyn henkirikoksen esitutkinta valmistui

Lauantaiaamuyönä 4.7.2020 mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi tappaneensa ihmisen Varkauden Harjurannassa. Poliisipartio tapasi 90-luvulla syntyneen soittajan istumassa omakotitalonsa rappusilta. Henkirikoksen uhri, niin ikään 90-luvulla syntynyt mies, löydettiin elottomana saman omakotitalon sisältä. Uhriin oli kohdistettu voimakasta väkivaltaa. Asunnon sisältä tavattiin uhrin lisäksi kaksi muuta ihmistä.

Poliisi on tutkinut asiaa epäiltynä murhana ja saanut esitutkinnan valmiiksi. Kuulustelujen ja muiden esitutkintatoimenpiteiden myötä poliisille on syntynyt käsitys todennäköisestä tapahtumakulusta ja tekoon johtaneista syistä. Todennäköisin murhasta edelleen vangittuna oleva mies on tunnustanut aiheuttaneensa uhrin kuoleman, vaikkakin hän ollut vaitonainen tekoon liittyvistä yksityiskohdista.

Esitutkinnassa ilmenneiden seikkojen perusteella on ollut syytä epäillä, että teko oli tehty vakaasti harkiten ja erityisen raakaa ja julmaa tekotapaa käyttäen. Rikoksen tekovälineenä oli käytetty 1,2 kiloa painavaa avolenkkiavainta, jonka epäilty oli hyvissä ajoin ennen tekoaan ottanut itselleen mukaansa tuttavansa korjaamohallilta. Voimakas väkivalta oli kohdistettu uhrin päähän ja muuhun ylävartaloon.

Murhan lisäksi miestä epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta, sillä hänen epäillään ajaneen tekopaikalle henkilöautolla alkoholin vaikutuksen alaisena.

Juttu etenee seuraavaksi syyteharkintaan. Syyte on nostettava 30.9.2020 mennessä.

Lähde: Poliisi

One thought on “Varkaudessa Harjurannalla tehdyn henkirikoksen esitutkinta valmistui

  • 15.9.2020 at 01:32
    Permalink

    Olipa siinäkin vaiva nähty.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.